Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejboliste Stepanova - ASV universitātes Slavas zālē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Volejboliste Stepanova - ASV universitātes Slavas zālē
Jekaterina Stepanova (dzeltenajā kleitā) tiek uzņemta Slavas zālē
Foto: missouristate.edu

Latvijas sieviešu volejbola otrā tempa uzbrucēja Jekaterina Stepanova (27) uzņemta "Missouri State" universitātes sporta Slavas zālē.

ASV studiju pirmajā pusē Jekaterina Stepanova pārstāvēja "Missouri State" universitāti (2008-2010) un spēlēja NJCAA, kas ir otrā spēcīgākā līga ASV studenšu volejbolā. Latvijas sportiste tur deva ievērojamu pienesumu, kas šomēnes vainagojās ar universitātes sporta Slavas zāli.

2011. gada nogalē Jekaterina Stepanova (190cm) ar "Florida State" komandu iekļuva NCAA finālčetriniekā (augstākais līmenis ASV studenšu volejbolā) un pēcāk tika iekļauta "All-American" otrajā izlasē. 2012. gada pavasarī Stepanova spēlēja pludmales volejbolu un iekļuva ASV studenšu turnīra finālčetriniekā. Pēc studiju beigšanas viņa izlēma turpināt izglītoties amerikāņu maģistratūrā - tas nozīmēja atteikšanos no klasiskā volejbola, vismaz uz laiku. 2012-2013 sezonā Latvijas sportiste spēlēja tikai studenšu smilšu volejbolu.

2013-2014 sezonā Stepanova uzsāka profesionāles gaitas klasiskajā volejbolā un bija viena no līderēm Puertoriko līgas klubā "Orientales de Humacao", vienā komandā ar olimpisko vicečempioni Kimu Vilogbiju (ASV). Pēc tam spēlēja Francijas otrajā spēcīgākajā līgā, bet aizvadītajā sezonā ar "Sm' AESCH Pfeffingen" startēja CEV Izaicinājuma kausā un kļuva par Šveices vicečempioni. Sezonas beigās kluba mājas lapā parādījās informācija, ka šī sportiste vairs neturpinās profesionālas volejbolistes karjeru. 2016. gada vasarā Limbažu komandas sastāvā Jekaterina Stepanova triumfēja Latvijas olimpiādē.

Izmantotie resursi:
missouristate.edu