Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

papildināts ASV dramatiskā mačā ar pendelēm pieveic Brazīliju; pusfinālā iekļūst arī Zviedrija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ASV dramatiskā mačā ar pendelēm pieveic Brazīliju; pusfinālā iekļūst arī Zviedrija
Houpa Solo
Foto: AFP/Scanpix

Par Japānas pretinieci Pasaules kausa pusfinālā kļuvusi Zviedrijas komanda, kas šodien Augsburgā ar 3:1 apspēlēja Austrālijas futbolistes. Savukārt Francijas komanda spēlēs ar ASV futbolistēm, kuras papildlaika pēdējā sekundē izglābās pret Brazīliju, dienvidamerikānietes pēcāk apspēlējot 11 metru sitienu sērijā ar 5:3. Amerikānietes pusi spēles aizvadīja mazākumā.

ASV neticami izglābjas, uzvar pendelēs

Drēzdenē vārti tika gūti jau otrajā minūtē, kad „izcēlās” Daiane. Brazīlijai par nožēlu, Daiane iesita nepareizos vārtos. Pēc Šenonas Boksas centrējuma Daiane cīņā ar Abiju Vambahu nospēlēja tik ļoti neveiksmīgi, ka ieraidīja bumbu savos vārtos, izvirzot amerikānietes vadībā ar 1:0. Brazīlijai iespējas panākt izlīdzinājumu bija jau pirmajā puslaikā, taču ne Aliane, ne Krištiane to nespēja izdarīt. Otrajā gadījumā lieliski nospēlēja ASV vārtsardze Houpa Solo.

63. minūtē pa vārtu pārliktni trāpīja Kārlija Loida, bet piecas minūtēs vēlāk ASV panāca izlīdzinājumu. ASV komanda pēc Reičelas Bjūleras noraidījuma palika mazākumā, bet brazīlietes divreiz sita pendeli. Solo atsita Krištianes mēģinājumu, taču brazīlietes tika pie otrās iespējas, kuru izmantoja Marta – 1:1.

Papildlaikā abas komandas guva pa vieniem vārtiem. Vispirms jau otrajā minūtē ar saviem otrajiem vārtiem Brazīliju vadībā izvirzīja Marta, bet amerikānietēm pēdējās sekundēs izlīdzinājumu panāca Vambaha. Marta, saņēmusi bumbu kreisajā malā, raidīja to tālajā stūrī. Bumba vārtos ielidoja no staba. Amerikānies uzbrukuma vairāk, neskatoties uz to, ka spēlēja mazākumā. Papildlaika pašās beigās ASV komanda tika atalgota par savām pūlēm. Uz Meganas Rapino centrējumu no kreisās malas pie tālā staba atsaucās Vambaha, bumbu vārtos raidot ar galvu - 2:2. Amerikānietes izglābās 122. minūtē. Sekojošā 11 metru sitienu sērijā netrāpīja tikai brazīliete Daiane, kuras sitienu atvairīja Solo. ASV uzvarēja ar 5:3 un trešdien pusfinālā tiksies ar Franciju.

Austrālija nespēj apturēt Zviedrijas uzbrukumu

Zviedrija vadībā varēja izvirzīties jau 5. minūtē. Lota Šelina izmantoja pretinieču aizsardzības nesaprašanos un izrāvās vienatnē pret Austrālijas vārtsardzi Melisu Barbjeri, taču Šelinu pievīla pirmais pieskāriens bumbai. 11. minūtē Zviedrija gan guva vārtus. Šelina kreisajā malā apspēlēja pretinieci un ar perfektu piespēli soda laukuma centrā atrada brīvo Terēzi Šegrēnu, kurai pietika laika izdarīt netraucētu sitienu – 1:0.

Piecas minūtes vēlāk skandināvietes dubultoja pārsvaru. Atkal uzbrukums pa kreiso malu, centrējums soda laukumā un vārti. Lisa Dālkvista pavisam brīva sita ar galvu no sešiem metriem – 2:0. Šoreiz asistentes lomā Šegrēna. Zviedrija pilnībā dominēja pirmajā puslaikā un varēja gūt vēl kādus vārtus.

Austrālijai, atskaitot standartsituācijas, pretinieču laukuma pusē nekas bīstams nesanāca. Un tieši pēc stūra sitiena Austrālija vienus vārtus atguva. 39. minūtē Elīze Perija saņēma bumbu uz soda laukuma stūra un ar neatvairāmu sitienu kreisajā augšējā stūrī panāca 1:2. Hedvigai Lindālai nebija nekādu variantu atvairīt šo sitienu

Otrā puslaika sākumā austrālietes uzdāvināja Zviedrijai trešos vārtus. Kima Kerola ar piespēli atpakaļ savai vārtsardzei Babjeri viens pret vienu izgājienu nodrošināja Šelinai. Šoreiz Lota nekļūdījās, panākot 3:1 Zviedrijas labā. 63. minūtē pēc teicama Tamekas Batas centrējuma garām vārtiem ar galvu aizsita Kija Saimona neizmantojot iespēju vienus vārtus atgūt.

Dažas minūtes vēlāk vēl vienu iespēju neizmantoja Liza De Vanna, aizsitot garām brīdī, kad brīva labākā pozīcijā bija Saimona. 79. minūtē saviem ceturtajiem vārtiem tuvu bija Šelina, taču Barbjēri paspēja nofiksēt bumbu pirms tā šķērsoja vārtu līniju. Zviedrija izcīnīja visnotaļ komfortablu uzvaru ar 3:1, sasniedzot pusfinālu. Tajā zviedrietes trešdien tiksies ar Japānu, kas vakar pielika punktu Vācijas valdīšanai.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 16:16, pirms 13 gadiem
Zviedrijas uzbrukums ir iznīcinošs..
Un spēlētāju skaistums apburošs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-07-10 21:25, pirms 13 gadiem
Saņemiet brazīlietes.. divi negodīgi vārtu guvumi.. Taisnība uzvar!

  -2 [+] [-]

, 2011-07-10 21:30, pirms 13 gadiem
Man prieks, ka ASV uzvarēja - Brazīlija nebija pelnījusi uzvarēt ar tādu spēles veidu! Ērikas simulācija vispār bija apbrīnojama nekaunība!

Pēdējie vārti bija izcili!

Sievietes ir neprognozējamas, bet no pašreizējā četrnieka visvairāk finālā pelnījušas būt ir SWE un USA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-07-10 21:56, pirms 13 gadiem
Pirms shis speles viens SC lietotajs izteicas ka Brazilija samalas miltos ASV!

Nu luk ka sanaca!

Go USA Go!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 22:19, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nespid tituls
Varbūt redzēji, kā Zviedrija pēc pilnas programmas apspēlēja ASV? Un izdarīs to arī otrreiz, turklāt ar vēl lielāku motivāciju. Zviedrietes tiešām spēlē skatāmāko futbolu šajā turnīrā. Amerikānietes ir regresējušas salīdzinot ar kādreizējo spēku. Prieks par zviedru meiteņu acīmredzamo progresu.

     [+] [-]

, 2011-07-10 22:20, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: ASV tomēr ir sieviešu futbola lielvalsts, Brazīlija tikai laba komanda.... Bez tam, zinot Brazīlijas problēmas ar sievu futbola sistēmu, loģisks rezultāts pilnīgi...
Pupu mizas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-10 23:13, pirms 13 gadiem
forlans772 rakstīja: Pēc pilnas programmas?!Tu pats skatījies spēli? Pirmie vārti no pendeles,pēc tam veiksmīgs rikošets no soda sitiena un spēle beigta.Nākamās 60 minūtes ar 9 spēlētājām savā laukuma pusē.Uzbrukums Zviedrijai ir labs,it īpaši Šelina.Arī par skatāmāko futbolu es Tev nepiekrītu...
Skatījos gan. Zviedrija spēlēja kā gribēja, bet amerikānietēm paveicās, ka zviedrietes nedaudz atslābinājās. Un kāda vaina "pendelēm", jā tās ir 100%īgas? Iesita jau arī ekselenti. Amerikānietes spēlēja no otrā numura, ko katru dienu negadās redzēt. Vari nepiekrist, jo tā jau ir gaumes lieta. Šis noteikti ir viens no vājākajiem ASV izlases modeļiem, kādu man nācies skatīt.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 23:31, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Pirms shis speles viens SC lietotajs izteicas ka Brazilija samalas miltos ASV!

Nu luk ka sanaca!

Go USA Go!
Tās vairāk bija kā cerības, bet gan jau ASV tiks apstādināta tā vai tā. Tas ir tikai laika jautājums, jo nu galīgi neizskatās pēc čempionēm.

     [+] [-]

, 2011-07-10 23:55, pirms 13 gadiem
Prieks ka brazīlietes atrāvās tik sāpīgā veidā. Skatoties uz viņu attieksmi un uzvedību laukumā... pat ļoti pelnīti.

Pusfināli Jap-Swe, Fra-USA? Kas to būtu varējis paredzēt. Faktiski palikušas visas tās komandas kas man simpatizē, bet laikam atbalstīšu Zviedriju, jo Šelina ir mana favorīte.

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:18, pirms 13 gadiem
Daiane būtībā noraka komandu - gan own goal iesita, gan pendeli netrāpīja. Protams komanda kopumā arī vainīga ka otro golu pašās beigās ielaida
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja