Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

B sērijā nokļuvušais Krollis: "Ja ziemā būtu pārgājis uz B sēriju, cilvēki teiktu, ka labs gājiens"

Agris Suveizda

B sērijā nokļuvušais Krollis: "Ja ziemā būtu pārgājis uz B sēriju, cilvēki teiktu, ka labs gājiens"
Raimonds Krollis. Foto: Spezia Calcio

Pusgada nosēdēšana uz rezervistu soliņa nav nekas traģisks, tomēr tagad gan pats svarīgākais ir sākt spēlēt, plašā intervijā "Sporta Avīzes" jūlija numurā stāsta Latvijas futbola uzbrucējs Raimonds Krollis.

Šī gada sākumā Krollis ierakstīja jaunu lapaspusi Latvijas futbola vēsturē, noslēdzot līgumu ar Itālijas A sērijas klubu “Spezia”. “Interese noteikti būtu lielāka, ja varētu pie viņiem doties kā brīvais aģents. Nebija daudz klubu, kuri varēja atļauties summu, kādu “Valmiera” vēlējās, savukārt “Spezia” apņēmās maksāt ne tikai to, bet pat pielikt klāt,” atklāj Krollis, kurš pērn ar Vidzemes vienību kļuva par Latvijas Virslīgas čempionu, turklāt, gūstot 24 vārtus, bija čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Kaut personisku iemeslu dēļ 21 gadu vecais uzbrucējs Spēcijā neieradās labā sportiskajā formā, par pirmo latvieti, kurš spēlējis Itālijas A sērijā, viņš kļuva jau dažas nedēļas vēlāk. Pēc tam gan futbolists vairākus mēnešus palika uz rezervistu soliņa. Kopumā pirmajā pusgadā Krollis piedalījās četrās spēlēs, bet “Spezia”, piekāpjoties pārspēlē, neizdevās nosargāt vietu spēcīgāko komandu vidū. Kā Krollis atklāj intervijā, šo maču viņš izlaidis pēdējā treniņā gūta savainojuma dēļ. Jaunajā sezonā, kas sāksies jau augustā, vienība spēlēs B sērijā, bet Krollis pauž, ka jau pašā sākumā ar aģentu pārrunājis šādu iespējamību un tas nav nekas traģisks. “Domāju, ja janvārī noslēgtu līgumu ar B sērijas klubu, cilvēki teiktu, ka tas ir ļoti labs gājiens. Arī es uzskatu, ka pakāpenisks ceļš ir pareizākais. Varbūt šāda situācija ir pat uz labu,” saka futbolists.

Šobrīd “Spezia” jau sākusi gatavošanos jaunajai sezonai, un Krollis sevi pieteicis ar uzvaras vārtu guvumu. Pagājušajā svētdienā notikušajā pirmajā pārbaudes spēlē “Spezia” futbolisti ar 3:2 uzvarēja A sērijas komandu “Sassuolo”. 54. minūtē Krollis guva savus pirmos vārtus Itālijā, tobrīd izvirzot komandu vadībā ar 3:1. “Jau iepriekš bija zināms, ka pirmo pusgadu viņi mani neplānoja ļoti daudz izmantot spēlēs, vairāk sagatavot tam līmenim, tiem ātrumiem. Piekrītu, ka spēļu prakse manā vecumā ir ļoti svarīga. Es pats to pie sevis uztvēru kā traumu ar iespēju trenēties. Tagad jācenšas izcīnīt vietu pamatsastāvā,” futbolists ir apņēmības pilns.

Krollis atklāj, ka četrpadsmit piecpadsmit gadu vecumā dažādu pusaudžu interešu dēļ gandrīz gadu nespēlēja futbolu un bijis gatavs beigt karjeru. “Plīsa un bruka viss, kas vien bija iespējams. Tobrīd tiešām bija sajūta, ka jābeidz un jāiet dzīvot mierīgu dzīvi,” atceras futbolists, piebilstot, ka tas bija daudz smagāks periods nekā tagad pirmais pusgads “Spezia” rindās. Tāpēc uzbrucējs saglabā optimismu.

Pilnu Edmunda Novicka interviju ar Raimondu Krolli lasiet jūlija "Sporta Avīzē", kas vēl tikai šonedēļ pieejama labākajās preses tirdzniecības vietās. Tajā tika runāts arī par Latvijas izlasi, Raimondam pastāstot, kāpēc viņam valstsvienības pamatsastāvā neizdodas izkonkurēt Robertu Uldriķi un Vladislavu Gutkovski.

Informāciju sagatavoja:
Sporta Avīze

  -2 [+] [-]

, 2023-07-25 15:16, pirms 9 mēnešiem
Nu līdz Gutkovska līmenim tev vēl pāris gadus jāpatrenējas, bet kāpēc Uldriķis atrodas pamatsastāvā gan ir grūti saprotams. Visticamāk kādas kabinetu norunas jeb nav vektora mīluļu sarakstā.

     [+] [-]

, 2023-07-25 16:09, pirms 9 mēnešiem
Nu, es viņa vietā pieprasītu lai aizmaina uz kādu A sērijas klubu!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-25 16:13, pirms 9 mēnešiem
Nokia5030 rakstīja: Nu līdz Gutkovska līmenim tev vēl pāris gadus jāpatrenējas, bet kāpēc Uldriķis atrodas pamatsastāvā gan ir grūti saprotams. Visticamāk kādas kabinetu norunas jeb nav vektora mīluļu sarakstā.
Gutkovskim un Uldriķim ir spēcīgi skilli dažādās lietās - piemēram, vienam spēle soda laukumā, otram spēja saglabāt bumbu. Krollis principā var darīt to pašu, bet ne tik labi .. tāpēc arī nevar izkonkurēt no pamatsastāva

  -2 [+] [-]

, 2023-07-25 17:16, pirms 9 mēnešiem
Tikai Krollis ir Itālijā, ir pabijis A serie, un drošvien, lai tur tiktu kautkam ir jābūt. Un viņam vel tikai 21 gads. Domāju ir ok, pat ja nespēlēs ies īrē .Prieks par viņu.
P.S. Uldriķis pagājušo gadu Nīderlandē ar lielu spēles laiku 1 golu laikam iesita, par kādiem skīlliem te runāt. Viņam arī tēvs LFF.
Gutkovskis cīnītājs, ar darbu laukumā visu sasniedzis.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-25 17:29, pirms 9 mēnešiem
Nokia5030 rakstīja: Nu līdz Gutkovska līmenim tev vēl pāris gadus jāpatrenējas, bet kāpēc Uldriķis atrodas pamatsastāvā gan ir grūti saprotams. Visticamāk kādas kabinetu norunas jeb nav vektora mīluļu sarakstā.
Nepiekritīšu galīgi. Gutkovski nevar atdot piespēles tā kā to dara Krollis un plus viņš var gūt vārtus ! Tas, ka Krollim 4 spēlēs uz maiņu A Serie neizdevās sevi pierādīt, tas nenozīmē, ka Gutkovskis ir labāks. 8 vārti Ekstraklasa nav nekas īpaš, lai teiktu, ka Gutkovskim līmenis ir augstāks. Labam uzbrucējam ir jāgūst vismaz 15 vārti sezonā un to Gutkovskim nevar izdarīt. Tas, ka vienā spēlē iesita 4 vārtus nenozīmē, ka tagad ir jāvērtē kā Levandovski. Ir jāsit regulāri iekšā un tad tevi cienīs !

  -3 [+] [-]

, 2023-07-25 17:32, pirms 9 mēnešiem
Uldrikis gan ir nevarīgs uzbrucējs. Es viņu labāk liktu par rezerves vārtsargu vai aizsargu moš, jo nu 1 gols 28 mačos ir vienkārši smieklīgi. Labi visa kumanda bija nevarīga, bet nu 1 golu iesist būdams uzbrucējs, tas ir jāmāk !

  -3 [+] [-]

, 2023-07-25 17:34, pirms 9 mēnešiem
Džeks pat kaut kāda Korejā nevar iesist

  -2 [+] [-]

, 2023-07-25 17:37, pirms 9 mēnešiem
Opaps rakstīja: Gutkovskim un Uldriķim ir spēcīgi skilli dažādās lietās - piemēram, vienam spēle soda laukumā, otram spēja saglabāt bumbu. Krollis principā var darīt to pašu, bet ne tik labi .. tāpēc arī nevar izkonkurēt no pamatsastāva
Skilli 😅😅😅😅

  -3 [+] [-]

, 2023-07-25 17:38, pirms 9 mēnešiem
Es nevaru neatbildēt uz tādām stulbībām, kas tiek rakstītas komentāros

     [+] [-]

, 2024-01-18 21:55, pirms 3 mēnešiem
Thanks for the interesting information. I think he will do well and his career is on the upswing. I suggest you read more interesting facts here: https://mouse-k.diary.ru/p206117012...