Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats: "Esmu tikpat ātrs kā Rikjardo"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats: "Esmu tikpat ātrs kā Rikjardo"
Daņils Kvjats
Foto: TASS/Scanpix

Lai gan "Red Bull" rīcība liecina par pretējo, krievu autosportists Daņils Kvjats uzskata, ka pērn spējis pabraukt tikpat ātri kā komandas otrs pilots Daniels Rikjardo.

Vienu F1 sezonu pavadījis "Toro Rosso" sastāvā, 2015. gadā Kvjats tika paaugstināts uz "Red Bull". Arī 2016. gadu viņš sāka šīs komandas sastāvā, taču pēc neveiksmīga sezonas sākuma atkal tika nosūtīts uz "Toro Rosso".

"Es strādāju kopā ar Danielu, kurš ir augstākās klases pilots, un man tiešām bija sajūta, ka braucu viņa līmenī," atceroties 2015. gadu, neslēpj Kvjats. "Vienīgi es biju nestabilāks, man bija mazākas zināšanas par šo mašīnu, kā arī mazāka pieredze."

Togad Kvjats kopvērtējumā pārspēja Rikjardo par trim punktiem, izcīnot septīto vietu, bet šogad pēc pirmajām četrām sacīkstēm atpalika no austrālieša jau 15 punktus. Pēc tam viņu "Toro Rosso" komandā ēnā atstāja Karloss Sainss, kurš regulāri spēja gūt augstākus rezultātus.

"Karloss ir spējis panākt to, ka mašīna strādā tā, kā viņam nepieciešams," atzīst Kvjats. "Kad atgriezos šajā komandā, mašīna bija pilnībā pielāgota viņam, kamēr es jutos tā, it kā būtu pilnībā izkritis no šī procesa. Viņš brauca augstā līmenī un bija ļoti stabils, tāpēc zināja, ka nebūs viegli sakaujams. Kad es spēju pielāgoties apstākļiem, spēju pabraukt līdzīgā ātrumā kā viņš."

Sainss šo sezonu noslēdza 12. pozīcijā, kamēr Kvjats ieņēma 14. vietu, gūdams gandrīz divreiz mazāk punktus nekā komandas biedrs.

Kvjats tomēr ir paturēts "Toro Rosso" sastāvā uz vēl vienu sezonu, kas sportistam ir laba iespēja pierādīt sevi otro reizi: "Esmu lielā sajūsmā par doto iespēju un nevaru vien sagaidīt nākamā gada cīņu ar Karlosu."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2016-12-19 15:51, pirms 7 gadiem
Sportacentrs.com ar ziņu tulkošanu gan nav baigi ātrie...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-19 16:38, pirms 7 gadiem
Nu protams, ka tikpat ātrs. Paldies Meldonijam!

     [+] [-]

, 2016-12-19 17:03, pirms 7 gadiem
Kvjats ir taalantīgs un labs braucējs, vnk nepaveicās sezonas sākumā. Gan jau nākamsezon atkal parādīs labu ātrumu

  +2 [+] [-]

, 2016-12-19 17:08, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Kvjats ir taalantīgs un labs braucējs, vnk nepaveicās sezonas sākumā. Gan jau nākamsezon atkal parādīs labu ātrumu
Nepaveicās, jo Verstapenu bīdīja uz augšu. Pēc tādas pašas loģikas Vettelu ar varēja nomest uz leju tajā sezonā, kad viņš izcīnija titulu.

     [+] [-]

, 2016-12-19 17:28, pirms 7 gadiem
Kvjatu tak uz leju nometa par šīberisku braukšanu, nevis dažu punktu atpalicību no Rikjardo.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-19 17:57, pirms 7 gadiem
Bet tikai stulbāks