Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Rio ugunsgrēka laikā apzog olimpiešu istabiņu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio ugunsgrēka laikā apzog olimpiešu istabiņu
Austrālijas mītne olimpiskajā ciematā
Foto: rio2016.olympics.com.au

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rio spēļu olimpiskajā ciematā izcēlās ugunsgrēks, un tika evakuēta Austrālijas delegācija. Pēc pusstundas evakuētie atgriezās, bet tikmēr svešinieki bija paspējuši apzagt austrāliešu istabiņu.

Ugunsgrēka signalizācija automātiski nenostrādāja, taču piedūmojums kāpņu telpā bija ievērojams, un kāds darbinieks esot ieslēdzis signalizāciju. Šo notikumu aizsegā trīs garnadži iekļuva kādā austrāliešu istabiņā un aiznesa riteņbraucēja klēpjdatoru, kā arī vairākus Austrālijas izlases kreklus. Policija neizslēdz, ka ugunsgrēks (atkritumu degšana pagrabā) tika inscenēts, lai izdarītu zādzību.

Austrālijas delegācijas vadītāja Kitija Čillere: "Olimpiskajā ciematā ir ļoti daudz pīpētāju, man tā ir reāla problēma. Ir daudz strādnieku, kuri šeit smēķē. Olimpiskajā ciematā nedrīkst pīpēt, taču šeit staigā daudzi cilvēki ar cigaretēm."

Kā jau ziņots, tieši Austrālijas delegācija bija pirmā, kas sūdzējās par nekārtībām olimpiskajā ciematā. 21. jūlijā Austrālijas olimpiskā izlase vēlējās ievākties Riodežaneiro olimpiskajā ciematā, taču atklājās, ka tur ir lielas nekārtības - bloķētas tualetes, tekošas caurules, neapgaismotas kāpņu telpas, karājas elektrības vadi, pa sienām tek ūdens, uz grīdām lielas peļķes un kabeļi, netīrība, dažās istabiņās spēcīga gāzes smaka. Pēc tam Rio spēļu rīkotāju runasvīrs Mario Andrada informēja, ka 630 cilvēki strādā, lai līdz jūlija beigām novērstu problēmas olimpiskajā ciematā.

Iepriekš tika nozagta arī ķīniešu reportiera video tehnika. Tajā gadījumā tika veikts uzbrukums reportierim. Kamēr operators skrēja pakaļ uzbrucējam, video tehnika pazuda.

Izmantotie resursi:
Globo / reuters.com
smh.com.au
afp.com