Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas augstākajā līgā Serie A aizvadītas vairākas 3. kārtas spēles

Itālijas augstākajā līgā Serie A aizvadītas vairākas 3. kārtas spēles
Vienīgo vārtu autors Alessandro Matri.
Attēls no totalfootballmadness.com

Dienas centrālajā mačā tikās turnīra līdere Turīnas „Juventus”, kas pēc ievērojamās pastiprināšanās vasaras periodā centīsies uzlabot savu pēdējos gados nesekmīgo sniegumu (divas septītās vietas pēc kārtas), un tās trenera Antonio Kontes bijušais klubs „Siena”.

Spēli Juventus uzsāka pēc klasiskās shēmas 4-4-2 ar uzbrucējiem Mirko Vučiniču un Alessandro Matri priekšgalā. Aizsardzības centrā diskvalificētā Paolo de Celglies vietā atgriezies veterāns Fabio Grosso. Jau no spēles sākuma, pateicoties lielākoties Andrea Pirlo meistarībai bumbas kontrolē pārsvars piederēja Juventus komandai. Uzbrukuma noslēgumus komanda virzīja pamatā caur centrējumiem, ko pārsvarā no labās malas izpildīja Pepe. Diemžēl vai nu šie centrējumi izrādījās neprecīzi, vai arī Juventus uzbrucēji raidīja bumbu garām vārtiem. 34. minūtē pretējā laukuma pusē noteikumus pārkāpa „Sjēnas” aizsargs Kristiano del Grosso un saņēma pirmo brīdinājumu šajā spēlē. Arī Pirlo izpildītais soda sitiens būtiskus sarežģījumus pretniekam nesagādāja, „Sjēnas” aizsargi bumbu veiksmīgi raidīja ārā no sava soda laukuma. Dažas minūtes vēlāk pretuzbrukuma sākumu nedaudz nogulēja „Junetus” aizsargs Andrea Barzagli, tomēr mirkli vēlāk ar viņa un vārtsarga Džanluidži Bufona kopējām pūlēm uzbrucējs tika apturēts. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās ar loģisku 0:0, jo kā vienas tā otras komandas uzbrucējiem reālu vārtu gūšanas iespēju bija maz.
Arī otro puslaiku aktīvāk iesāka „Juventus”, bet pirmajos uzbrukumos mēģinot pielietot centrējumus ar vārtu iekarošanu nesekmējās. Līdz 54.minūtē soda laukuma no labās malas Alessandro Matri uztvēra Mirko Vučiniča piespēli un uzbrucējam raksturīgā stilā raidīja to vārtu tīklā - 1:0 „Juventus” labā. Uzreiz pēc vārtu guvuma treneris veica maiņu un Vučiniča vietā laukumā devās čīlietis Arturo Vidals, bet pēc pāris minūtēm aizsardzībā Itālijas izlases aizsargu Kjellīni nomainīja salīdzinoši jaunākais Leandro Bonuci. Arī pēc šīm maiņām „Juventus” turpināja kontrolēt notikumus laukumā. Kaut gan bīstamas epizodes veidojās arī pie „Juventus” vārtiem. Pēc D’Agostino soda sitiena par tikko laukumā uznākušā Larrondo nogāšanu, bumbu ar galvu vārtos mēģināja raidīt Calaio, bet trāpīja pa vārtu pārliktni. „Juventus” spēlētāji gan viņu pieturēja aiz krekla, bet tiesneši noteikumu pārkāpumu nemanīja un 11m soda sitienu nepiešķīra, tāpat kā dažas minūtes vēlāk netika sodīta Sjēnas komanda par Larrondo spēli ar roku laukuma vidusdaļā.
74. minūtē „Juventus” spēlētājiem bija iespējas rezultātu dubultot, tomēr ne Arturo Vidals, ne Alessandro Matri līdz bumbai neaizsniedzās. neilgi pēc šīs epizodes laukumā devās „Juventus” kapteinis Alessandro del Pjēro (nomainot vārtu autoru Alessandro Matri). Spēle pamazām bija kļuvusi atklātāka. Pēcāk komandas apmainījās ar iespējām gūt vārtus, nedaudz garām sita gan Arturo Vidals, gan Franko Brienza. Spēlei tuvojoties beigām Sjēnas futbolisti aizvien aktīvāk centās apdraudēt pretinieku vārtus un izglābties no zaudējuma tomēr „Juventus” uzvaru izdevās nosargāt, komandai otrā uzvara un kopā seši punkti no sešiem iespējamiem. Kompensācijas laikā vēl dzelteno kartīti par pārkāpumu pret Arturo Vidalu izpelnījās Klaudio Terzi.
No citām spēlēm jāatzīmē „Lazio” zaudējums Dženovā, kur vietējās „Genoa” komandas labā vārtus guva abi potenciālie „Inter” papildinājumi – argentīnietis Rodrigo Palacio un čehs Jurajs Kucka. Pirmo uzvaru izcīnīja arī „Parma”, kā labā abus vārtus guva bijušais „juventini” Sebastians Džovinko. Pēc šiem vārtu guvumiem viņš uz laiku kļuvis par Serie A rezultatīvāko spēlētāju, tomēr uz tālākiem vārtu guvumiem nāksies pagaidīt, jo spēles kompensācijas laikā nopelnīta sarkanā kartīte.

Spēļu rezultāti:
Palermo @ Atalanta 0:1 (0:1) Germans Denis 34’
Leece @ Bologna 2:0 (1:0) Giljermo Gjakomazzi 37’, Karlos Grosmillers 60’
Cesena @ Catania 0: 1 (0:1) Maksi Lopezs 45+1’
Genoa @ Lazio 2:1 (0:1) Rodrigo Palasio 54’, Jurajs Kucka72’ – Džuzeppe Skulli 11’
Chievo @ Parma 1:2 (0:1) Alberto Paloši 79’ – Sebastians Džovinko 24’,90’
Fiorentina @ Udinese 0: 2 (0:2) Antonio di Natale 8’(11m), Mauricio Isla 29’
Juventus @ Siena 1: 0 (0:0) Alessandro Matri 54’

Vēlāk vakarā futbola cienītājus gaida „Milan” un „Napoli” spēkošanās Neapolē, spēles sākums 21:45 pēc Latvijas laika.