Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gusts: "Kad sāku trenēties spīdvejā, nebiju par neko tādu sapņojis"

Emils Ozerinskis

Gusts: "Kad sāku trenēties spīdvejā, nebiju par neko tādu sapņojis"
3. vietu ieguvusī Latvijas komanda. Foto: FIM Speedway Grand Prix of Latvia

LETA. Latvijas junioru spīdveja izlase piektdien Rīgā notikušajā pasaules junioru komandu čempionātā paveica labu darbu, pēc sacensībām uzsvēra komandas kapteinis Francis Gusts.

Latvijas junioru spīdveja izlase, kuras sastāvā bija Gusts, Ričards Ansviesulis un rezervists Ernests Matjušonoks, piektdien Biķernieku kompleksās sporta bāzes trekā izcīnīja bronzas godalgas pasaules junioru komandu čempionāta spīdvejā sacensībās, pie medaļām tiekot pirmo reizi vēsturē.

Pēc 21 brauciena latvieši bija trešajā pozīcijā un kvalifikācijas braucienā finālam piekāpās Dānijai. Asnviesulis finišēja pirmais un atveda Latvijai četrus punktus, bet abi dāņi bija otrajā un trešajā pozīcijā, iegūdami piecus punktus.

"Ja būtu apsteidzis dāņu spīdvejistu, varētu cīnīties finālā, taču domāju, ka paveicām labu darbu. Trase bija interesanta, nedaudz bedraina, tāpēc nevar teikt, ka mājas treks deva kādu priekšrocību. Visi piekrita, ka tāda trase līdz šim nebija bijusi. Tomēr es nemeklēju nekādus attaisnojumus un esmu gandarīts par medaļu," pēc sacensībām preses konferencē stāstīja Gusts.

"Kad sāku trenēties spīdvejā, tad nebiju par neko tādu sapņojis. Laiks lido vēja spārniem un esmu laimīgs par to, kur esmu nonācis," uzsvēra 20 gadus vecais rīdzinieks, kurš pamatsacensībās uzvarēja piecos no sešiem braucieniem.

Gusts arī atzīmēja, ka bedrainā trase bijusi ļoti izaicinoša un nogurdinoša, taču, ja gaisa temperatūra sasniegtu 30 grādus pēc Celsija, nevis 20, kā bija piektdien, sacensības būtu vēl smagākas.

"Tāds ir sports un mēs esam tam gatavi. Joprojām nevaru aizmirst pēdējo braucienu, kurā varēju apdzīt sāncensi un tikt finālā. Tomēr jābūt priecīgiem par pjedestālu savu līdzjutēju priekšā. Šīs sacensības noteikti palīdz attīstīties spīdvejam Rīgā," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Gusts.

"Nevaru teikt, ka tā bija tehnika - pats nokļūdījos un biju aizmāršīgs, vajadzēja braukt citādākas līnijas. Ja spīdvejā neizdodas starts, tad ir ļoti grūti. Jādomā ātri," par zaudēto kvalifikāciju finālam teica spīdvejists.

Sestdien kopā ar pasaules labākajiem spīdvejistiem Gusts startēs "Grand Prix" posmā, pie šīs iespējas tiekot kā pirmais rezervists.

"Būtu apmierināts uzvarēt kādā braucienā, tas būtu ļoti labi. Dzirdēju, ka trasi pamainīs, taču rīt ir trīs treniņi, kuros atkal varēs veikt testus. Spīdvejā svarīgi ir savu motociklu piemērot trasei, to var izdarīt ar riepu spiedienu, zobratiem - dažādām tehniskām lietām. Kas to izdara vislabāk un spēj saprast, tas arī ir ātrākais," skaidroja Gusts.

Ierasti trase Biķerniekos esot gluda kā galds bez nevienas bedrītes, taču šoreiz Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) sagatavoja ļoti interesantu trasi, vēlreiz akcentēja Gusts.

"Taču nevainoju apstākļus. Zinājām mājas trase trajektoriju, bet ne segumu," teica Gusts, piebilstot, ka bijušas iespējas arī apdzīšanas manevriem. "Trase bija mīkstāka un riepai bija kur ieķerties, tur arī varēja dabūt lielāko ātrumu, lai apdzītu."

Sestdien turpat Biķerniekos notiks pasaules čempionāta sezonas septītais posms "OlyBet Grand Prix of Latvia". Ar rīkotāju speciālo ielūgumu startēs Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs un rezervists Gusts, kurš pie šīs iespējas tika pēc tam, kad austrālietis Džeks Holders atsauca savu dalību. Otrā rezervista statuss ir Ansviesulim.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-12 01:21, pirms 9 mēnešiem
Rit GP posma A. Lebedevs piedalisies, ka pirmais GP cikla rezervists, D. Holdera vieta. Bet F.Gusts brauks ap specialo ielugumu no organizetajiem ar numuru 16 (Wild card), kuru parasti pies`kir vietejam braucejam no valsts, kura organize posmu. Vel ir divi rezervisti ar numuriem 17 un 18, R. Ansviesulis un E. Matjus`onoks