Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"City" nopērk Rodvelu, "Juventus" interesējas par Jorenti

Agris Suveizda

"City" nopērk Rodvelu, "Juventus" interesējas par Jorenti
Džeks Rodvels
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Mančestras "City" savā mājaslapā paziņojis par angļu pussarga Džeka Rodvela iegādi. Līgums ar perspektīvo Rodvelu noslēgts uz pieciem gadiem, bet pārejas maksa netiek izpausta - tā tiek lēsta 15 miljonu eiro apmērā. Tikmēr Itālijas čempione "Juventus" turpina meklēt uzbrucēju, un, kā vēsta mediji, Turīnas kluba redzeslokā nokļuvis Fernando Jorente, kurš vēlas pamest Bilbao "Athletic".

Pēdējos gados Mančestras "City" allaž uguņoja darījumu tirgū, taču šovasar līdz šim bijušas tikai baumas par iespējamo Robina van Pērsija iegādi un Emanuela Adebajora pārdošanu. Vakar "City" beidzot ieguva pirmo papildinājumu, oficiāli vienību papildinot ar angļu pussargu Džeku Rodvelu. Ar 21 gadu veco spēlētāju, kurš var darboties gan kā aizsardzības tipa, gan kā uzbrūkošais pussargs, līgums noslēgts uz pieciem gadiem. Rodvels visu karjeru, gan profesionālo, gan jauniešu, bija pavadījis "Everton", un Liverpūles klubs par darījumu saņemšot aptuveni 15 miljonus eiro.

Savukārt joprojām bez tik kārotā centra uzbrucēja ir jaunā Itālijas čempione Turīnas "Juventus". Joprojām nav izdevies iegūt ne van Pērsiju, ne Stevanu Jovetiču, un kā nākamais rindā esot augumā raženais Spānijas izlases uzbrucējs Fernando Jorente - "Juventus" ģenerāldirektors Bepe Marota apstiprināja pārunu uzsākšanu, taču basku klubs nevēlas šķirties no uzbrukuma līdera. Līgums ar Jorenti ir spēkā tikai vēl uz vienu gadu, un abas puses nav spējušas vienoties par jaunā līguma nosacījumiem - Jorente vēlas sezonā pelnīt piecus miljonus, bet "Athletic" piedāvā tikai 4,5. Cerētā alga netiek piedāvāta arī Fernando Amorevjetam, kurš atteicies pagarināt līgumu. Šodien abu spēlētāju situācija varētu kļūt skaidrāka - "Athletic" nolēmusi sasaukt speciālu preses konferenci.

Ja "Athletic" pārdos abus spēlētājus, paredzams, ka klubs centīsies ar gada nokavēšanos iegūt 26 gadus veco kreisās malas aizsargu Načo Monrealu, kurš pirms iepriekšējās sezonas pievienojās "Malaga". Spānijas ceturto spēcīgāko klubu piemeklējušas finansiālās grūtības - kā pēdējais no Malagas prom devies pieredzējušais aizsargs Joriss Mateisens, kurš atgriezies dzimtenē un parakstījis trīs gadu līgumu ar Roterdamas "Feyenoord". Kamēr par Monrealu interesējas arī "Valencia", kurai neizdevās iegūt Didaku Vilu (īres darījums pēdējā brīdī nojuka, jo Vila nespēja iziet medicīniskās pārbaudes), perspektīvais Isko varētu būt nolēmis palikt komandā - tā vēsta spāņu laikraksts Marca.

Pārdošanā esot izlikts Francijas izlases centra aizsargs Filips Meksess, tomēr Itālijas prese ziņo, ka "Milan" vēl neesot saņēmusi nevienu piedāvājumu. Pirms dažām dienām medijos pavīdēja baumas, ka Meksess varētu tikt iemainīts pret Londonas "Arsenal" uzbrucēju Niklasu Bentneru. Veiksmīgi sastāva komplektēšanu turpina Francijas klubs "St.-Etienne", kas šodien, visticamāk, parakstīs divu gadu līgumu ar pieredzējušo brazīliešu uzbrucēju Brandau. 32 gadus vecais spēlētājs Eiropā pārstāvējis tādus klubus kā Doņeckas "Shakhtar" un Marseļas "Olympique", taču Marseļā vairs nespēja izturēt konkurenci un tagad ir brīvā aģenta statusā. Savukārt viens no vājākajiem "Ligue 1" klubiem "Ajaccio" varētu iegūt vēl vienu zvaigzni - pagājušajā sezonā starp vārtu stabiem spīdēja meksikānis Giljermo Očoja, bet tagad korsikāņi veicot pārrunas ar bēdīgi slaveno rumāņu uzbrucēju Adrianu Mutu.

Izmantotie resursi:
mcfc.co.uk.
MARCA.com
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-13 13:47, pirms 12 gadiem
Jorente Bilbao iederas vnk lieliski, bet ja nu pareja ir uz Juvi, tad bushu tikai un loti priecigs!

     [+] [-]

, 2012-08-13 13:53, pirms 12 gadiem
Roudvels... jā, tā laikam tikai latvieši var uzrakstīt džeka uzvārdu. labi, ko nu par to.
Everton ir salīdzinoši liels parāds un īss sastāvs. Līdz ar to kkas bija jāpārdod. Pagājušajā sezonā Roudvels vairāk mocījās ar savainojumiem nekā spēlēja. Tik žēl ka pirms iepriekšējās sezonas viņu varēja pārdot par 25 miljoniem . Slikts bizness sanāca.
'Bet ja šī nauda aiziet 2-3 spēlētāju iegādei (un Moijes māk izvilkt spēlētājus par 3-5 miljoniem vērtībā) un daļa parādu sekšana, tad es esmu tikai par šādu darījumu.

  -4 [+] [-]

, 2012-08-13 14:13, pirms 12 gadiem
Premier League Fantasy Football 2012/13

Dream Team LV

     [+] [-]

, 2012-08-13 14:18, pirms 12 gadiem
Rodvels ir ideāls pirkums par ļoti labu cenu (turklāt priekš brita). Viņš ir ļoti perspektīvs spēlētājs. Tagad vairs nav tik lielas bažas, ja De Jongu nāksies pārdo. Jebkurā gadījumā vēl vienu defensīvu midu vajadzēja.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-13 14:43, pirms 12 gadiem
Yaya Toures aizstaajejs?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-13 15:58, pirms 12 gadiem
Pēc gadiem 5 varētu būt
Pro3nd rakstīja: Yaya Toures aizstaajejs?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-13 16:41, pirms 12 gadiem
Labs pirkums. United viņu pāris gadus medīja, vispār prognozēju, ka viņš pie Fērgija a aizies, zinot United problēmas midā pēdējos 2 gados.
Lai vai kā, bet Everton šo naudu izmantos ļoti labi. Visticamāk arī Beinss paliks komandā.

     [+] [-]

, 2012-08-14 01:53, pirms 12 gadiem
par Liorenti no Bilbao,man jau liekas,ka Bilbao vajag viņu pārdot,pat varbūt par zemāku cenu nekā ir vērts,pārāk pieprasīta prece,gan Real gan Barca ar atplestām rokām viņu savāktu,spēlētāja vietā nogaidītu līdz janvārim un tad paskatītos ko citas komandas piedāvā,tā teikt pārbaudīt tirgu,Bilbao 4,5milj pa sezonu jau nekur nepazudīs,bez darba nepaliks, bet klubs toties var palikt ar tukšām rokām