Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" divi noraidījumi, "Juventus" četri vārti un Itālijas superkauss

Agris Suveizda

"Napoli" divi noraidījumi, "Juventus" četri vārti un Itālijas superkauss
Alesandro Matri un Andrea Bardzalji sveic Kvadvo Asamoā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šodien Ķīnas pilsētā Pekinā tika aizvadīts Itālijas superkausa fināls, kurā savā starpā tikās Turīnas "Juventus" un "Napoli" futbolisti. "Napoli" divreiz izvirzījās vadībā, taču "Juventus" abas reizes spēja panākt izlīdzinājumu. Pamatlaika izskaņā "Napoli" īsā laikā palika deviņu vīru sastāvā, ko pagarinājumā lieliski izmantoja "Juventus" - divi bezatbildes vārti un uzvara ar 4:2.

Itālijas superkauss Pekinā tika izcīnīts jau trešo reizi, un šoreiz finālā tikās pašreizējā Itālijas čempione "Juventus" un kausa ieguvēja "Napoli", kuras savā starpā tikās arī kausa finālā - toreiz "Napoli" bija pārāka ar 2:0. Pirms šodienas spēles krietni lielākas problēmas bija "Juventus" nometnē. Savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Džordžo Kjellīni, Maurisio Isla un Martins Kaseress, savukārt spēļu sarunāšanas skandālā pie barga soda tika galvenais treneris Antonio Konte un viņa asistents Andželo Alesio - viņiem piespriesta attiecīgi desmit un astoņu mēnešu diskvalifikācija. Līdz ar to šodien uz komandtiltiņa Kontes vietā atradās tehniskais direktors Masimo Karera. Bargs sods draudēja arī "Juventus" spēlētājiem Leonardo Bonuči un Simonem Pepem, bet viņi tika attaisnoti.

Spēles sākumā liels pārsvars piederēja "Juventus", kas izveidoja vairākus bīstamus momentus, taču rezultātu atklāja "Napoli". Valtera Macāri trenētie vīri 28.minūtē izveidoja pretuzbrukumu, un Edinsons Kavani nokļuva pilnīgā vienatnē ar Džanluidži Bufonu. Pirmajā duelī gan bija pārāks vārtsargs, kurš izsita Kavani bumbu no kājām, tomēr urugvajietis paspēja noorientēties un ar otro mēģinājumu pārspēt Bufonu (1:0). Itālijas izlases vārtsargam drīz pēc tam atkal bija jāiesaistās spēlē, bet 37.minūtē ar skaistu sitienu pirmos vārtus jaunajā klubā guva Kvadvo Asamoā. Arturo Vidals izdarīja tālu piespēli, un "Juventus" jaunieguvums sita uzreiz no gaisa - 1:1. Vecās sinjoras prieki gan bija ļoti īsi, jo Gorans Pandevs jau pēc četrām minūtēm pārmeta bumbu pāri Bufonam (2:1).

"Juventus" otrajā puslaikā laukumā sūtīja Mirko Vučiniču, un Melnkalnes izlases uzbrucējs jau trešajā minūtē varēja atjaunot neizšķirtu - Vučiničs sita no soda laukuma iekšienes, bet "Napoli" glāba pārliktnis. Pēc piecām minūtēm Morgans De Sanktis atvairīja bīstamu Andreas Pirlo tālsitienu, bet pēc trim minūtēm pretuzbrukumā iespēja jau bija "Napoli" - Kavani cīņā ar Lusiu ielauzās soda laukumā, bet sita neprecīzi. Komandas turpināja apmainīties bīstamiem momentiem, un Kavani mača 61.minūtē atkal no teicamas pozīcijas sita garām. "Juventus" vairāk kontrolēja bumbu, un aktīvais Vučiničs 71.minūtē nopelnīja 11m soda sitienu, kuru pārliecinoši realizēja Vidals (2:2). Spēles 85.minūtē notika vēl viens negaidīts notikumu pavērsiens - par tiesneša asistenta nolamāšanu noraidīts tika Pandevs. Jau kompensācijas laikā "Napoli" palika tikai deviņu vīru sastāvā - par rupju spēli pret Sebastjanu Džovinko otro brīdinājumu nopelnīja Huans Kamilo Sunjiga.

Tā kā pēc pamatlaika rezultāta tablo vēstīja par neizšķirtu, komandām nācās spēlēt pagarinājumu. Tajā krietni veiksmīgāka, protams, bija vairākumā spēlējošā "Juventus", kas spēles 97.minūtē pirmoreiz izvirzījās vadībā. "Juventus" ieguva tiesības izpildīt standartsituāciju, De Sanktis izgājienā neaizsniedzās līdz bumbai, bet Kristjans Madžo ļoti neveiksmīgi apaļo priekšmetu ieraidīja savos vārtos (2:3). Pēc četrām minūtēm Vučiničs pēc Klaudio Markizio piespēles panāca jau 4:2, pieliekot spēlei punktu.

Juventus - Napoli 4:2 (1:2)

Vārti:Asamoā 37', Vidals 72' (11m), Madžo 97' (s.v.), Vučiničs 101' - Kavani 28', Pandevs 41'
Noraidījumi: Pandevs 85', Sunjiga 90'+2
Juventus: Bufons, Bardzalji, Bonuči, Lusiu, Lihtštainers (Padoins 89'), Vidals, Pirlo, Markizio, Asamoā, Matri (Vučiničs 46'), Džovinko (Džakerīni 116')
Napoli: De Sanktis, Kampanjāro, Kanavāro (Fernandess 62'), Britoss, Madžo, Behrami, Inlers (Dosena 106'), Hamšīks (Gargano 67'), Sunjiga, Pandevs, Kavani

  -1 [+] [-]

, 2012-08-11 18:02, pirms 12 gadiem
Zuniga gan normāls dornis.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-11 18:50, pirms 12 gadiem
Patīkamas iznākums diezgan principiālā spēlē. Neapolieši paši sev izraka bedri, kurā ar blīkšķi arī iekrita. Itālijas superkausa izcīņa gan nav nekas īpašs, tomēr patīkams sīkums pirms gaidāmās sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-11 19:13, pirms 12 gadiem
Pirmais Kauss rokaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-11 19:56, pirms 12 gadiem
tagad toč juve itālijā top klubs.labas pārmaiņas.tik atliek redzēt kas būs čempionu līgā...

     [+] [-]

, 2012-08-11 19:58, pirms 12 gadiem
zel ka napoli zaudeja tagad napoli vajag spelet maradonai

     [+] [-]

, 2012-08-12 00:15, pirms 12 gadiem
Pandevam par uzkliegšanu asistentam tiešā sarkanā????Būs jāapskatās, ar dūrēm ko leca virsū,parasti jau aprobežojās ar dzelteno