Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2898, Did:0, useCase: 3

Rallijs "Taškenta - Rīga": Braukšanas prieki pirmajā dienā ātri beidzās pelēkajai "kapeiciņai"

Jānis Celmiņš

Par godu Latvijas simtgadei, uzņēmīgi un piedzīvojumus kāri Latvijas uzņēmēji un mūziķi ir apvienojušies, lai veiktu uz starpvalstu sadraudzību vērstu braucienu ar vēsturiskajiem auto spēkratiem no Uzbekistānas (Taškenta) uz Latviju (Rīga). Desmit dienu laikā (31. marts līdz 10. aprīlis) rallija dalībnieki ar vēsturiskiem auto (diviem LADA-2101, GAZ-24 un Opel Rekord) veiks 5700 kilometru. Ekspedīcijas laikā tiks apmeklētas dažādas Uzbekistānas, Kazahstānas un Krievijas pilsētas un nozīmīgi apskates objekti, kā arī katrā vietā tiks atstāts zīmīgs vēstījums par Latviju. Jau pirmajā ekspedīcijas dienā tās dalībnieki saskaras ar tehniskām problēmām… Lūk vēl viens vēstījums no Uzbekistānas!

Braukšanas prieki pirmajā dienā ātri beidzās pelēkajai "kapeiciņai" (LADA-2101) - 82. kilometrā, iebraucot benzīntankā, secinājām, ka aiz mums paliek peļķe - tek eļļa un daudz. Izlēmām, ka “Opel” un Volga dosies uz Samarkandu (pirmais ekspedīcijas starpfinišs), bet abi žigulīši paliks ceļmalas autoservisā, kamēr no Krievijas vestajam autiņam noņems ātrumkārbu un nomainīs "saļņiku". Pa to laiku autoserviss tiek pie savas rallija ceļazīmes Rīga - Taškenta.

Jau prātojām, kur labāk celt teltis, taču uzbeku meistari kārtējo reizi parādīja klasi un pēc četrām stundām varējām "lidot" uz Samarkandu.

No rīta izrādījās, ka saguris ir Opelītis – nevarējām to dabūt dziesmā. Labu laiciņu ar puišiem pavadījis pie atvērtā motora pārsega, Nauris savam draudziņam piedraudēja ar vešanu uz auto servisu - brīnumainā kārtā “aizgāja”. Turpmāk visu dienu turējām īkšķus katru reizi, kad auto tiek darbināts. Joprojām viss kārtībā!

Izstaigājuši Samarkandu, sajūsmināti par pilsētas vērienīgumu, skaisto vecpilsētu un paviesojušies kapos pie Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova, dodamies uz Buhāru, kur mūsu auto kolonu cienīgi pavada policijas auto ar bākugunīm, svinīgi pieņem pilsētas mērs un iztaujā žurnālisti. Satiekam cilvēkus, kuri mūs atpazīst pēc sižeta televīzijā.

Nogurums ir jūtams, lai gan viss vēl priekšā. Tas gan aizmirstas sastopoties ar vietējo uzmanību un sirsnīgo uzņemšanu. Mums ir jauna spēle - braucot vācam "laikus" - sacenšamies cik kurai ekipāžai tiks parādīti pacelti īkšķi, smaidiņi un sveicieni no garām braucošajiem.

Vairāk par ralliju “Taškenta - Rīga”: Latvijas mūziķi un uzņēmēji dodas ekspedīcijā...

Ikviens interesents sekot līdzi braucienam var portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā. No 31. marta līdz 10. aprīlim katru vakaru, plkst. 22:00 Sportacentrs.com TV kanālā varēsiet vērot katras dienas rallija dienasgrāmatas, bet pirms tam iepriekšējo dienu dienasgrāmatas.