Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Matjuhins un Sabule ārpus pirmā piecdesmitnieka IBU Kausa sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Matjuhins un Sabule ārpus pirmā piecdesmitnieka IBU Kausa sprintā
Annija Sabule. Foto: instagram.com/annijasabule

LETA. Latvijas biatlonisti Kirils Matjuhins un Annija Sabula trešdien Baltkrievijā ieņēma attiecīgi 53. un 58. vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Kausa sprinta sacensībās.

Vīriem desmit kilometru distancē uzvaras laurus plūca norvēģis Sīverts Gutorms Bakens, kurš papildu pamata distancei noslēpoja vienu soda apli, bet finišēja pēc 27 minūtēm un 56,2 sekundēm. Matjuhins ugunslīnijā kļūdījās divreiz, no uzvarētāja atpaliekot četras minūtes un 24,8 sekundes. Viņš ieņēma 53. vietu 71 finišējušā sportista konkurencē, bet trasē daugavpilietim bija 57. ātrākais solis.

Sievietēm 7,5 kilometru distancē nepārspēta bija zviedriete Elizabete Hēgberja, kura šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 21 minūtes un 42,7 sekundēm. Sabule neaizvēra trīs mērķus, uzvarētājai zaudējot sešas minūtes un 53,2 sekundes, kas deva 58. vietu 62 finišējušo sportistu konkurencē. Distancē viņai bija dalīts 60. rezultāts.

Ceturtdien būs vēl vienas sacensības sprintā, bet piektdien biatlonisti sacentīsies distancē ar kopēju startu. Latvijas vadošie biatlonisti šonedēļ piedalīsies Pasaules kausa posmā Čehijā, bet junioriem būs starti Vācijā.