Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens šogad uzstādījis apdzīšanu skaita absolūto rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens šogad uzstādījis apdzīšanu skaita absolūto rekordu
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

F1 čempionāta riepu piegādātāja "Pirelli" pārstāvji aprēķinājuši, ka Makss Verstapens šosezon veicis vairāk apdzīšanas manevrus par jebkuru citu pilotu, turklāt holandietis arī sasniedzis jaunu absolūto rekordu.

2016. gada sezonā aizvadītā 21 posma laikā Verstapens veicis 78 apdzīšanas, un tas ir labākais rādītājs kopš 1983. gada, kad šāda statistika tika aprēķināta pirmo reizi. Holandietis ar apdzīšanām izcēlies jau iepriekš - savā F1 debijas sezonā 2015. gadā viņš veica 49 šādus manevrus, kas arī togad bija labākais rādītājs.

Izvērtējot šo statistiku, "Pirelli" ņēmuši vērā tikai tos apdzīšanas manevrus, kas izdarīti sacīkšu pilnajos apļos, neskaitot pirmo apli pēc starta, un, ja pozīcija saglabāta arī noslēdzot attiecīgo apli.

Nesen Verstapens jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) balvu "Action of the Year" ("Gada mirklis"). 2014. gadā viņš to ieguva par apdzīšanas manevru Formula 3 sacensībās, bet pēdējos divus gadus - jau par veiktajiem manevriem Formulā 1, šajā reizē par Niko Rosberga apdzīšanu Brazīlijas "Grand Prix" laikā.

Savā F1 debijas sezonā Verstapens žurnālistiem neslēpa, ka praktizēt apdzīšanas manevrus viņam palīdzējušas kompjūterspēles.

Šosezon Verstapens no "Toro Rosso" komandas tika paaugstināts uz "Red Bull", Spānijas posmā izcīnot savu pirmo un līdz šim vienīgo uzvaru.

"Pirelli" arī aprēķināja, ka viena posma laikā šogad visvairāk apdzīšanas izdevušās Lūisam Hamiltonam, kurš Ķīnas "Grand Prix" to paveica 18 reizes. Zīmīgi, ka Sebastians Fetels tikmēr bijis pilots, kurš šogad apdzīts vismazāk reižu - vienīgo reizi to Brazīlijas posmā cīņā par piekto vietu izdevās Verstapenam. Fernando Alonso tikmēr visvairāk uzlabojis pozīcijas 2016. gada sacīkšu pirmajos apļos - kopumā 41.

Savukārt kopumā "Pirelli" šogad reģistrēja 866 apdzīšanas, kas vidēji ir 41.2 katrā posmā.

Izmantotie resursi:
Autosport

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-14 17:11, pirms 7 gadiem
Un Vettels ir vismazāk apdzītais pilots 2016.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-14 17:33, pirms 7 gadiem
ņēmuši vērā tikai tos apdzīšanas manevrus, kas izdarīti sacīkšu pilnajos apļos, neskaitot pirmo apli pēc starta
a la kam sūdīgākais starts attiecībā pret savu formulu

  +1 [+] [-]

, 2016-12-14 20:24, pirms 7 gadiem
#TeamRedline