Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pēkšņi miris bijušais Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājs

Agris Suveizda

Pēkšņi miris bijušais Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājs
Ņikita Kamajevs
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Antidopinga aģentūra savā mājaslapā apstiprinājusi informāciju par tās bijušā vadītāja Ņikita Kamajeva pāragru nāvi. Kā iespējamais nāves iemesls tiek minēts infarkts.

"No rīta viņš slēpoja. Sieva piezvanīja un teica, ka izsaukuši ātro palīdzīgu – sūdzējušies par sāpēm, jautājuši, kur vest. Teicu – vispirms sagaidīsim, kad atbrauks ātrā palīdzība. Bet, kad viņi atbrauca, diemžēl jau bija par vēlu…Viņam bija 51 gads," ziņu aģentūrai R-Sport sacīja Krievijas Antidopinga aģentūras bijušais ģenerāldirektors Ramils Habrijevs.

Līdzjūtību vakar mirušā Kamajeva ģimenei izteica Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko: "Gribēju tuviniekiem izteikt dziļāko līdzjūtību. Ņikita radīja Krievijas Antidopinga aģentūru, viņa nāve ir ļoti negaidīta."

Līdzjūtībām pievienojās Krievijas Antidopinga aģentūras ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Anna Ancelioviča: "Tas ir liels zaudējums un ļoti negaidīts. Viņš nekad nesūdzējās par sirdi, neslimoja. Piecus gadus nostrādāja Krievijas Antidopinga aģentūrā – tas mums, neapstrīdami, ir liels zaudējums. Kamajeva ģimenei un tuviniekiem izsakām patiesu līdzjūtību."

Ņikita Kamajevs darbu Krievijas Antidopinga aģentūrā sāka 2010. gada 1. decembrī, bet 2011. gada 1. martā kļuva par tās vadītāju. 2015. gada decembrī, ņemot vērā plašu rezonansi ieguvušo skandālu saistībā ar dopinga piesegšanu Krievijas vieglatlētikas sabiedrībā, Kamajevs atkāpās no amata. Šā gada 3. februārī no dzīves aizgāja arī Krievijas Antidopinga aģentūras bijušais Izpildkomitejas priekšsēdis Vjačeslavs Siņevs.

Izmantotie resursi:
Камаеву стало плохо после пробежки на лыжах, он...
Руководитель РУСАДА Анцелиович: смерть Камаева...
Камаев стоял у истоков и создавал РУСАДА, его...
Скоропостижно скончался Никита Олегович Камаев...