Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs un Ņikitina tiek Latvijas izlasē, lai startētu olimpiskajās spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjevs un Ņikitina tiek Latvijas izlasē, lai startētu olimpiskajās spēlēs
Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina, Stefans Lambjēls
Foto: Krista Želnina / Monier

Šodien risinājās Latvijas Slidošanas asociācijas valdes sēde, kur nolēma, ka uz dalību 2018. gada olimpiskajās spēlēs tiek virzīti Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, apstiprina organizācija. Par vīriešu ceļazīmi jau bija skaidrs iepriekš, savukārt sieviešu konkurencē pretendēja arī pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja Angelina Kučvaļska, kura šī gada pasaules čempionātā izcīnīja olimpisko kvotu Latvijas sievietēm.

Deniss Vasiļjevs tagad bija vienīgais pretendents uz vīriešu ceļazīmi, savukārt uz sieviešu ceļazīmi kandidēja pēdējo gadu mūsu sieviešu daiļslidošanas līdere Angelina Kučvaļska un sestdien 17. jubileju nosvinējusī Diāna Ņikitina, kurai šajā sezonā ir krietni labāki rezultāti. Tādējādi startam izvēlēti slavenā šveicieša Stefana Lambjēla audzēkņi. Cerības saglabā arī Kučvaļska, kura paliek rezervē līdz komandas apstiprināšanai Latvijas Olimpiskajā komitejā.

"Gribas no prieka raudāt! Tas ir fantastiski! Diānai jāturpina cītīgi strādāt, lai ar godu pārstāvētu Latviju," jelgavasvestnesis.lv portālam saka sportistes māte Solvita Ņikitina. "Diānai sezona turpinās, un šobrīd viņa sākusi gatavoties Eiropas čempionātam, kas 15.-21. janvārī notiks Maskavā."

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu.

Latvijas daiļslidošana olimpiskajās spēlēs iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1994. gadā - Andrejs Vlaščenko ieguva 21. pozīciju starp vīriešiem, savukārt Jeļena Berežnaja / Oļegs Šļahovs izcīnīja astoto vietu pāru sacensībās. 1992. gada spēlēs Konstantīns Kostins un Alma Lepina ierindojās 20. vietā individuāli.

Latvijas sieviešu olimpiskās izvēles kritēriji:
1) šajā sezonā uzrādītie rezultāti "Challenger" sērijas divās sacensībās,
2) sportistes vieta pasaules reitingā, jo tādējādi nosaka vietu izlozē,
3) starts Latvijas čempionātā,
4) pie līdzvērtīgiem rezultātiem priekšroka ir olimpiskās ceļazīmes izcīnītājai,
5) otra pretendente paliek rezervē līdz komandas apstiprināšanai LOK.

Izmantotie resursi:
skatelatvia.lv

  +6 [+] [-]

, 2017-12-11 13:52, pirms 6 gadiem
apsveicu Diānu ar sapņa piepildīšanu!

  +9 [+] [-]

, 2017-12-11 13:52, pirms 6 gadiem
izsaku līdzjūtību Angelīnai... diemžēl izšķirošajā brīdī nepaveicās ar veselību...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 14:26, pirms 6 gadiem
4590 rakstīja: apsveicu Diānu ar sapņa piepildīšanu!
Nu nu, vēl jau nav teikts. Kučvaļska janvārī varbūt uzplauks un viss sagriezīsies kājām gaisā.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-11 14:46, pirms 6 gadiem
Cerēsim, ka federācija un LOK atradīs iespēju kompensēt to Angelinai cienījamā veidā ...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 15:10, pirms 6 gadiem
forši, ka veica loģisko izvēli!

  +6 [+] [-]

, 2017-12-11 15:30, pirms 6 gadiem
Pelnījusi, protams, būtu Angelīna, jo pati tomēr šo ceļazīmi izcīnīja, bet nu diemžēl veselības dēļ viņa nav konkurētspējīga, un tāpat vien aizbraukt uz olimpiādi braukšanas pēc arī nav jēgas. Lai šoreiz brauc Ņikitina un uz nākamo olimpiādi cerēsim, ka Angelīna būs gatava nopietnāk pretendēt. Kas zina, varbūt pat abas spēs kvalificēties un nebūs nekas jādala. Vēl abas ir pietiekoši jaunas, tāpēc šī nebūs pēdējā olimpiāde..
Slēpts komentārs: Franko
Slēpts komentārs: apinis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-12-11 17:32, pirms 6 gadiem
Franko rakstīja: Manuprāt, džekam vispār ir kauns tā ākstīties uz ledus. Būtu labāk hokeju spēlējis!
Izcils komentārs!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-11 18:02, pirms 6 gadiem
wyll rakstīja: A tā Ņikitina neko tā sev- varētu uz vafeles uzsēdināt
Viņas Tēvs tev tādu vafeli ierādītu..ar vienu pisaku....vēl gadu 2-3 sēdinātu pats sevi

  +4 [+] [-]

, 2017-12-11 18:06, pirms 6 gadiem
apinis rakstīja: Manuprāt negodīgi! Tas kurš izcīna ceļazīmi arī brauc un nav tur jāskatās nekāds latvijas čempionāts. Vienīgais sportiste pati var atteikties, ja jūt ka nevar nostartēt. lūdzu sportistes viedokli!
Negodīgi būtu aizbraukt ar tik sliktu sniegumu, kā pašlaik rāda Kučvaļska. Vienreiz vajadzētu pateikt, vai tā ir taisnība, ka daiļslidošana Kučvaļskai vairs nav prioritāte. Tad arī nevajadzētu runāt par godīgumu vai negodīgumu. Pašlaik Ņikitina ir daudz labāka. Objektīvi.

     [+] [-]

, 2017-12-11 18:25, pirms 6 gadiem
apinis rakstīja: Manuprāt negodīgi! Tas kurš izcīna ceļazīmi arī brauc un nav tur jāskatās nekāds latvijas čempionāts. Vienīgais sportiste pati var atteikties, ja jūt ka nevar nostartēt. lūdzu sportistes viedokli!
Čempionāts lai arī ir nekāds, bet Latvijas vārdu noniecināt spēj tikai šīs valsts urlas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-13 06:44, pirms 6 gadiem
Deniss, mēs ļoti priecājamies par Tevi! Esam lepni! Tas ir tik liels gods priekš mums. Paldies Tev! Tava atbasta grupa "Deniss Vasiljevs Fan Club. Daugavpils, Latvia"https://www.facebook.com/groups/1389042427773478/