Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Latvijas olimpiāde ne visai organiski iekļāvās manos plānos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štrombergs: "Latvijas olimpiāde ne visai organiski iekļāvās manos plānos"
Māris Štrombergs
Foto: Valmieras pilsēta

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs aizvadītajā nedēļas nogalē savā dzimtajā pusē triumfēja Latvijas olimpiādē. Sarunā ar laikrakstu "Diena" pieredzējušais sportists atklāj, ka šajās sacensībās īsti tomēr nebija plānots startēt.

Latvijas BMX riteņbraukšanas nominālais otrais numurs Edžus Treimanis pašmāju olimpiādē nestartēja, jo bija zem nopietnas slodzes, arī Māra Štroberga piedalīšanās bija zem jautājuma zīmes. "Ne visai organiski šīs sacensības iekļāvās manos plānos, jo īsti man tomēr nebija plānots startēt. Pēc garā pārlidojuma un laika maiņas iepriekšējā vakarā atbraucu uz trasi un treneris man vaicāja - brauksi vai ne? Sacensību rītā cēlos un īsti vēl nezināju, vai atbildēt ar jā vai nē. Tā sanāca, ka šis tik tiešām bija pēdējā brīža lēmums," atklāj Latvijas IV olimpiādes vēstnesis un uzvarētājs Māris Štrombergs no Valmieras.

Latvijas BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs neatminas, kad Valmierā bijis tik daudz skatītāju. Šajās sacensībās divkārtējam olimpiskajam čempionam nopietnu konkurenci izrādīja jelgavnieks Kristens Krīgers, kurš ierindojās otrajā vietā. "Man bija patīkami, ka atnāca tik daudz cilvēku. Izbraucis uz starta, dzirdēju sakām: "Māris, Māris!" Man bija atbildība jauno braucēju priekšā, viņi jau visvairāk nesaprastu, ja Māris neuzvarētu," atzīst 2014. gada Jelgavas labākais sportists.

Kā zināms, 5.-21. augusta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas BMX riteņbraukšanu pārstāvēs Māris Štrombergs un Edžus Treimanis. Mūsu sportisti tomēr netika pie trešās ceļazīmes, uz kuru reālākais pretendents bija minētais Kristens Krīgers.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"