Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Matjuhinam 47. vieta IBU kausa masu startā, Sabuli apdzen par apli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Matjuhinam 47. vieta IBU kausa masu startā, Sabuli apdzen par apli
Kirils Matjuhins. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Šodien Raubičos (Baltkrievija) notika IBU kausa biatlonā 15 kilometru masu starts vīriešiem. Kirils Matjuhins ierindojās 47. vietā.

Kirils Matjuhins gan pirmajā, gan otrajā šaušanā neaizvēra vienu mērķi, bet trešajā šaušanā viņš kļūdījās divas reizes. Ceturtā ugunslīnija tika pieveikta bez soda apļu slēpošanas, un finišā Latvijas biatlonists ieradās 47. vietā. No uzvarētāja – norvēģa Sīverta Gutorma Bakena – viņš atpalika piecas minūtes un 58,5 sekundes. No 60 startējušajiem biatlonistiem finišu sasniedza 56, bet četri tika apdzīti par apli. Jāpiezīmē, ka visas pozīcijas augstāk par Matjuhinu finišēja horvāts, kurš nesašāva 11 mērķus.

Sievietes slēpoja 12 kilometrus, un Annija Sabule ierindojās 52. vietā. Viņa veica trīs šaušanas, kopā savācot četras kļūdas, bet turpinājumā Sabule tika apdzīta par apli. Startēja 55 biatlonistes, un par apli tika apsteigtas sešas. Uzvarēja vāciete Stefānija Šērere, kura bija viena no tikai trim sportistēm, kuras šodien šāva nevainojami.

Tikmēr Arberā (Vācija) norisinājās IBU Junioru kausa supersprinta kvalifikācija. Vīriešu konkurencē Rūdolfs Balodis ieguva 24. vietu un kvalificējās finālam. Viņš aizvēra visus desmit mērķus, no labākā laika atpaliekot 56,1 sekundi. Renārs Birkentāls ar pieciem soda apļiem ierindojās 71. pozīcijā. Arī finālā Balodis sašāva visus mērķus un izcīnīja 12. vietu, par 77,8 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja slovēņa Aleksandara Cisara. Starp perfekti šāvušajiem Balodis bija ceturtais ātrākais. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēja Inese Golubeva, Ieva Pūce un Līva Šahno. Neviena no viņām nebija starp 30 ātrākajām, tātad finālā neiekļuva. Golubevai 44. vieta (1+0 kļūdas), Pūce bija 56. (0+1), bet Šahno palika 65. vietā (3+2).

     [+] [-]

, 2020-03-06 14:51, pirms 4 gadiem
Jāpiezīmē, ka visas pozīcijas augstāk par Matjuhinu finišēja horvāts, kurš nesašāva 11 mērķus.

Es, protams, atvainojos, bet kā tas ir, "visas pozīcijas augstāk" ? Man kaut kas neštimmē kopā, kā kāds var būt par kādu augstāk visas pozīcijas

     [+] [-]

, 2020-03-06 15:39, pirms 4 gadiem
Spec1aL rakstīja: Jāpiezīmē, ka visas pozīcijas augstāk par Matjuhinu finišēja horvāts, kurš nesašāva 11 mērķus.

Es, protams, atvainojos, bet kā tas ir, "visas pozīcijas augstāk" ? Man kaut kas neštimmē kopā, kā kāds var būt par kādu augstāk visas pozīcijas
Domāts - divas pozīcijas. Bet tādas kļūdas jau pie pavirša darba ir ikdiena.
Vēl interesanti, ka četras vietas (un aptuveni minūti) aiz Matjuhina finišējis kaut kāds baltkrievs ar veselām 15 kļūdām.