Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lambjēls: "Ņikitina pie manis ieradās kā torpēda"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lambjēls: "Ņikitina pie manis ieradās kā torpēda"
Diāna Ņikitina un Stefans Lambjēls
Foto: Santis Zībergs, jelgavasvestnesis.lv

Slavenais šveicietis Stefans Lambjels ir divu mūsu daiļslidotāju treneris. Abi audzēkņi šogad uzvarēja Latvijas čempionātā un ir tuvu, lai dotos uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Sarunā ar laikrakstu "Diena" speciālists atzīst, ka Diāna Ņikitina ir progresējusi sadarbības pirmajos mēnešos.

Latvijas daiļslidotāja Ņikitina aizvadītajā vasarā devās uz Šamperī atrādīties, un viss notika veiksmīgi. "Diāna ieradās kā torpēda," atceras mūsu vadošā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneris Stefans Lambjēls, kurš bija pārsteigts par sportistes enerģiju un lēcieniem. "Viņa lēca tā, kā es nekad iepriekš nebiju redzējis nevienu meiteni lecam." Tādējādi mūsu daiļslidotāja tika pie jauna trenera. Šveicietis pauž gandarījumu par savas audzēknes progresu sadarbības pirmajos mēnešos.

Diāna Ņikitina (170 cm) ir viena no garākajām daiļslidotājām, šajā ziņā ir zināma līdzība ar slaveno itālijas sportisti Karolīnu Kostneri (169 cm). Treneris saka, ka Diāna ir nedaudz garāka nekā Karolīna, kuru pazīst jau vismaz 15 gadus. Citādā ziņā viņas esot visai atšķirīgas.

Šamperī daiļslidošanas skolas vadītājs Stefans Lambjēls ir ļoti pieprasīts treneris un horeogrāfs, turklāt pats joprojām uzstājas daiļslidošanas šovos. Speciālists atzīst, ka jābūt uzmanīgam ar laika plānošanu. "Apzinos savas iespējas, un nepieļaušu pārslodzi, neuzņemšos nastu, ko nevaru pacelt," norāda 2006. gada olimpiskais vicečempions un divkārtējais pasaules zelta medaļnieks.

Šveicietis ļoti interesējas par daiļslidošanas pasaules notikumiem - jau kopš bērnības seko visiem pasaules daiļslidotājiem "gluži vai ar maniakālu tieksmi".

Kā jau ziņots, 2.-3. decembra Latvijas čempionātā Diāna Ņikitina triumfēja ar ļoti iespaidīgu rezultātu - 183.04 - neoficiāli tas ir visu laiku labākais rādītājs starp Latvijas sievietēm. Nacionālajās sacensībās uzrādītie skaitļi netiek ņemti vērā personīgo rekordu ieskaitē. Vīriešu sacensībās uzvarēja Lambjēla audzēknis Deniss Vasiļjevs.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Iļja Poļakovs

One minute before... Latvian nationals 🇱🇻🇱🇻🇱🇻 Photo by Jelgavas Vēstnesis

A post shared by Diana (@diana_nikitina_09) on Dec 5, 2017 at 4:02am PST

  +3 [+] [-]

, 2017-12-05 19:28, pirms 6 gadiem
Prieks par Diānas progresu, tiešām ļoti labi. Rakstā neliela kļūda, Lambjēls ir divkārtējs Pasaules čempions (2005.un 2006.), nevis vicečempions.

  -3 [+] [-]

, 2017-12-05 20:17, pirms 6 gadiem
Man vienīgajam izskatās, ka situācija ir līdzīga Babkinas - Dikuelaku situācijai?

Diāna Lambiēla skan OK

  +1 [+] [-]

, 2017-12-08 17:17, pirms 6 gadiem
Diāniņ tu esi malacis , lai tev viss izdodas un padodas .