Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2898, Did:0, useCase: 3

Foto: Rallijs "Taškenta - Rīga": Pēdējās divas dienas bija pilnīgs rokenrols. Aiziet!

Jānis Celmiņš
Par godu Latvijas simtgadei, uzņēmīgi un piedzīvojumus kāri Latvijas uzņēmēji un mūziķi ir apvienojušies, lai veiktu uz starpvalstu sadraudzību vērstu braucienu ar vēsturiskajiem auto spēkratiem no Uzbekistānas (Taškenta) uz Latviju (Rīga). Desmit dienu laikā (31. marts līdz 10. aprīlis) rallija dalībnieki ar vēsturiskiem auto (diviem LADA-2101, GAZ-24 un Opel Rekord) veiks 5700 kilometru.

Šodien ekspedīcijas dalībnieki devās ceļā, bet īsi pirms starta padalījās iespaidos ar portāla Sportacentrs.com lasītājiem: "Jau no rīta visus bija pārņēmis patīkams nemiers - tūlīt, tūlīt sāksies ilgi gaidītais brauciens - mašīnas jau rūca, krāmējām mantas un iekārtojāmies. Šorīt Latvijas vēstniecībā Uzbekistānā mūsu brauciens sākās pavisam oficiāli. Nauris teicās, ka vēl nekad neesot sniedzis intervijas trim televīzijām vienlaicīgi. Katrā ziņā auto kolonna izskatās iespaidīgi - vairums atskatās, mūs sveicina un filmē no blakus braucošajām mašīnām.

Bet dienas lielākais prieks - septiņos no rīta ieradās Uldis un Ralfs ar ilgi gaidīto žigulīti, kas uz Taškentu tika vests no Krasnodarskas - negulējuši, pavadījuši nakti uz Uzbekistānas un Kazahstānas robežas, un priecīgi, ka viss izdevies, lepni piebrauca ceturtajā oficiālajā rallija auto. Nu esam visi! Piedzīvojumi stāsti gan noteikti vēl tiks ilgi stāstīti, lai gan labākais vēl tikai priekšā. Mūsu šodienas galamērķis - Samarkanda - viena no senajām Zīda ceļa pērlēm.

Sajūta ir fantastiska, beidzot gribas braukt, sajust vēju, brīvību un benzīna smaržu. Rallija ideja dzima neilgi pirms Ziemassvētkiem šeit Taškentā, mašīnas gatavojām mēnesi. Pēdējās divas dienas bija pilnīgs rokenrols. Katru reizi izbraucot no servisa, konstatējām, ka jābrauc atpakaļ... Aiziet!"


Vairāk par ralliju “Taškenta - Rīga”: Latvijas mūziķi un uzņēmēji dodas ekspedīcijā...