Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2898, Did:0, useCase: 3

Latvijas mūziķi un uzņēmēji dodas ekspedīcijā ar vēsturiskajiem auto par godu Latvijas simtgadei

Jānis Celmiņš

Par godu Latvijas simtgadei, Latvijas uzņēmēji un mūziķi ir apvienojušies, lai veiktu uz starpvalstu sadraudzību vērstu braucienu ar vēsturiskajiem auto spēkratiem no Uzbekistānas (Taškenta) uz Latviju (Rīga). Brauciena mērķis ir veicināt Latvijas un Uzbekistānas savstarpējās attiecības, kā arī godam nest Latvijas vārdu pasaulē, simbolizējot tās perspektīvu, attīstības iespējas Latvijai kā neatkarīgai valstij. Dalībnieku vidū būs gan Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēji, gan arī mūziķi no grupas “Prāta Vētra”.

Šogad aprit 26 gadi, kopš uzsākta sadarbība starp Latviju un Uzbekistānas republiku. Lai veicinātu to vēl vairāk starp abām valstīm un stiprinātu Latvijas kā neatkarīgas valsts tēlu plašajā pasaulē, Latvijas uzņēmēji un mūziķi, kā arī Uzbekistānas uzņēmēji, ir apvienojušies, lai veiktu uz sadraudzību vērstu braucienu no Uzbekistānas (Taškenta) uz Latviju (Rīga) ar vēsturiskajiem auto spēkratiem: diviem LADA-2101 (1979.gada un 1974.gada auto), GAZ-24 (1974.gada) un Opel Rekord (1979.gada auto). Ekspedīcijas laikā tiks apmeklētas dažādas Uzbekistānas, Kazahstānas un Krievijas pilsētas un nozīmīgi apskates objekti, kā arī katrā vietā tiks atstāts zīmīgs vēstījums par Latviju. Tāpat arī vairākās Uzbekistānas pilsētās gaidāma dalībnieku svinīga sagaidīšana (piemēram, Samarkandā), iesaistot pilsētu mērijas un to amatpersonas.

Brauciena jeb ekspedīcijas dalībnieki būs Latvijas uzņēmēji no A/S SONORA (Jānis Mozga (arī LDDK Latvijas – Uzbekistānas un Latvijas Turkmenistānas Lietišķo padomju vadītājs), Uldis Batarags, Jurijs Konovalovs, Nauris Jonass, Andrejs Samuiliks), SIA SONORA Development (Andris Kulbergs), Balcia Insurance SE (Lauris Boss), E.Tauriņš un partneri (Ralfs Kirštuks), Latvijas mūziķi no grupas Prāta Vētra (Jānis Jubalts un Māris Mihelsons), kā arī uzņēmēji no Uzbekistānas.

Plānotais brauciena garums ir 5 700 km, ilgums 10 dienas, izbraukšana paredzēta 31.martā no Latvijas vēstniecības Uzbekistānā, Taškentā. Ekspedīcijas maršruts: Taškenta (Uzbekistāna) – Samarkanda (Uzbekistāna) – Buhāra (Uzbekistāna) – Hiva (Uzbekistāna) – Muinaka (Uzbekistāna) – Beineu (Kazahstāna) – Astrahaņa (Krievija) - Volgograda (Krievija) – Rjazaņa (Krievija) – Veļikije Luki (Krievija) – Rīga (Latvija). Brauciena finišs paredzēts Rīgā 10.aprīlī pulksten 12.00 pie Uzbekistānas vēstniecības Latvijā.

Pasākuma idejas autors ir A/S SONORA pārstāvis un LDDK Latvijas – Uzbekistānas un Latvijas Turkmenistānas Lietišķo padomju vadītājs Jānis Mozga, kuram radās ideja Taškentā iegādāties žiguli un pēc tam ar to atbraukt uz Latviju. Savu ideju Jānis pastāstīja kolēģiem, draugiem, partneriem vēstniecībās un tai radās liels atbalsts un ideja daudziem iepatikās. Rezultātā, paziņas un draugi apvienojās, palielinot braucēju un vēsturisko auto spēkratu skaitu. J.Mozga atzina: “Interesantākienoteikti būs piedzīvojumi pa ceļam, ciemošanās dažādās pilsētās un vietējās kultūras iepazīšana. Būs arī izaicinājumi – būs jābūt ļoti disciplinētiem, lai neiekļūtu kādā satiksmes negadījumā.” Viņu papildināja grupas Prāta Vētra mūziķis Jānis Jubalts: “Pati dzīve mūs ieliks uzreiz tādā kā milzīgā un nezināmā piedzīvojumā Uzbekistānā. Tas būs liels pārbaudījums, jo mašīnas noteikti rādīs brīnumus – varbūt kaut kur salūzīs, būs tās jāremontē… tas jau vien ir piedzīvojums! Man, kā cilvēkam, kurš ar tehniku ir uz “Jūs”, noteikti tas būs kas jauns – kā pārskrūvēt kādu žiguļa trubu, piepumpēt riepas utt. Liela avantūra, kurai esmu ļāvies! Ar interesi gaidu arī tuksnesi...kur varētu būt čūskas, skorpioni – tas varbūt nedaudz biedējoši liekas, jo ar tādām lietām līdz šim neesmu sastapies. Bet savādāk mentāli
un fiziski esmu gatavs visam!

Brauciena laikā plānots doties iepirkties Taškentas tirgū, kur būs jāiegādājas nepieciešamā pārtika un apģērbs, kā arī “ugunskura ģitāra”, apmeklēt ievērojamus apskates objektus dažādās pilsētās, kā arī iepazīties ar vietējo kultūru un iedzīvotājiem. Būs daudz iespaidu un ieskatu tik atšķirīgo valstu kultūrā gan no tūrisma puses, gan no uzņēmēju viedokļa. Kanālā sportacentrs.com un pasākuma FaceBook un Instagram kontos plānots atspoguļot ceļā piedzīvoto apmeklētajās pilsētās Samarkandā, Buhārā, Hivā, Muinakā, arī Kazahstānas un Krievijas pilsētās. Tiks stāstīs arī par Uzbekistānas un Latvijas starpvalstu attiecībām, daloties praktiskos padomos uzņēmējiem par biznesa attiecību veidošanu, tiks satikti citi latvieši, kas devušies līdzīgā ceļojumā, tiks izmēģināti tradicionālie uzbeku ēdieni un izbaudīta vietējā viesmīlība, iespējams tiks uzrīkotas arī dalībnieku auto sacensības stepē u.tml. Rallijs noteikti būs pilns ar piedzīvojumiem un negaidītām situācijām, ko apstiprina arī dalībnieks Lauris Boss, apdrošināšanas sabiedrības Balcia Insurance SE valdes priekšsēdētājs: “Vairumam mūsdienu vīriešu kā nerealizēts sapnis ir kaut ko atklāt, kaut kur sevi pārbaudīt, iegūt jaunu izaicinājumu. Dalība rallijā ir viens no veidiem. Tas arī ir interesantākais, kad neko negaidi, neko neparedzi, vienkārši katra diena būs kā jauns piedzīvojums!”

Braucienu atbalsta arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas vēstniecība Uzbekistānā, Latvijas Republikas Kultūras ministrija un LV 100-gades birojs, Uzbekistānas Republikas vēstniecība Latvijā. Ekspedīcijas auto rotās speciāli veidots dizains par godu Latvijas 100-gadei un sadraudzības veicināšanai, kā arī pie auto tiks piestiprināti Latvijas un attiecīgo valstu, kuras tiks šķērsotas, karodziņi (Uzbekistāna, Kazahstāna, Krievija).

Ikviens interesents sekot līdzi braucienam varēs sākot no 28.marta īpaši veidotā brauciena Rally Tashkent – Riga 2018 Instagram un FaceBook kontā #rallytashkentriga, SONORA mājas lapā un sociālajos medijos, portāla DELFI sadaļā turismagids.lv, interneta portālā sportacentrs.com, kurā būs īpaša sadaļa veltīta šim pasākumam, kā arī sākot ar 31.martu ik vakaru pulksten 22.00 Sportacentrs.com TV kanālā, kur būs skatāmas pasākuma dienasgrāmatas un aktualitātes. Tāpat arī video tiks atspoguļoti LMT Straume.

Informāciju sagatavoja:
Santa Veinberga

  +1 [+] [-]

, 2018-03-29 01:06, pirms 6 gadiem
Varēja visu vienā teikumā noformulēt - pazīstami čaļi savācas, lai pačilotu austrumos