Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ņikitina: "Tagad esmu notievējusi - ir daudz vieglāk slidot un lēkt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņikitina: "Tagad esmu notievējusi - ir daudz vieglāk slidot un lēkt"
Treneris Stefans Lambjēls un Diāna Ņikitina
Foto: Santis Zībergs, jelgavasvestnesis.lv

Latvijas daiļslidošanas zvaigzne Diāna Ņikitina izcīnījusi ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies 2018. gada 9.-25. februārī. Sportiste atklāj, ja vasarā bija pieņēmusies svarā un izskatījusies kā "kārtīga latviešu - krievu sieviete", savukārt daiļslidošanas eksperte Agita Ābele tagad slavē par labo sniegumu valsts čempionātā, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Diāna Ņikitina informē, ka viņas augums jau ir 172 cm - par diviem vairāk nekā norādīts isu.org. Daiļslidošanā tradicionāli labākas iespējas ir maza auguma meitenēm. Kā zināms, ar lielu augumu ir daudz grūtāk izpildīt elementus un būt konkurētspējīgai. Mūsu sportiste aizvadītajā vasarā pieņēmās svarā un izskatījās "pēc kārtīgas latviešu - krievu sievietes", taču ļoti labi apzinājās, ka bez atbilstoša svara nevarēs nevarēs parādīt labu sniegumu daiļslidošanā. "Tagad, kad esmu notievējusi, man ir daudz vieglāk slidot un lēkt," atklāj jelgavniece, kura ievēro speciālu diētu.

Pēc iepriekšējās sezonas traumas apsvēra beigt karjeru, taču sportiste nebija gatava tik radikālam pavērsienam un uzrakstīja vēstuli slavenajam šveicietim Stefanam Lambjēlam, kurš galu galā piekrita kļūt par Ņikitinas jauno treneri. Mūsu daiļslidotājai ir labi lēcieni, taču tos vēl var uzlabot. Jātrenē slidojums un jāstrādā pie griezieniem un horeogrāfijas.

Daiļslidošana ir ļoti dārgs prieks un prasa lielus finanšu ieguldījumus. Diānas vecāki "atdod visu", palīdzību sniedz Jelgavas pilsētas dome, Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Latvijas Slidošanas asociācija un Latvijas Olimpiskā komiteja.

Diāna Ņikitina saka lielu paldies Angelina Kučvaļskai, kura šopavasar izcīnīja olimpisko ceļazīmi Latvijas sievietēm. Kā zināms, šajā sezonā Angelina veselības problēmu dēļ nevarēja parādīt labāko sniegumu, savukārt Diāna uzrādīja iespaidīgu rezultātu [183.04] un decembra sākumā kļuva par Latvijas čempioni, izpelnoties iespēju doties uz Phjončhanas spēlēm.

Daiļslidošanas eksperte Agita Ābele norāda, ka Latvijas čempionātā Diāna Ņikitina "izcēlās ar ļoti labu sniegumu". Speciāliste atzīmē sportistes "lielisko progresu" un gaida augstu vietu Eiropas čempionātā, kas 15.-21. janvārī risināsies Maskavā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Marta Oplucāne

  +2 [+] [-]

, 2017-12-19 21:46, pirms 6 gadiem
daiļa slidošana un liela ēdelība ir nesavienojamas lietas

     [+] [-]

, 2017-12-19 21:53, pirms 6 gadiem
"kārtīga" - labi ēdusi

"latviešu - krievu" sieviete ir tāda, kurai vecāki ir latviešu - krievu

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 08:16, pirms 6 gadiem
goliat rakstīja: "kārtīga" - labi ēdusi

"latviešu - krievu" sieviete ir tāda, kurai vecāki ir latviešu - krievu
Resna!