Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks: "Rio gribu kaklā ne tikai akreditācijas karti, bet arī ko vērtīgāku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks: "Rio gribu kaklā ne tikai akreditācijas karti, bet arī ko vērtīgāku"
Artūrs Plēsnieks
Foto: ventspils.lv

Valsts labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks aizvadītajā nedēlas nogalē ar cerīgu rezultātu triumfēja Latvijas olimpiādē. Sarunā ar laikrakstu "Diena" sportists atklāj, ka ir vēlme iegūt godalgu arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Latvijas olimpiādē vienu no augstvērtīgākajiem rezultātiem uzrādīja mūsu svarcelšanas flagmanis, kurš pacēla 400 (175+225) kilogramus, turklāt divus mēģinājumus viņš neizmantoja. "Atklāšanas ceremonijā man bija jānes Ventspils karogs. Pagājām pārsimt metru un atkal stāvējām. Tā pārvietojoties, vakarā kājas bija kļuvušas pasmagas," atklāj Artūrs Plēsnieks. "Ja arī būtu gribējis, vairāk celt nevajadzēja, jo pastāvētu risks iegūt mikrotraumu. Patlaban nav īstais laiks personisko rekordu sasniegšanai. Rezultāts būs vajadzīgs augustā, turklāt Rio es gribu kaklā ne tikai akreditācijas karti, bet arī kaut ko vērtīgāku."

Pašmāju olimpiādes čempions šoreiz bija neierasti smags (108.75 kg) un startēja svara kategorijā virs 105 kilogramiem. Rio spēlēs būs jāiekļaujas 105 kg kategorijā. "Tā nebūs problēma nomest četrus kilogramus. Artūram ir tauciņi un vispirms jau vēdera apvidū," norāda slavenais treneris Eduards Andruškēvičs. Liekais svars traucējot raušanā, jo mazinās ātruma īpašības. Šoreiz smagākā kategorijā tika startēts apzināti - lai Ventspilij būtu vēl viena zelta medaļa.

Rio olimpiskās atlases rangā Artūrs Plēsnieks ar 405 kilogramu summu finišēja piektais 105 kg kategorijā. Gaidāmajās olimpiskajās spēlēs viņa galvenie konkurenti varētu būt Ruslans Nurudinovs (Uzbekistāna), Dāvids Bedžanjans (Krievija), ķīnietis un Kazahstānas pārstāvis Aleksandrs Zaičikovs, kurš droši vien startēs ar dopingu pieķertā Iļjas Iļjina vietā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2016-07-05 17:05, pirms 8 gadiem
pīrsingu?