Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Publikas mīlulis Kilmakorpi atgriežas "Lokomotīvē"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Publikas mīlulis Kilmakorpi atgriežas "Lokomotīvē"
Jonass Kilmakorpi atkal priecēs Latvijas spīdveja cienītājus
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

Daugavpils spīdveja komandas "Lokomotīve" rindas papildinājis labi zināmais somu spīdvejists Jonass Kilmakorpi, kurš mūsu klubā brauca arī pirms gada. Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Polijas Ekstralīgā.

"Lokomotīve" jau pirms laba laiciņa saņēma licenci dalībai Polijas 1. spīdveja līgā, tādēļ pienācis laiks komplektēt sastāvu. Ļoti iespējams, ka pēc gada pārtraukuma Daugavpilī atgriezīsies vietējais braucējs Maksims Bogdanovs, ar kuru sarunas rit pilnā sparā. Ierindā paliks iepriekšējo gadu līderi Andžejs Ļebedevs, Romāns Považnijs, vajadzētu būt arī Kjastam Podžukam, kuram gan esot piedāvājumi arī no citiem klubiem. Jau ilgāku laiku klīda baumas, ka "Loko" veic pārrunas ar diviem labi pazīstamiem leģionāriem, kuri varētu aizstāt iepriekšējā sezonā piesaistītos Kenetu Hansenu un Mikaelu Maksu. Runa ir par somu Jonasu Kilmakorpi un čehu Alešu Drimlu (šī gada Eiropas čempions). Čeha pieprasītā atalgojuma apmērs gan esot bijis par lielu, toties soms Kilmakorpi labprāt piekritis "Lokomotīves" piedāvājumam:

"Iepriekšējā sezonā vēlējos izmēģināt savus spēkus Ekstralīgā, tomēr patraucēja savainojums. Starpsezonā man bija piedāvājumi gan no Ekstralīgas, gan Polijas 1. līgas, bet beigās izvēlējos Daugavpili. Man ļoti patīk gan Daugavpils treks, gan atmosfēra stadionā. Tas ir ļoti profesionāls un uzticams klubs. Kluba mērķi un finansiālais stāvoklis ir skaidri zināms, kas padara to par vienu no labākajiem visā Polijas čempionātā. Šogad nestartēšu Anglijā, bet tikai Zviedrijā un Polijā. Plānoju sagatavot divus močus mājas sacīkstēm Daugavpilī, bet vēl divi būs Zviedrijā, kurus izmantošu izbraukuma cīņām."

2011. gadā Kilmakorpi kļuva par Daugavpils publikas mīluli, jo visās sacīkstēs cīnījās ar milzīgu pašatdevi. Sezonas noslēgumā viņam bija arī labākais atvesto punktu rādītājs (2,189 punkti vidēji braucienā). Iepriekšējo gadu viņš aizvadīja Žešuvas klubā, tomēr tur ar labu braukšanu neizcēlās.

Ja "Lokomotīvei" izdosies parakstīt līgumu ar Maksimu Bogdanovu, visticamāk, papildinājumi vairs netiks meklēti. Atgriežoties Bogdanovam, visi Latvijas labākie spīdvejisti atkal būs vienkopus. Atgādināšu, ka nākamgad Daugavpilī norisināsies viens no "Grand Prix" posmiem, kā arī Pasaules Kausa kvalifikācijas sacensības.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...

     [+] [-]

, 2012-12-18 23:56, pirms 11 gadiem
Vietējais Kimi

     [+] [-]

, 2012-12-19 01:42, pirms 11 gadiem
ļoti labs papildinājums... liels prieks!!!