Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2898, Did:0, useCase: 3

Pirmie rallija "Taškenta - Rīga" dalībnieki šķērso Latvijas robežu, oficiālais rallija noslēgums nākamnedēļ

Jānis Celmiņš

"Vārdos nevar aprakstīt to sajūtu, beidzot būt uz Latvijas zemes," saka Uldis un Lauris, burtiski metoties ceļos pelēkā žigulīša "Opīša" priekšā Terehovas robežpunktā, vēl piebilstot, ka Opītis ir īsts "zvērs" – pievārējis teju 6000 kilometru un godam nogādājis finišā rallija braucējus.

Pēdējās dienas puišiem pagāja sēžot pie auto stūres un tikai ar vienu domu galvā - ātrāk tikt mūsu mīļajā Latvijā. Kā jau zināms, daļai rallija komandas, birokrātisku problēmu dēļ, nācās doties uz mājām no Kazahstānas, tādēļ Opīša komanda Lauris un Uldis pēc iespējas ātrāk centās nokļūt pie pārējiem, ceļu no Astrahaņas uz Rīgu mērojot divās dienās.

Pēc Kazahstānas piedzīvojumiem, pie problēmām robežpunktos jau bija pierasts, taču negaidījām, ka būs aizķeršanās šķērsojot pēdējo – Latvijas – robežu. Gandrīz ticis līdz pēdējai barjerai, Opītis tomēr bija spiests pagriezties un doties atpakaļ uz Krieviju. Izrādījās, ka auto nebija tehniskā dokumenta, kas apliecina, ka tas ir drošs ceļu satiksmei. Ātri uzzinājām, ka dokumentu var vienkārši nopirkt benzīntankā Krievijas pusē, tāpēc Uldis devās tam pakaļ. Savukārt Lauris palika gaidīt nekurienē starp robežām, jo iebraukšanu ierobežoja Krievijas vīza. Protams, ka papīriem jābūt kārtībā, bet doma, ka Opītis, izturējis Uzbekistānas, Kazahstānas un Krievijas ceļus, izbraucis visus neceļus, nav gatavs Latvijas ceļiem, šķita visai smieklīga. Lai vai kā, viss veiksmīgi atrisinājās un Opītis ar pasažieriem Lauri un Uldi šķērsoja Latvijas robežu!

“Mēs ar Lauri tagad esam ģimene”, smejas Uldis, “esam izrunājuši visu dzīvi, sākot no bērnudārza laikiem līdz pat šodienai. Esam ļoti noguruši, taču priecīgi, ka mums izdevās sasniegt galamērķi."

Terehovas robežpunktā Opīti sagaidīja komandas biedri, kuri Latvijā jau bija ieradušies pāris dienas ātrāk. Atkalredzēšanās prieks bija neviltots un pilns emocijām un sajūsmas. Jautrā noskaņojumā visi kopā mēroja ceļu līdz Rīgai – rallija “Taškenta – Rīga 2018” galamērķim. Pa ceļam tika piestāts pie Teiču rezervāta skatu torņa, kur tika piestiprinātā pēdējā rallija ceļazīme.

"Opītim iebraucot Rīgā, rallija “Taškenta – Rīga 2018” mērķis ir godam sasniegts," saka Jānis. "Protams, gribētos robežu šķērsot visiem kopā, bet esam priecīgi, ka tas vispār ir izdevies. Sagaidīsim pārējos auto, kas tuvojas Latvijas - Krievijas robežai, izmantojot loģistikas risinājumus, un kopā noslēgsim braucienu." Rallija svinīgais noslēgums notiks nākamnedeļ pie Uzbekistānas vēstniecībā Latvijā.

Tikmēr turpināsim stāstīt par piedzīvoto rallija video dienasgrāmatās. Informācija par oficiālo rallija noslēguma laiku vēl sekos.