Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kerijs: "Bija nepieciešams jauns sākums - F1 pārāk bieži teica "nē" pārmaiņām"

Agris Suveizda

Kerijs: "Bija nepieciešams jauns sākums - F1 pārāk bieži teica "nē" pārmaiņām"
Čeiss Kerijs
Foto: AFP/Scanpix

F1 jaunais vadītājs Čeiss Kerijs intervijā BBC Sport sacīja, ka, viņaprāt, 86 gadus vecais Bērnijs Eklstouns vairs nebija piemērota figūra šim amatam un ka F1 nepieciešamas pārmaiņas un jauns grūdiens attīstībā.

"Mums ir jāciena tas, kas šo sporta veidu padarīja tik izcilu, taču tajā pašā laikā tam bija nepieciešama arī jauna enerģija un inovāciju vēsma," sacīja Čeiss Kerijs. "Runājot vienkāršoti, šis sporta veids dažādos veidos pārāk bieži pateicis "nē" [pārmaiņām]. Un mums ir jāsāk sacīt "jā" un jāatrod ceļi, kā paveikt jaunas un aizraujošas lietas, lai šis sporta veids turpinātu augt, kā arī turpinātu ieinteresēt un aizraut cilvēkus. Viens no šo pārmaiņu ieguvumiem būs tas, ka mēs F1 dosim jaunu sākumu."

Kerijs piebilda, ka Eklstouns nebija pārāk priecīgs par notikušajām pārmaiņām, taču pieņēma savu jauno lomu padomnieka veidolā: "Bērnijam šis nav viegls brīdis. Viņš F1 vadīja visu savu dzīvi, un es pilnībā saprotu, ka viņam šīs pārmaiņas nāk smagi. Centāmies pret viņu izturēties ar viņam pienākušos cieņu, tādēļ piedāvājām šo jauno amatu."

"Esmu bijis patiess, sakot, ka novērtēju viņa palīdzību un padomus, lūkojoties nākotnē," Kerijs turpināja. "Viņš sevi dēvē par diktatoru, jo tik ilgu laiku F1 vadīja vienpersoniski. Domāju, ka šim sporta veidam ir nepieciešama jauna perspektīva. Taču Bērnijam joprojām ir tik daudz, ko piedāvāt, un viņš vienmēr būs daļa no F1 ģimenes."

"Bērnijs ir pelnījis milzīgas uzslavas par to, ka viņš radīja F1 tādu, kāda tā ir tagad. Tā tikko tika pārdota par astoņiem miljardiem dolāru, tā ka arī šī summa to pierāda. Taču realitāte ir tāda, ka, lai būtu konkurētspējīgi mūsdienu pasaulē, ir jāatrod jauni veidi, kā uzrunāt un aizraut fanus. Un mums ir jāizmanto visas iespējamās digitālās platformas un mārketinga iespējas, lai izstāstītu par mūsu zvaigžņu sāncensību. Mūsu sportisti ir lielas personības, un mums visos iespējamos veidos tas ir jāizmanto, lai sacīkstes padarītu par vēl lielākiem notikumiem. Jāpanāk, lai tas būtu muzikāls un izklaidējošs pasākums ar sporta notikumu tā centrā. Mums būtu jāiet amerikāņu futbola Superkausa virzienā."

F1 nopirkusī ASV mediju kompānija Liberty Media vēlas dot iespēju komandām iegādāties daļu F1 akciju. Tās noraidīja sākotnējo piedāvājumu, jo pārrunām un apspriešanai bija pārāk maz laika, taču sarunas turpinās. Tāpat Kerijs atklāja, ka Liberty Media vēlas pārskatīt balvu fonda struktūru, kas, daudzuprāt, ir pārāk labvēlīgs vadošajām komandām. "Vēlamies, lai komandas vadīšana, trases vadīšana un pati F1 būtu ienesīgs bizness, un kopīgi tiksim skaidrībā, kā panākt, lai šis bizness kļūtu spēcīgāks. Taču ienākumu dalīšana ir sarežģīts process."

Kamēr vairākām Eiropas trasēm bija grūtības tikt galā ar Eklstouna lielajām finansiālajām prasībām, Kerijs uzsvēra, ka viņa mērķis ir padarīt šīs sacīkstes veiksmīgākas. "Rietumeiropa ir F1 pamats," teica Kerijs, noliedzot baumas, ka 2019. gadā no sacensību kalendāra varētu tikt svītrota Lielbritānijas Grand Prix. "Kalendārā ir daudz jaunu trašu, kuras ir ļoti aizraujošas un piedod F1 sezonai savu burvību. Taču nepieciešams saglabāt arī F1 tradicionālās vērtības."

Izmantotie resursi:
Chase Carey says Bernie Ecclestone exit means...
British Grand Prix staying on the calendar,...

  +3 [+] [-]

, 2017-01-24 18:34, pirms 7 gadiem
atgriezt degvielas uzpildi ar to iesākumā 'pietiks , lai atgrieztu intrigu sacīkstēs

  -1 [+] [-]

, 2017-01-24 20:16, pirms 7 gadiem
Ej .irst comon,kas tu kāds benzīntanka tirgotājs,ka beidz soļķim tekot???
Vajag superātras mašīnas,mežonīgu rubņu,apdzīšanas,trakus manevrus un viss būs

  +1 [+] [-]

, 2017-01-24 20:31, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ej .irst comon,kas tu kāds benzīntanka tirgotājs,ka beidz soļķim tekot???
Vajag superātras mašīnas,mežonīgu rubņu,apdzīšanas,trakus manevrus un viss būs
tās mašīnas jau ir superātras..

  +1 [+] [-]

, 2017-01-24 20:37, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ej .irst comon,kas tu kāds benzīntanka tirgotājs,ka beidz soļķim tekot???
Vajag superātras mašīnas,mežonīgu rubņu,apdzīšanas,trakus manevrus un viss būs
Un uzklausīt profesionāļus nevis visādus amatierus!

     [+] [-]

, 2017-01-24 21:33, pirms 7 gadiem
kungs rakstīja: tās mašīnas jau ir superātras..
Protams,katru gadu izdomā jaunus ierobežojumus,nez kā tas iet kopā? Vajag spēju maksimumu,nevis izkastrētu kompromisu

     [+] [-]

, 2017-01-24 21:38, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Un uzklausīt profesionāļus nevis visādus amatierus!
Vēl viens mammai gudrākais. Beidz murgot, auditorija ir pūlis,nevis tavi no pirksta izzīstie pro. Tikai mūsu dēļ tā industrija griežas,pro darīs ko vajag un ja ne šie,tad citi.
F1 jau sen palicis neinteresants,ne velti tik daudzi runāja par pārmaiņām. Ej izguli pāli,ja tev vispār pārdod un nākamreiz domā pirms rakstine pretēji.
Haha jauna ziņa - nākamgad gonka paliks niknāka.