Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lambjēla audzēkne Ņikitina izpilda EČ minimumu arī garajā programmā (+foto)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lambjēla audzēkne Ņikitina izpilda EČ minimumu arī garajā programmā (+foto)
Diāna Ņikitina un treneris Stefans Lambjēls
Foto: Elena Niceandfunny / Ondrej Nepela Trophy

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs Diāna Ņikitina (16) sava jaunā trenera Stefana Lambjēla vadībā šodien noslēdza debiju pieaugušo sacensībās, kur izpildīja Eiropas čempionāta tehnisko minimumu arī garajā programmā. "Ondrej Nepela Trophy" mūsu sportistei desmitā vieta.

Bratislavas "Ondrej Nepela Trophy" sieviešu izaicinājuma sacensībās piedalās 23 sportistes, tostarp mūsu Diāna Ņikitina un iepriekšējo divu sezonu pasaules līdere Jevgeņija Medvedeva (Krievija). Kā jau ziņots, īsajā programmā mūsu sportiste sasniedza 48.37 un izpildīja Eiropas čempionāta tehnisko minimumu.

Garajā programmā Diāna Ņikitina demonstrēja pieklājīgu sniegumu, ar lēcieniem gan bija grūtības, arī viens kritiens. Jelgavniece nejutās apmierināta ar savu uzstāšanos, taču tiesnešu vērtējums izrādījās visai labs - 97.93. Tehniskajos elementos sanāca 50.53, līdz ar to Eiropas čempionātam vajadzīgais minimums (36.00) tika izpildīts ļoti pārliecinoši. Abu programmu summā 146.30 deva desmito vietu. Kontinentālajās meistarsacīkstēs Latvijas sievietēm gan pienākas tikai viena kvota - uz to pretendē arī mūsu līdere Angelina Kučvaļska, kura atsauca savu dalību "Ondrej Nepela" sacensībās.

Sacensību galvenā favorīte Jevgeņija Medvedeva šodien piedzīvoja neveiksmi (!) vienā lēcienā, bet citādi bija savā līmenī un ar 226.72 izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. Sudrabu ieguva japāniete Rika Hongo (189.98), bet uz trešā pakāpiena nokļuva krieviete Jeļena Radionova (182.21).

Kā jau ziņots, Ņikitinas iepriekšējo sezonu sabojāja potītes savainojums. Starpsezonā mūsu sportiste bija uz treniņiem Šveicē. Divkārtējais pasaules zelta medaļnieks un olimpiskais vicečempions Stefans Lambjēls jau pērn kļuva par Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneri. Slavenā šveicieša vadībā tagad debitēja arī Diāna Ņikitina.

Iepriekšējā sezonā mūsu sportistei bija trīs treneri - Romāns Panteļejevs (Latvija), Jūlija Kuļibanova (Krievija) un Andrejs Brovenko (Latvija), kā arī horeogrāfe no Krievijas. Jaunajā sezonā treneris ir tikai šveicietis Stefans Lambjēls, kurš pilda arī horeogrāfa funkcijas.

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina.

Ņikitinas sezonas pirmās sacensības

GadsSacensībasRezultāts
2014Nagojas "Grand Prix" juniorēm125.83
2015Rīgas "Grand Prix" juniorēm130.50
2016Ostravas "Grand Prix" juniorēm139.61
2017Bratislavas "Ondrej Nepela Trophy" pieaugušajām146.30

























Foto: Elena Niceandfunny / Ondrej Nepela Trophy & Joanna Grams / Twizzle Mag

Izmantotie resursi:
kraso.sk

  +1 [+] [-]

, 2017-09-23 17:23, pirms 6 gadiem
Man likās, ka nu jau jābeidz karjera, jo izaugusi pārāk liela... Bet pēkšņi parādās TRENERIS ar lielajiem burtiem un tikai tagad viss var sākties! Lūk, kāds pavērsiens!