Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc desmitgades pārtraukuma Francija atgriezīsies F1 kalendārā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc desmitgades pārtraukuma Francija atgriezīsies F1 kalendārā
F1 testi Pola Rikāra trasē
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Francijas "Grand Prix" izcīņa pēc vairāku gadu pārtraukuma plāno atgriezties F1 pasaules čempionāta kalendārā, apstiprinājuši sacensību organizatori.

F1 posms Francijā atkal norisināsies 2018. gadā un notiks Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē, kas atrodas valsts dienvidos, netālu no Marseļas.

"Mēs un tie, kuri ir ar mums, šobrīd ir ļoti lepni, jo tā ir liela uzvara," preses konferencē Parīzē, kur tika paziņots par Francijas posma atgriešanos Formulā 1, sacīja reģiona politiķis Kristiāns Estrosi.

Pēdējo reizi Francijas posms kalendārā bija iekļauts 2008. gadā un tolaik norisinājās Maņikūras trasē. Arī Pola Rikāra trasē iepriekš notikusi Francijas "Grand Prix" izcīņa, pēdējo reizi 1990. gadā.

Lai gan šajā trasē F1 sacīkstes nav bijušas jau gandrīz trīs desmitgades, tā tiek uzskatīta par vienu no tehniski attīstītākajām autosporta trasēm pasaulē. Tāpat šeit nereti norisinājušies F1 testi, piemēram, septembrī tur tika izmēģinātas 2017. gada "Pirelli" riepas.

Lai gan jau kādu laiku Francijā F1 sacensības nenotiek, savulaik tas bija viens tradicionālajiem posmiem. Pirmo reizi Francija kalendārā bija iekļauta jau čempionāta pirmajā sezonā 1950. gadā un līdz 2008. gadam sacensības šajā valstī nebija notikušas tikai vienreiz.

Nākamgad F1 kalendārā būs 20 posmi, bet jaunie čempionāta īpašnieki "Liberty Media" likuši noprast, ka vēlas to paplašināt līdz pat 25 sacīkstēm sezonā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...