Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato: ''Ieguvām mācību, vērtīgu pieredzi un daudz informācijas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nikolato: ''Ieguvām mācību, vērtīgu pieredzi un daudz informācijas''
Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato komentārā Latvijas Futbola federācijai pēc neizšķirta (1:1) pret Lihtenšteinu atzina, ka rezultāts nav apmierinošs, taču kopumā ir iegūta mācība, vērtīga pieredze un daudz informācijas nākamajām nometnēm.

Vakar Kiprā Latvijas futbola izlase noslēdza pirmo nometni jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā, spēlējot neizšķirti 1:1 pret Lihtenšteinu. Pirmajās divās spēlēs Nikolato vadībā izcīnīti divi neizšķirti - arī pret Kipru (1:1).

"Kā jau teicu pirms spēles, šis mačs bija vēl viena iespēja novērtēt spēlētājus. Šoreiz vēlējāmies iedot iespēju citiem futbolistiem, kuri tika uzaicināti uz šo nometni, bet netika pie vārda pirmajā spēlē. Rezultāts mums, protams, nav apmierinošs, bet pārbaudes spēlēs tas var arī nebūt svarīgākais,'' pēc spēles komentārā Latvijas Futbola federācijai teica galvenais treneris.

''Pirms kursa maiņas lieliski apzinājāmies, ka cita spēles stila izvēle var novest pie kļūdām. Taču tik un tā uzskatām to par svarīgu soli ceļā uz progresu. Lai komanda augtu un celtu savu latiņu, mums ir jābūt gataviem riskēt ar iespējamām kļūdām. Šodien ieguvām mācību, ieguvām vērtīgu pieredzi un iekrājām daudz informācijas nākamajām nometnēm,'' savu domu par spēli un pirmo nometni kopumā pabeidza itāļu speciālists.

Latvijas futbola izlasei nākamais turnīrs gaidāms jūnijā, kad notiks Baltijas kausa izcīņa. Bez Igaunijas un Lietuvas turnīrā spēlēs arī Fēru salas. Savukārt rudenī jācīnās Nāciju līgas C līgā pret Ziemeļmaķedonijas, Fēru salu un Armēnijas izlasēm.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17458/nikolato...

  +7 [+] [-]

, 2024-03-27 09:07, pirms mēneša
Nez kādu vērtīgu pieredzi ieguva Šteinbors un Ošs kuri jau veterāni

  +7 [+] [-]

, 2024-03-27 09:22, pirms mēneša
Cerams Šteinbors vakar pēc spēles noskatījās Velsas - Polijas spēli, kur poļi diezgan bieži no laukuma malām atspēlēja vārtsargam. Un kā par brīnumu poļu vārtsargs vienmēr bija gatavs uzņemt piespēli, nevis muka prom ārā no vārtiem uz citu pusi.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-27 09:36, pirms mēneša
Witslenamitea rakstīja: Nez kādu vērtīgu pieredzi ieguva Šteinbors un Ošs kuri jau veterāni
...pieredzi no Lihtenšteinas un Kipras???..es saprastu no Spānijas ,Vācijas un t.t.

  +6 [+] [-]

, 2024-03-27 09:55, pirms mēneša
Uzzinājām, ka Ošs ir reāls drauds jebkuram vārtsargam un, ka vārtsargam kāja var paslīdēt ne tikai pēc spēlēs, bet arī spēles laikā. Vai pirms...

  +8 [+] [-]

, 2024-03-27 10:01, pirms mēneša
Pārbaudes spēlēs rezultāts nav īpaši būtiskis, manuprāt, treneris norotēja 'vecā' sasaukuma sastāvu, ieguva vajadzīgās atziņas. Tagad cerams parādīsies dažas jaunas sejas, būvēs savu komandu.. ja nākamais sasaukums būs tāds pats es arī nedaudz sākšu zaudēt optimismu uz kādām pozitīvām pārmaiņām.
Slēpts komentārs: speletajs182

  +7 [+] [-]

, 2024-03-27 10:28, pirms mēneša
Nedaudz pa pamanītajiem mīnusiem:
sit mani nost, bet pievienoto vērtību Zjuzinam neredzu, jādod iespēja un jāaudzē pieredze jaunajiem.
Arī Sorokins, Maksimenko diez vai dod tik lielu pievienoto vērtību, kāda būtu ņemot perspektīvu jaunieti.
Trenerim tagad ir laiks vērot virslīgu un uz jūnija sasaukumu koriģēt sasaukumu.

  +5 [+] [-]

, 2024-03-27 10:34, pirms mēneša
Nikolato būs ko padomāt pēc šīm divām spēlēm, saprotot ar kādu materiālu sanāks strādāt. Nodomāju to pozitīvā nozīmē.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-27 10:40, pirms mēneša
cesinieks777 rakstīja: ...pieredzi no Lihtenšteinas un Kipras???..es saprastu no Spānijas ,Vācijas un t.t.
kādu pieredzi var iegūt zaudējot 0:5?

  +4 [+] [-]

, 2024-03-27 10:44, pirms mēneša
Jāspēlē sava spēle un būs ok.

  +8 [+] [-]

, 2024-03-27 10:44, pirms mēneša
Nav te daudz ko cepties. Tāpēc jau pārbaudes spēles ir domātas, lai visu kaut ko pārbaudītu - spēlētājus, taktiskās shēmas utt. Manuprāt, vakar laukumā bija daži kadri, kuriem šī vismaz uz kādu laiku vai arī vispār paliks pēdējā spēle Latvijas izlases formas tērpā.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-27 11:01, pirms mēneša
varenais_eksperts rakstīja: kādu pieredzi var iegūt zaudējot 0:5?
No kā vairāk var iemācīties - sava līmeņa pretinieka vai ievērojami spēcīgāka?

  +6 [+] [-]

, 2024-03-27 11:03, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: No kā vairāk var iemācīties - sava līmeņa pretinieka vai ievērojami spēcīgāka?
Atkarīgs no uzdevuma. Ja mēs gribam iemācīties pieturēt bumbu ar 3 centra aizsargiem tad loģiski, ka jāspēlē pret sava līmeņa pretiniekiem, nevis pret Spāniju, kur mēs tupi dauzītu uz priekšu. Mūsu līmeņa atškirība ir tik nenormāla, ka drāziens ar 0:5 nevienam neko vairāk par "mēs sūkājam" neiemācītu.

  +5 [+] [-]

, 2024-03-27 11:15, pirms mēneša
Joprojām gaidām tikai LFF sagatavotu informāciju, bet plašu žurnālista interviju ar izlases treneri.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-27 11:19, pirms mēneša
OGšs

  +5 [+] [-]

, 2024-03-27 11:30, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: No kā vairāk var iemācīties - sava līmeņa pretinieka vai ievērojami spēcīgāka?
ja runa par taktiku, tad iesākumā pret vājāku pat labāk. Treneri arī treniņos jaunus vingrinājumus iesaka izpildīt pareizi, sākumā kaut lēni, bet galvenais pareizi, tempu pēc tam pieliks.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 11:41, pirms mēneša
huy rakstīja: ja runa par taktiku, tad iesākumā pret vājāku pat labāk. Treneri arī treniņos jaunus vingrinājumus iesaka izpildīt pareizi, sākumā kaut lēni, bet galvenais pareizi, tempu pēc tam pieliks.
Atbildot gan tev, gan arī ekspertam. Tad, manuprāt pareizākais būtu bijis 1 spēle pret savu līmeni - to pašu Kipru vai Lihtenšteinu un otru pret objektīvi spēcīgāku - ne obligāti spāņiem, angļiem, bet tādu stabilu vidusmēra izlasi - pret pirmo "mācāmies", iegūstam pārliecību, oret otru pārbaudam. Jo nāciju līgā mēs nespēlēsim pret punduriem - mums ir jābūt gataviem būt otrajam numuram.

     [+] [-]

, 2024-03-27 11:48, pirms mēneša
varenais_eksperts rakstīja: Atkarīgs no uzdevuma. Ja mēs gribam iemācīties pieturēt bumbu ar 3 centra aizsargiem tad loģiski, ka jāspēlē pret sava līmeņa pretiniekiem, nevis pret Spāniju, kur mēs tupi dauzītu uz priekšu. Mūsu līmeņa atškirība ir tik nenormāla, ka drāziens ar 0:5 nevienam neko vairāk par "mēs sūkājam" neiemācītu.
Piekrītu tam, ka mums ir ko mācīties un tas, kā mācāmies ir atkarīģs no pretinieka. Taču skatoties no C līgas viedokļa, būtu prasījusies spēle nevis pret uz papīra "mūsu kalibra" komandu un pundurvalsti, bet 1 ar mūsu kalibru/punduri un 1 ar kādu spēcīgāku izlasi, jo uz papīra esam grupas pastarītis - visticamāk, dabūsim vismaz daļā spēļu maukt kā otrais numurs.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-27 12:04, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Atbildot gan tev, gan arī ekspertam. Tad, manuprāt pareizākais būtu bijis 1 spēle pret savu līmeni - to pašu Kipru vai Lihtenšteinu un otru pret objektīvi spēcīgāku - ne obligāti spāņiem, angļiem, bet tādu stabilu vidusmēra izlasi - pret pirmo "mācāmies", iegūstam pārliecību, oret otru pārbaudam. Jo nāciju līgā mēs nespēlēsim pret punduriem - mums ir jābūt gataviem būt otrajam numuram.
gan jaune treneris sarunāja šos pretiniekus, viņs vnk spiež ārā no esošās situacijas ko var izspiest. Pārbaudes spēlēs (kopā ar nometni) pārbaudīja kandidātus un iepazīstināja viņus ar prasībām. Nekas tāds nav noticis. Katrā ziņā valstsvienībai beidzot ir treneris, nevis ieliktenis. Lai izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2024-03-27 12:20, pirms mēneša
ieguva info par atbilstību pagraba impotencei, pieredzi spēlējot ar tādu pretinieku varbūt var iegūt tikai minimāli

  +2 [+] [-]

, 2024-03-27 12:24, pirms mēneša
labais secinājums, ka ātri varēja noņemt rozā brilles

     [+] [-]

, 2024-03-27 12:31, pirms mēneša
huy rakstīja: gan jaune treneris sarunāja šos pretiniekus, viņs vnk spiež ārā no esošās situacijas ko var izspiest. Pārbaudes spēlēs (kopā ar nometni) pārbaudīja kandidātus un iepazīstināja viņus ar prasībām. Nekas tāds nav noticis. Katrā ziņā valstsvienībai beidzot ir treneris, nevis ieliktenis. Lai izdodas!
Pie iepriekšējā trenera spēlēja bez bumbas, lai gan zināja, ka vārtsargi, aizsargi neiedos to pozitīvo rezultātu.(uz papīra spēcīgākām komandām)

Tieši saspēle un uzbrukums ir šobrīd Latvijas izlases spēcīgākie ieroči, bet rezerves ir ļoti īsas un kā pierādīja vakardienas spēles, tad bez pamatsastāva spēlētājiem- Tobera, Jaunzema(Šveice, Polija) ir ļoti grūti gūt lielu pārsvaru viduszonā!

     [+] [-]

, 2024-03-27 12:49, pirms mēneša
Šādi spēlējot arī aizsargu kvalitātes neviens nepamana, jo bumbu sist uz priekšu māk katrs aizsargs!
Ir jāizmanto spēcīgākās puses un jāmēģina uzlabot visu prasmes, ne jāspēlē kā sanāk, vai jāpielāgojas pretiniekam!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-27 12:57, pirms mēneša
datmons rakstīja: Pie iepriekšējā trenera spēlēja bez bumbas, lai gan zināja, ka vārtsargi, aizsargi neiedos to pozitīvo rezultātu.(uz papīra spēcīgākām komandām)

Tieši saspēle un uzbrukums ir šobrīd Latvijas izlases spēcīgākie ieroči, bet rezerves ir ļoti īsas un kā pierādīja vakardienas spēles, tad bez pamatsastāva spēlētājiem- Tobera, Jaunzema(Šveice, Polija) ir ļoti grūti gūt lielu pārsvaru viduszonā!
Tobers nav vidusszonas spēlētājs, viņš ir aizsargs. Vismaz savos divos pēdējos klubos Tobers ļoti sen nav spēlējis pussarga pozīcijā. Grasshopers komandā ne reizi...

  +3 [+] [-]

, 2024-03-27 13:23, pirms mēneša
Baltijas kauss būs C līgas līmenis.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-27 13:44, pirms mēneša
Domāju ka Oša vārtu guvumu vajag virzīt kā skaistākos vārtus šogad! Pat sapņos nerādījās ka izlasē varētu spēlēt aizsargs kurš dod piespēles vispār neskatoties kur. Jebkurā gadījumā ar šiem vārtiem Ošs ierakstījis savu vārdu vēsturē uz visiem laikiem.

     [+] [-]

, 2024-03-27 15:23, pirms mēneša
Nokia5030 rakstīja: Jebkurā gadījumā ar šiem vārtiem Ošs ierakstījis savu vārdu vēsturē uz visiem laikiem.
Jā — kā 🤡!

  -1 [+] [-]

, 2024-03-27 15:56, pirms mēneša
Draudzības spēles nevajadzētu rādīt tv. Mums jāapzinās, ka eksperiments ar sastāvu nebūs kvalitātes un šo muļķīgo spēli nav jāredz nevienam.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 16:35, pirms mēneša
Jāuzslavē arī federācijas vadība, kas izveidojusi lielisku un ļoti vērtīgu spēļu plānu, lai izlasei būtu iespējas saņemt mācību. Ir ļoti svarīgi vienlaikus izvēlēties spēcīgas izlases, bet arī neko pārāk briesmīgu (kā Gibraltāra gadījumā). Lihtenšteina ir ideāls pretinieks. Esmu pārliecināts, ka visi izlases futbolisti, kā arī jaunieši un bērni skatīsies šīs spēles video, gatavojoties pat vēl lielākiem izaicinājumiem - Andorai un Sanmarino!

  +2 [+] [-]

, 2024-03-27 17:59, pirms mēneša
Lieliski, ka daudzi te izgāza žulti!

Tas ko es redzēju mani ļoti apmierināja.
Ir skaidrs spēles zīmējums un taktika - saspēle starp aizsargiem, kas tālāk bumbu novada uz flangiem (pārsvarā Cigaņiks un Daškevičš to uzņēma) - tālāk 2-3 piespēles un jau netālu no pretinieku laukuma stūra centrējums uzbrucējiem.
Nikolato, vai nu vienkārši izmēģina šādu stratēģiju, lai saprastu, vai caur šādu shēmu mēs mākam spēlēt, vai arī spiesta lieta ņemot vērā, ka nav kvalitatīvu centra pussargu caur ko veidot saspēli (Zjuzins manā skatījumā nav tas kvalitatīvākais, bet šobrīd izlasē citu īsti nav) Toberam trauma, bet Jaunzems vēl pārāk zaļš.
Tas, ka Nikolato spēles taktika strādā pierāda Lihtenšteinas spēlētāju sakrātais dzelteno kartīšu skaits - praktiski apturēt LV uzbrukumu gar flangiem varēja tikai ar atklāti rupju spēli un vārtīšanos zālājā, lai vilcinātu spēles laiku un nosistu uzbrukuma tempu.
Starp citu pirmajās divās kārtās Riga FC ar Regžu priekšgalā guva vārtus tieši spēlējot šādā manierē - tikai atšķirībā no Riga FC un LV izlasi - Riga FC ir vairāk opciju kā izspēlēt uzbrukumu, jo viņiem nav problēmas ar centra pussargu līniju un tur ir gana kvalitatīvi spēlētāji.
Vēl ko var pamanīt - Nikolato ir devis uzdevumu, ka mums ir jāspēj kontrolēt bumba - ja kāds ievēroja, tad pat autu nedeva mest Mārcim Ošam, kas var aizmest līdz vārtsarga laukumam, bet izspēle notiek tā, lai 100% bumba paliktu pie mūsu spēlētāja un nevis vienkārši uz dullo centrēt to iekšā pretinieka vārtsarga laukumā.
Vakar spēlējām tā, kā nekad neesmu redzējis, ka izlase spēlētu - un apbrīnojamā kārtā tas pa lielam sanāca vismaz bumbas kontroles un piespēļu ziņā.
Ar nepacietību gaidīšu nākamo LV izlases spēli.

P.S. - beidzam braukt augumā Mārcim Ošam, jo kļūdas ar bumbas dabūšanu savos vārtos ir redzētas pat pasaules top izlasēm un pat ļoti nopietnās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 18:07, pirms mēneša
Timo2 rakstīja: Nedaudz pa pamanītajiem mīnusiem:
sit mani nost, bet pievienoto vērtību Zjuzinam neredzu, jādod iespēja un jāaudzē pieredze jaunajiem.
Arī Sorokins, Maksimenko diez vai dod tik lielu pievienoto vērtību, kāda būtu ņemot perspektīvu jaunieti.
Trenerim tagad ir laiks vērot virslīgu un uz jūnija sasaukumu koriģēt sasaukumu.
Bet mums nav šobrīd citu centra pussargu - lai cik Zjuzins būtu šobrīd vājš - nav citu ko ņemt. Un varbūt arī tāpēc Nikolato taktika bija spēlēt caur flangiem un centru vispār neizmantot! Es neatceros nevienu spēles epizodi vakar kur uzbrukumu veidotu caur centra pussargu! Loģisks trenera lēmums. Ja izlasei beidzot pievienotos tas spītīgais Makreckis (spēlē Ferencvaros), tad parādītos šāda opcija, bet kamēr puisis fantazē, ka tiks spēlēt uz Marokas, vai Turcijas izlasi tikmēr nesanāk viņu pierunāt spēlēt LV izlasē kur viņš tiktu uzreiz pamatsastāvā, jo tur praktiski konkurenti ir tikai Zjuzins un Jaunzems!
Makreckim šogad paliek 24 gadi manuprāt - un puisis spēlē Ungārijas augstākajā līgā - viņš laikam nesaprot, ka viņš nav vairs jaunais perspektīvais un Marokas/Turcijas izlasē viņa pozīcijā spēlē pieredzējuši spēlētēji no Top5 līgām!

     [+] [-]

, 2024-03-27 21:25, pirms mēneša
Ambrē rakstīja: Bet mums nav šobrīd citu centra pussargu - lai cik Zjuzins būtu šobrīd vājš - nav citu ko ņemt. Un varbūt arī tāpēc Nikolato taktika bija spēlēt caur flangiem un centru vispār neizmantot! Es neatceros nevienu spēles epizodi vakar kur uzbrukumu veidotu caur centra pussargu! Loģisks trenera lēmums. Ja izlasei beidzot pievienotos tas spītīgais Makreckis (spēlē Ferencvaros), tad parādītos šāda opcija, bet kamēr puisis fantazē, ka tiks spēlēt uz Marokas, vai Turcijas izlasi tikmēr nesanāk viņu pierunāt spēlēt LV izlasē kur viņš tiktu uzreiz pamatsastāvā, jo tur praktiski konkurenti ir tikai Zjuzins un Jaunzems!
Makreckim šogad paliek 24 gadi manuprāt - un puisis spēlē Ungārijas augstākajā līgā - viņš laikam nesaprot, ka viņš nav vairs jaunais perspektīvais un Marokas/Turcijas izlasē viņa pozīcijā spēlē pieredzējuši spēlētēji no Top5 līgām!
Kāds vispār ir sakars Jaunzemam ar pussardzību? Viņš visu savu karjeru ir spēlējis flangā.

Un vēl, Jaunzems pārāk zaļš? Viņš ir, iespējams, labākais mūsu wingeris, ko parāda arī līmenis, kurā viņš šobrīd spēlē.