Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Japānas futbolistes mērķē uz uzvaru Londonas olimpiādē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Japānas futbolistes mērķē uz uzvaru Londonas olimpiādē
Japānas komanda
Foto: AFP/Scanpix

Japānas futbola izlase atgriezusies mājās pēc pārsteidzošā triumfa Vācijā notikušajā sieviešu Pasaules kausa izcīņā. Komandas kapteine Homare Sava jau nospraudusi nākamo mērķi – uzvarēt Londonā 2012. gadā.

„Vēl joprojām neesmu aptvērusi to, ka uzvarējām. Nekad nebiju redzējusi, mūs sagaidām tik daudz cilvēku. Dzirdēju baumas, ka būs daudz cilvēku, taču mūs sagaidīja kā vīriešu komandu. Tas bija lieliski,” teica pasaules čempionāta vērtīgākā spēlētāja un arī labākā vārtu guvēja (pieci vārti), pussardze Homare Sava.

Pēc spēlētāju sagaidīšanas lidostā futbolistēm bija jādodas uz preses konferenci, kurā bija ap 300 reportieru. Japānas izlase pauda cerību, ka komandas uzvara Pasaules kausā kaut nedaudz spēs iepriecināt Japānas dabas katastrofu upurus.

Japāna pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā papildlaikā izslēdza pēdējo divu turnīru uzvarētājas vācietes, pēc tam tika galā arī ar Zviedriju, bet neaizmirstamā finālā pendelēs pieveica ASV izlasi, kas mača gaitā bija divreiz vadībā. Japāna līdz šim pasaules čempionu titulu nebija izcīnījusi nevienā līmenī.

„Zaudējums Anglijai apakšgrupā bija pagrieziena punkts. Tā neveiksme mums lika saprast lietas, kuras nepieciešams izlabot, lai uzvarētu Vāciju un Zviedriju. Komandā ir apbrīnojams gars un vienotības sajūta. Vēl nekad neesam izcīnījušas uzvaru olimpiādē, tāpēc tas būs mūsu nākamais mērķis,” teica Sava.

Izmantotie resursi:
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-19 21:15, pirms 13 gadiem
Futbola dievs lems,būt vai nebūt!!!Dzīvosim,redzēsim...

     [+] [-]

, 2011-07-19 21:47, pirms 13 gadiem
Līdz olimpiādei nav vairs tālu, un ar šādu spēli japānietes noteikti pieskaitāmas pie galvenajām favorītēm. Tomēr ceru uz Vācijas izlasi.

     [+] [-]

, 2011-07-19 21:56, pirms 13 gadiem
kaut kas līdzīgs Grieķijas variantam 2004.. ar šo uzvaru arī viss beidzās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja