Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Spēļu sarunāšanas skandāls: "Juventus" trenerim Kontem 10 mēnešu diskvalifikācija

Agris Suveizda

Spēļu sarunāšanas skandāls: "Juventus" trenerim Kontem 10 mēnešu diskvalifikācija
Antonio Konte
Foto: AP/Scanpix

Itālijas Futbola federācijas Disciplinārā komiteja šodien paziņoja lēmumus spēļu sarunāšanas skandālā. Pašreizējās Itālijas čempiones Turīnas "Juventus" galvenajam trenerim Antonio Kontem piespriesta desmit mēnešu diskvalifikācija, bet "Juventus" spēlētāji Leonardo Bonuči un Simone Pepe tika attaisnoti.

Itālijā turpinās kārtējais spēļu sarunāšanas skandāls. Bargu sodu saņēmis Turīnas "Juventus" galvenais treneris Antonio Konte, kurš ticis diskvalificēts uz desmit mēnešiem - Konte varēs turpināt darbu treniņos, taču spēļu laikā nedrīkstēs atrasties komandas oficiālajā zonā, ģērbtuvēs, kā arī sniegt intervijas. Konte sodu saņēmis, jo tiek uzskatīts, ka viņš 2010./11.g. sezonā, kad vēl "B Sērijā" vadīja "Siena", bija informēts par divām sarunātām spēlēm. Sākotnēji piedāvātie nosacījumi bijuši trīs mēnešu diskvalifikācija un 200 tūkstošu eiro liela soda nauda, taču Komiteja to noraidīja. Tā kā Konte nevarēja vienoties par jaunu iespējamo sodu, viņš nolēma stāties tiesas priekšā. Kontes asistents Andželo Alesio pirms tam jau bija pieņēmis astoņu mēnešu diskvalifikāciju. Kontes diskvalifikācija noteikta līdz nākamā gada devītajam jūnijam.

Bargs sods draudēja arī "Juventus" spēlētājiem Leonardo Bonuči un Simonem Pepem, kuriem draudēja attiecīgi trīs un viena gada diskvalifikācija. Disciplinārā komiteja abus spēlētājus attaisnoja, jo tika atrastas nesakritības "Atalanta" spēlētāja Andreas Masjello liecībā. Masjello sacīja, ka Bonuči esot tieši iesaistījies, bet Pepe esot zinājis par 2010.gada maijā paredzētās spēles starp "Bari" un "Udinese" (Bonuči tobrīd spēlēja "Bari", bet Pepe - pretējā nometnē) iespējamo sarunāšanu. Šīs spēles sakarā attaisnoti arī Marko Di Vajo, Salvatore Masjello, Daniele Padelli, Džuzepe Vivess un Nikola Belmonte, tiesa, pēdējam vienalga piespriesta pusgada diskvalifikācija par iesaistīšanos "Cesena" - "Bari" spēles sarunāšanā.

Tikmēr "Lecce", kas iepriekšējā sezonā izkrita no "A Sērijas", kopā ar "Grosseto" pazemināta uz trešo līgu. "Lecce" pienākas arī 30 tūkstošu eiro soda nauda un sešu punktu atņemšana. "Grosseto" atņemti trīs punkti. "Grosseto" prezidents Pjērs Kamilli un "Lecce" bijušais prezidents Džovanni Semeraro diskvalificēti uz pieciem gadiem, jo viņi esot zinājuši par spēļu sarunāšanas mēģinājumu. "A Sērijas" pārstāvei "Bologna" būs jāšķiras no 30 tūkstošiem eiro, "Ancona" nāksies samaksāt trīsreiz mazāku summu, bet "Novara" jauno "B Sērijas" sezonu uzsāks ar -2 punktiem. Visus šodien piespriestos lēmumus vēl varēs apstrīdēt.

Ar punktu atņemšanu jau tika sodīti vairāki klubi - "Siena" (seši punkti, 100 tūkstoši eiro), "Bari" (pieci punkti, 80 tūkstoši), "Albinoleffe", "Sampdoria", "Torino" un "Varese" (visiem pa vienam punktam un 30 tūkstošiem eiro). Ar diskvalifikācijām un naudas sodiem sodītas vēl daudzas iesaistītās amatpersonas vai spēlētāji.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +4 [+] [-]

, 2012-08-10 12:00, pirms 12 gadiem
Kas nu būs, vai Konte ies prom?

Vispār ļoti bēdīgi, šī spēļu sarunāšana ir viens no galvenajiem iemesliem, kas liek atturēties no aktīvas sekošanas itāļu futbola līgām. Nav laba sajūta uzzināt, ka viss, ko esi redzējis un par ko esi tik ļoti pārdzīvojis ir vienkārši iepriekš sarunāts fufelis.

     [+] [-]

, 2012-08-10 12:43, pirms 12 gadiem
Kamer nesaks par to piespriest realus cietumsodus, itali ta tur nemsies visu laiku, viniem tada mentalitate. Vel labaks sods butu, italijas klubiem uz daziem gadiem aizliegt piedalities staptautiskos turniros, cieteji butu visi, tacu tas tiesam saktu likt aizdomaties.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 13:03, pirms 12 gadiem
Itālija ir pēdejā vieta, kur just līdzi futbolam laikam.

     [+] [-]

, 2012-08-10 13:56, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Kas nu būs, vai Konte ies prom?
domaju, sakotneji lemums tiks parsudzets
pieradijumi pret Konti esot balstiti uz vien cilveka teikto
kas zin vai vispar aiz shita visa nestav kads "berluskoni"

     [+] [-]

, 2012-08-10 14:30, pirms 12 gadiem
timoty rakstīja: domaju, sakotneji lemums tiks parsudzets
pieradijumi pret Konti esot balstiti uz vien cilveka teikto
kas zin vai vispar aiz shita visa nestav kads "berluskoni"
Iz raksta: "Tā kā Konte NEVARĒJA vienoties par jaunu iespējamo sodu, viņš nolēma stāties tiesas priekšā."

Neizklausās pēc nevainīga cilvēka rīcības.

     [+] [-]

, 2012-08-10 15:23, pirms 12 gadiem
Zombijs rakstīja: Kamer nesaks par to piespriest realus cietumsodus, itali ta tur nemsies visu laiku, viniem tada mentalitate. Vel labaks sods butu, italijas klubiem uz daziem gadiem aizliegt piedalities staptautiskos turniros, cieteji butu visi, tacu tas tiesam saktu likt aizdomaties.
cietumsodi ir un bargi. problēma Itālijā ir klubu prezidentos un mafijā, kas neatstāj tādiem strādniekiem un parastiem treneriem kā Konte nekādas izredzes, bet pakļauties. visi zina, kas ir problēma, bet par to ir labāk noklusēt. savādāk būs tāpat, kā ar Eskobāru.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 15:54, pirms 12 gadiem
Gaidam Hose komantaru!

P.S. Varetu to ligu uz paris gadiem izslegt no eiropas turniriem,mosh tad naktu pie prata!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-10 18:50, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Otro reizi pēc kārtas vainu velt uz Juvi, tas ir nežēlīgi Labi ka šoreiz vismaz nenolaida uz B Sēriju!
paga, paga. te ar Juvi nav nekāds sakars pavisam. sakars ir ar Sjēnu un spēlēm, kuras Sjēna spēlēja Kontes vadībā, kas bija divas sezonas atpakaļ. ne Juvi.