Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Ranjēri: "Lielajos klubos vienmēr esmu bijis vai nu par agru, vai par vēlu"

Agris Suveizda

Ranjēri: "Lielajos klubos vienmēr esmu bijis vai nu par agru, vai par vēlu"
Klaudio Ranjēri
Foto: AFP/Scanpix

Itāliešu futbola speciālists Klaudio Ranjēri komentējis savas neveiksmes iepriekšējos klubos "A Sērijā", kā vienu no neveiksmju iemesliem minot apstākļu sakritību - tobrīd vienkārši neesot bijis pareizākais brīdis. Šobrīd Ranjēri vada Francijas otrās līgas komandu "Monaco", kas ir ar lielām ambīcijām un cer jau tuvākajā laikā atgriezties Eirokausos.

"Esmu trenējis daudzus lielos klubus, bet vienmēr bijis nepareizais brīdis - klubā biju vai nu par agru, vai par vēlu," sacīja Ranjēri. "Pirms manas ierašanās Spānijā neviens pat nezināja, kas ir "Valencia", bet "Chelsea" savu vārdu izveidoja pēc tam, kad iekļuva Čempionu līgas pusfinālā. "Juventus" pārņēmu pēc tam, kad klubs bija izkļuvis no "B Sērijas", savukārt "Roma", tāpat kā "Inter" manas vadīšanas laikā bija cikla beigās."

Ranjēri iepriekšējā gadsimta izskaņā pirmoreiz sāka strādāt ārpus Itālijas, veiksmīgi vadot "Valencia" vienību. Vēlāk Romā dzimušais treneris pievienojās Madrides "Atletico", bet tad pārcēlās uz Angliju, kur kļuva par Londonas "Chelsea" galveno treneri.Pēc trim gadiem par "Chelsea" jauno īpašnieku kļuva Romāns Abramovičs, un Ranjēri amatā noturējās tikai vienu sezonu - "Chelsea" Čempionu līgas pusfinālā zaudēja "Monaco", un tas tika minēts kā viens no galvenajiem atlaišanas iemesliem.

Pēc tam Ranjēri atgriezās Valensijā, pussezonu vadīja arī "Parma", bet 2007.gadā pie "Juventus" stūres nomainīja Didjē Dešānu. Ranjēri izdevās ar ne pārāk spēcīgu sastāvu izcīnīt trešo vietu, taču nākamās sezonas izskaņā Ranjēri pēc divu mēnešu bezuzvaru perioda tika padzīts. 2011.gada februārī Ranjēri atkāpās no "Roma" galvenā trenera amata, bet pēc gada sliktu rezultātu dēļ pārtrauca sadarbību arī ar Milānas "Inter".

Maijā itālietis parakstīja divu gadu līgumu ar "Monaco", un šobrīd viņa vadītā komanda ar septiņiem punktiem trīs spēlēs "Ligue 2" ieņem otro pozīciju. Pagājušā gada beigās "Monaco" pārņēma krievu bagātnieks Dmitrijs Ribolovļevs, kurš ievērojami pastiprinājis komandas sastāvu. Paredzams, ka par šī pāreju perioda nozīmīgāko pirkumu kļūs argentīniešu talants Lukass Okamposs - vēl tikai atlicis nokārtot formalitātes. "Monaco" par "River Plate" spēlētāja iegūšanu šķirsies no 12 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
Goal.com

  -3 [+] [-]

, 2012-08-15 18:58, pirms 12 gadiem
Maigais! Tikpat maigs cik es!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-15 22:18, pirms 12 gadiem
Kto ne uspel, tot opozdal Kto opozdal, tot ne uspel