Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijā notiks pasaules junioru čempionāta fināls un izlašu kvalifikācijas mači

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijā notiks pasaules junioru čempionāta fināls un izlašu kvalifikācijas mači
Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Publicēts provizoriskais 2013. gada spīdveja sezonas kalendārs. Latvijā norisināsies ne tikai "Grand Prix" seriāla posms, bet arī pasaules junioru čempionāta fināls, kā arī Pasaules Kausa izcīņas kvalifikācijas cīņas. Gaidāmā spīdveja sezona solās būt spilgtiem notikumiem pārbagāta.

Jau iepriekš ne reizi vien rakstījām par to, ka pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atkal notiks pasaules čempionāta posms, kas pulcēs skatītājus pie televīzijas ekrāniem apmēram 150 pasaules valstīs. Šāda iespēja latviešiem tika par godu Latvijas spīdveja 50. gadadienai. Skaidrs, ka tās būs sezonas gaidītākās sacīkstes, tādēļ jau laicīgi savos kalendāros atzīmējiet 17. augustu. Tur būs, ko redzēt!

Tās gan ne tuvu nebūs vienīgās starptautiskā mēroga cīņas Daugavpilī. Jau 4. maijā "Lokomotīves" trekā norisināsies viens no Pasaules Kausa kvalifikācijas posmiem. Latvijas izlase ar citām konkurentēm cīnīsies par iespēju tikt nākamajā kārtā. Tas Latvijai nekad nav izdevies, tomēr 2013. gadā tam būtu jābūt pa spēkam, zinot, cik spēcīga izlase izveidojusies pēdējos gados. Jāpiemin, ka Pasaules Kauss popularitātes ziņā atpaliek tikai no "Grand Prix".

Un arī tas vēl nav viss. 20. jūlijā viens no pasaules junioru čempionāta fināliem arīdzan notiksies mūsu valstī. Galvenās cerības mēs saistīsim ar talantīgo Andžeju Ļebedevu, kurš varētu atkārtot vai pat uzlabot Maksima Bogdanova iespēto 2010. gadā - trešā vieta. 2013. gadā par pasaules junioru čempionu kļūs spīdvejists, kurš iekrās lielāko punktu ražu sešu posmu summā.

Tik daudz augsta mēroga maču vienas sezonas laikā Latvijā nekad nav notikuši.