Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lambjēla vadībā daiļslidotāja Ņikitina debitē pieaugušo sacensībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lambjēla vadībā daiļslidotāja Ņikitina debitē pieaugušo sacensībās
Stefans Lambjēls un Diāna Ņikitina izlozē
Foto: Hiroko J. Ginger / rit2_mof

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs Diāna Ņikitina (16) sava jaunā trenera Stefana Lambjēla vadībā šodien debitēja pieaugušo sacensībās un izpildīja Eiropas čempionāta tehnisko minimumu īsajā programmā. Pēc pirmās dienas jelgavniece ieņem devīto vietu.

Bratislavas "Ondrej Nepela Trophy" sieviešu izaicinājuma sacensībās piedalās 23 sportistes, tostarp mūsu Diāna Ņikitina un iepriekšējo divu sezonu pasaules līdere Jevgeņija Medvedeva (Krievija).

Īsajā programmā Diāna Ņikitina uzstājās solīdi, ar pirmajiem lēcieniem bija grūtības, līdz ar to tiesnešu vērtējums nav augsts - 48.37. Problemātisko lēcienu dēļ tehniskajos elementos sanāca tikai 25.01, taču Eiropas čempionātam vajadzīgais minimums (25.00) tika izpildīts. Kontinentālajās meistarsacīkstēs Latvijas sievietēm gan ir tikai viena kvota - uz to pretendē arī mūsu līdere Angelina Kučvaļska, kura atsauca savu dalību "Ondrej Nepela" sacensībās.

Kontrolslidojumā pirms sezonas pasaules rekordiste Jevgeņija Medvedeva nerādīja savu labāko sniegumu, bet šodien ar jauno īso programmu atkal bija ierastajā līmenī - 80.00. Īsajā programmā otrā sekmīgākā izrādījās japāniete Rika Hongo (66.49), trešajā vietā ir divkārtējā Eiropas vicečempione Jeļena Radionova (64.42), savukārt Latvijas daiļslidotāja ierindojās devītajā pozīcijā. Galīgā vietu secība noskaidrosies pēc sestdienas garās programmas.

Kā jau ziņots, Ņikitinas iepriekšējo sezonu sabojāja potītes savainojums. Starpsezonā mūsu sportiste bija uz treniņiem Šveicē. Divkārtējais pasaules zelta medaļnieks un olimpiskais vicečempions Stefans Lambjēls jau pērn kļuva par Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneri, bet šodien slavenā šveicieša vadībā debitēja arī Diāna Ņikitina.

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu.

Izmantotie resursi:
kraso.sk

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 17:45, pirms 6 gadiem
Video no 4:30 youtube komentētāji ierauga treneri un sākas komentāri, piemēram, "Lambjeļ!!! Vsju Latviju zagrobastal" un "Lambjeļu platjat toļko latiši?" un "Lambjeļ pohože vserjoz vzjalsa za Latviju"

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 17:50, pirms 6 gadiem
Redz kā,jau 2 latvieši pie Lambjela. Ieteiktu arī Kučvaļskai sadarboties ar viņu, atvērtos vairāk,emocionālā un tehniskā ziņā būtu daudz vairāk ko ielikt viņas programās. Šķiet, ka Angelīnai neiet pārāk spoži, vide jāpamaina. Kāds var pateikt kas Angelīnai kait, ja nekur nestartē vai arī tērpi vēl nav sašūti?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-22 12:27, pirms 6 gadiem
Prieks par Diānu, tika labās rokās!
Nivēlu veselību in veiksmi izvēles programmā!