Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kuri spīdvejisti pošas uz Eiropas finālu Daugavpilī?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kuri spīdvejisti pošas uz Eiropas finālu Daugavpilī?
Grigorijam Lagutam atvēl galvenā favorīta lomu
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Sestdien Daugavpils spīdveja trekā tiks aizvadīts Eiropas čempionāta fināla otrais posms. Starp dalībniekiem būs arī divi Latvijas braucēji, bet starp konkurentiem netrūks pasaulē augstu vērtētu spīdvejistu. Iepazīsimies nedaudz plašāk ar dalībnieku sastāvu.

Eiropas un pasaules čempionātu laureāti, kā arī Laguta!

Šogad Eiropas čempionāta fināls pirmo reizi tiek aizvadīts četros posmos. Pirmais no tiem pirms divām nedēļām norisinājās Polijas pilsētā Ravičā, kur pārliecinošs triumfs čeham Alešam Drimlam (15 no 15 punktiem), kurš uz goda pjedestāla stāvējis ne reizi vien, taču par čempionu viņam vēl nekad nav izdevies kļūt. 32 gadus vecais Drimls ir pazīstamā spīdvejista Aleša Drimla dēls, tādēļ viņa uzvārdam allaž klāt "Drimls juniors". Bijis gan Eiropas, gan pasaules junioru čempionātu vicečempions, vairākkārt triumfējis Eiropas pāru čempionātos, kā arī kļuvis par Vācijas, Čehijas, Zviedrijas, Lielbritānijas čempionu. Atšķirībā no daudziem citiem konkurentiem šogad nestartē nevienā no Polijas līgām.

Otro rezultātu Ravičā uzrādīja Tomašs Gapiņskis, kuram Eiropas vicečempiona tituls 2011. gadā. Ikdienā Gapiņskis brauc Polijas Ekstralīgā (pasaules labākā līga), kur ir viens no Bidgoščas līderiem. Tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem uz zelta šī gada čempionātā. Ir startējis arī "Grand Prix" posmos, bet ar lieliem individuāliem panākumiem nav izcēlies. Stabils vidēji augsta līmeņa braucējs.

Trešais rezultāts pirmajā posmā Robertam Miskovjakam, kurš ir visas Polijas 1. spīdveja līgas labākais(!) braucējs. Vēl pirms divām nedēļām Ļubļinas rindās veiksmīgi nobrauca pret Daugavpils "Lokomotīvi". Polijas individuālajā čempionātā ieguva 14. vietu, kas, zinot lielo konkurenci, ir labs rezultāts. 28 gadus vecais braucējs ir pasaules junioru čempions.

Neskatoties uz to, ka pirmajā posmā Grigorijs Laguta nestartēja, bukmeikeri viņa izredzes kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena vērtē visaugstāk. Protams, tieši Latvijas posmā, jo kopējā ieskaitē iepriekšējā gada čempions diez vai spēs panākt konkurentus. Daugavpilī startēs kā "wild-card" ieguvējs. Griša ir TOP10 braucējs Polijas Ekstralīgā, tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem braucējiem no tiem, kuri nestartē "Grand Prix". Savulaik vairākus gadus braucis "Lokomotīvē", tādēļ labi pārzina šo treku, uz kura arī bieži trenējas. Lagutas palikšana bez pirmās vietas tiks uzskatīta par sensāciju.

Pirmajā posmā nebrauca arī polis Gžegožs Zengota, kurš noteikti spēs pacīnīties par vietu trijniekā. Polijas čempionātā individuālajā ieskaitē ieguvis piekto vietu, bet ikdienā startē Polijas Ekstralīgā. Starp citu, brauc kopā tieši ar Lagutu. Tieši šodien viņš atzīmē savu 24. dzimšanas dienu. Ticis pie neskaitām godalgām jaunatnes čempionātos.

Kas vēl sastādīs konkurenci latviešiem?

Andžejs Ļebedevs ar Kjastu Podžuku arī šoreiz būs mūsu pārstāvji šajā finālposmā. Ne reizi neviens no mūsējiem Eiropas pieaugušo čempionātā nav pat pietuvojies labāko sešiniekam, kur nu vēl medaļām, tomēr šoreiz viss ir citādāk. Pirmajā posmā Ļebedevs ar desmit puntiem dalīja trešo vietu, bet Podžuks ar deviņiem - piekto.

Atņemt iesildītās pozīcijas viņiem mēģinās Andrejs Karpovs. Viens no talantīgākajiem Ukrainas spīdvejistiem, kurš iepriekšējā gadā bija tuvu medaļām (5. vieta), bet tomēr nedaudz pietrūka. Labi pazīst Daugavpils treku, tajā ir braucis arī šogad Polijas 1. spīdveja līgā. Kvalifikācijas mačos bija pārliecinošs, bet pirmais fināls īsti neizdevās, kaut gan beigās Podžuku panāca.

Vājš sākums Mihalam Ščepaņjakam, bet no šī braucēja varam sagaidīt daudz. Viens no vadošajiem Polijas 1. spīdveja līgas sportistiem, kuram individuālie rādītāji ir labāki arī par mūsu duetu. Polijas junioru izlases sastāvā bija kļuvis arī par pasaules čempionu. Tikai četri iegūtie punkti pirmajā finālā bija lielākais pārsteigums.

Savās valstīs vadošajās lomās ir Tobiass Bušs, Makss Dilgers (abi - Vācija), Tomāšs Suhaneks, Martins Maleks (abi - Čehija), kā arī Viktors Golubovskis (Krievija). Neslikti pirmo etapu nobrauca arī dānis Kenijs Larsens. Šie sportisti varētu būt bīstami atsevišķos braucienos, tomēr par godalgotajām vietām diezin vai cīnīsies.

Sacīkstes sākums sestdien plkst. 18:00. Plkst 21:00 varēsiet to vērot arī Latvijas Televīzijas 7. kanālā. Biļešu cenas no 2 līdz 10 latiem (informācija: www.lokomotive.lv).

Eiropas čempionāta fināla 2. posms, Daugavpils

NBraucējsValstsP
1.Kenijs LarsensDānija8
2.Andrejs KarpovsUkraina9
3.Kjasts PodžuksLatvija9
4.Makss DilgersVācija4
5.Tomašs GapiņskisPolija13
6.Mihals ŠčepaņjaksPolija4
7.Andžejs ĻebedevsLatvija10
8.Gžegožs ZengotaPolija-
9.Makss GregoričsSlovēnija0
10.Roberts MiskovjaksPolija10
11.Tomāšs SuhaneksČehija7
12.Tobiass BušsVācija4
13.Grigorijs LagutaKrievija-
14.Viktors GolubovskisKrievija7
15.Martins MaleksČehija7
16.Alešs DrimlsČehija15
17.Vjačeslavs GiruckisLatvija-
18.Jevgēņijs KaravackisLatvija-

Kurš aizbrauks ar uzvarētāja kausu?

  • 21

  • 1

  • 1

  • 15

  • 2

  • 1


     [+] [-]

, 2012-08-29 19:21, pirms 12 gadiem
nu aiziet dzeki
taa lai man ir ko poljiem darbaa uzdir6t