Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes olimpiādē triumfē Rīgas sportisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas Jaunatnes olimpiādē triumfē Rīgas sportisti
Latvijas Jaunatnes olimpiādes medaļas
Foto: cesis2017.olimpiade.lv

9. jūlijā Cēsīs noslēdzās Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalījās 2803 sportisti no 82 pašvaldībām. Medaļu kopvērtējumā uzvaru ar 190 godalgām (77 zelta, 46 sudraba un 67 bronzas) izcīnīja Rīgas pilsētas jaunie sportisti, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Trīs dienas, no 7. līdz 9. jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti Latvijas Jaunatnes olimpiādē cīnījās par 239 medaļu komplektiem 27 olimpiskajos sporta veidos – riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā, basketbolā, galda tenisā, boksā, futbolā, vieglatlētikā, vingrošanā, regbijā, jātnieku sportā, handbolā, džudo, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, loka šaušanā, smaiļošanā un kanoe, airēšanā, burāšanā, cīņā, paukošanā, peldēšanā, tenisā, volejbolā un golfā, kā arī 2 neolimpiskajos sporta veidos – florbolā un orientēšanās sportā.

Medaļu kopvērtējumā līdera pozīcijas saglabāja Rīga, otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (27 zelta, 20 sudraba un 23 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Liepājas jaunie sportisti (17 zelta, 25 sudraba un 19 bronzas medaļas). Ceturtā vieta kopvērtējumā ar 47 izcīnītām medaļām ir Jelgava, piektā – Jūrmala (42 medaļas), bet sestā – Dobeles novads (20 medaļas). Mājinieki – Cēsu sportistu komanda ar 3 medaļām (2 zelta un 1 bronzas) ierindojās 26. vietā.

Olimpiādes noslēguma ceremonijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sacensības tika organizētas augstākajā līmenī un pateicās olimpiādes organizatoriem un atbalstītājiem. „Jaunajiem sportistiem novēlu sekmīgus startus sacensībās arī turpmāk, kā arī veiksmīgi iekļauties pieaugušo komandās. Paldies treneriem un ģimenēm par atbalstu sportistiem!”

Savukārt Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, noslēdzot olimpiādi, sacīja: „Apsveicu visus ar veiksmīgi aizvadītu Latvijas Jaunatnes olimpiādi! Uzvaras ir izcīnītas, nācies piedzīvot arī zaudējumus, bet es ceru, ka šie sporta svētki jums visiem ir bijuši emocijām bagāti un patīkami. Jaunajiem sportistiem novēlu, lai jūsu sportiskie panākumi nekad nebeidzas un lai ar jums var lepoties ne tikai jūsu novadi, bet arī visa Latvija.”

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas. Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti 27 vasaras olimpisko spēļu sporta veidos, kā arī florbolā un orientēšanās.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti sacentās par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas 23.-29.jūlijā notiks Ungārijas pilsētā Ģērā. Latvijas Jaunatnes olimpiādē tika noskaidroti pēdējie Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas dalībnieki vieglatlētikā un šosejas riteņbraukšanā.

Cēsīs norisinājās šādi sporta veidi: basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, karatē, loka šaušana, paukošana, riteņbraukšana-mtb, riteņbraukšana-šoseja, skeitbords, taekvondo, teniss, triatlons, florbols un orientēšanās. Priekuļos notika boksa un regbija sacensības, Burtniekos – golfs, Engurē – burāšana, Jelgavā – peldēšana, Jūrmalā – airēšana, Limbažos – kanoe un smaiļošana, Rīgā – jātnieku sports, mākslas un sporta vingrošana, Siguldā – badmintons, Smiltenē – riteņbraukšana-bmx, svarcelšana, pludmales volejbols un volejbols, Valkā – šaušana, bet Valmierā – handbols, airēšanas slaloms un futbols.

Ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes “Cēsis 2017” norisi un sacensību rezultātiem ir iespējams iepazīties olimpiādes mājaslapā internetā: cesis2017.olimpiade.lv.

2015.gadā Latvijas Jaunatnes olimpiāde notika Valmierā un Cēsīs, 2013.gadā olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja, Mārtiņš Mālmeisters