Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

papildināts Pasaules kausa finālā ASV pret Japānu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pasaules kausa finālā ASV pret Japānu
Abija Vambaha un Megana Rapino
Foto: AP/Scanpix

Vācijā notiekošajā Pasaules kausa finālā svētdien Frankfurtē tiksies ASV un Japānas izlases. Abas trešdien pusfinālā uzvarēja ar 3:1. Amerikānietes apspēlēja Franciju, bet Japāna pārsteidza Zviedriju.

ASV svētdien iespēja iegūt 3. titulu

Pirmā kaut cik nopietnu uzbrukumu izveidoja Francija, kuras sastāvā ar sitienu izcēlās Selīne Deville. Viņas raidīto bumbu pāri vārtu pārliktnim 6. minūtē pārcēla ASV vārtsardze Houpa Solo. ASV atbildi parādā nepalika un 9. minūtē savu uzbrukumu noslēdza rezultatīvi. Pēc teicamas Hezeres O’Railijas piespēles 1:0 amerikāņu labā panāca Lorena Čeinija.

15. minūtē Francijas soda laukumā izcēlās haoss, taču amerikānietes netika pie bumbas, lai to raidītu tukšos vārtos pēc Beranžēras Sapovičas kļūdas. Francijai briesmas novērsa Lora Žoržesa. Pirmā puslaika atlikušajā laikā Francija uzbruka daudz vairāk un izdarīja trīs reizes vairāk sitienu par amerikānietēm, taču vārtus gūt neprata. Dažas reizes ASV vārtos labi nospēlēja Solo. Pēc pirmā puslaika Menhengladbahā 1:0 ASV labā.

Otrajā puslaikā bija nospēlētas desmit minūtes, kad eiropietes beidzot dabūja bumbu pretinieču vārtos, izcēlās Sonja Bompastora – 1:1. Francija kādu laiku paspieda, bet puslaika otrajā pusē ASV „atdzīvojās”. 71. minūtē tika nogāzta Aleksa Morgana, taču francūzietēm pārkāpums netika konstatēts.

79. minūtē Francijas komandu vairs nekas neglāba. Pēc stūra sitiena ar galvu sita ASV iepriekšējā mača pret Brazīliju varone Abija Vambaha – 2:1. Trīs minūtes vēlāk intrigas vairs nebija. Megana Rapino labā sitiena pozīcijā izveda Morganu, kura pārmeta bumbu pāri Sapovičai – 3:1. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmais pusfināls.

Japāna pirmo reizi finālā

Japānas un Zviedrijas mačā rezultāts tika atklāts jau 9. minūtē, kad lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Zviedrijas uzbrucēja Žozefīne Okvista. Viņa laukuma vidusdaļā uztvēra bumbu, apspēlēja aizsardzi, iegāja soda laukumā un ar neatvairāmu sitienu pārspēja Japānas vārtsardzi Ajumi Kahori.

Japāna izlīdzinājumu panāca pēc deviņām minūtēm. Šinobu Ono pēc lieliska skrējiena pa laukuma centru labajā malā atrada Aju Mijamu, kura izdarīja centrējumu soda laukumā. Tur Nahomi Kavasumi apsteidza pirmo vārtu autori Okvistu un raidīja bumbu Hedvigas Lindālas vārtos – 1:1. Japāna turpinājumā izskatījās labāk, bet Zviedrijai nekas prātīgs neizdevās. Centieni spēlēt uz Lotu Šelinu nedeva vēlamo rezultātu.

60. minūtē Japāna izvirzījās vadībā. Lindāla netika pie bumbas, kas tika iespēlēta soda laukumā no labās malas. Ko neizdarīja zviedru vārtsardze, to iespēja Homare Sava – 2:1. Četras minūtes vēlāk Kavasumi guva savus otros vārtus, dubultojot Japānas pārsvaru – 3:1. Lindāla neveiksmīgi nospēlēja izgājienā, pēc Kozujes Ando sitiena bumbu atsitot tieši kājās Kavasumi, kuras no 35 metriem sistā bumba ielidoja vārtu tīklā.

Zviedrija atgūties neprata un sestdien spēlē par 3. vietu sacentīsies ar Franciju. Savukārt Japānai pirmais Pasaules kausa fināls. Tajā svētdien Japānas komanda spēkosies ar divkārtējo čempioni ASV.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-13 21:34, pirms 13 gadiem
Pareizi ir! Jāspēlē no aizsardzības! Nav jau ASV tāds spēks kā pirms vairākiem gadiem.

     [+] [-]

, 2011-07-13 21:51, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Pareizi ir! Jāspēlē no aizsardzības! Nav jau ASV tāds spēks kā pirms vairākiem gadiem.
Komentetaja teica,ka shobrid ASV ir iestajusies maza krize,bet shodien savas izdevias realizeja teicami,cetri sitieni vartu rami,tris goli!

     [+] [-]

, 2011-07-13 22:12, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Komentetaja teica,ka shobrid ASV ir iestajusies maza krize,bet shodien savas izdevias realizeja teicami,cetri sitieni vartu rami,tris goli!
Nu, nebija jau arī Francijas aizsardzība uzdevumu augstumos. Par krīzi tas ir vairāk kā skaidrs, jo agrāk ASV kopā ar Vāciju bija superspēks, bet tagad pat Zviedrija ir amerikānietes panākušas. Bet varbūt spēku samēri vienkārši izlīdzinās? Arī tā varētu būt.

     [+] [-]

, 2011-07-13 22:17, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nu, nebija jau arī Francijas aizsardzība uzdevumu augstumos. Par krīzi tas ir vairāk kā skaidrs, jo agrāk ASV kopā ar Vāciju bija superspēks, bet tagad pat Zviedrija ir amerikānietes panākušas. Bet varbūt spēku samēri vienkārši izlīdzinās? Arī tā varētu būt.
Nezinu vai aizsradziba vainiga,drizak vartsargs lazoja!

Es domaju tas pedejais variants!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-13 23:55, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Jāpāna pārsteidza nepajokam,bet domājams triumfēs ASV
pārsteidza pamatīgi. Zviedrētēm šodien nebija nekādu variantu, pat mikroskopisku. Japānai lieliska bumbas kontrole un labs fiziskais, kā jau visām āizjas komandām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 11:06, pirms 13 gadiem
Marius rakstīja: kur tad nu palika Zviedrijas izslavētais uzbrukums? pilnīgas nulles, variantu nekādu. Japāna pilnībā dominēja visos rādītājos
Tas tiešām bija pārsteigums, lai gan ar uzbrukumu Zviedrijas bālajam sniegumam nebija ne mazākā sakara. Visi uzbrukumi beidzās jau viduslīnijā, kurā pilnībā dominēja Japāna. Tāda sajūta it kā "Barcelona" spēlētu pret "Manchester United" (kā toreiz finālā). Ja Japāna šādi spēlēs finālā, tad nezinu kādu veiksmi vajadzēs ASV. Japānai būtībā pietiek ar dzelžainu aizsardzību, jo viduslīnija jau praktiski ir viņējā. Kā jau teicu, Japānā futbols iet uz augšu visos līmeņos. Prieks skatīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 15:24, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: tiem, kas neskatījās spēles tas droši vien bija pārsteigums, bet japānietis bija kontrolējušas vidējo līniju un spēlējušas sakarīgi visas savas spēles un pārsteigums tas ir tikai tik lielā mērā kā piem. Spānijas vīru izlases uzvara pār Brazīliju pagājušā PČ (ja tāda spēle butu bijusi)... ja salīdzinām pēc vārdiem, kas ir Japāna un kas Zviedrija sieviešu futbolā, sasniegumus un visu, tad jā... pēc spēles turnīrā gan tas nekāds pārsteigums nebija
Nevajag pārspīlēt. Zviedrietes šajā spēlē tā vai tā bija favorītes, bet Japānas stratēģija un uzdevumu izpildījums bija perfekts. Ok, tā nebija sensācija, bet zināms pārsteigums tas bija gan. Un vajadzēja izlasīt gan manu, komentāru, gan komentāru, uz kuru es atbildēju. Es runāju par zviedriešu bālo sniegumu, nevis par to, ka japānietes būtu pēkšņi pārsteigušas mūs ar kaut ko neredzētu. Tieši zviedrietes nebija gatavas šādai cīņai, tātad nebija pietiekami labi izpētījušas pretinieces. Taktiski zviedrietēm ar šādu spēli nebija daudz variantu.