Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kipras klubs "Paphos" piedāvā RFS izpirkt Karaušauska līgumu

Rolands Eliņš

Kipras klubs "Paphos" piedāvā RFS izpirkt Karaušauska līgumu
Deniss Rakels un Artūrs Karašausks. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola kluba RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs apstiprināja, ka ticis saņemts piedāvājums par Latvijas izlases futbolista Artūra Karašauska līguma izpirkšanu, taču galīgais lēmums, vienojoties visām pusēm, tiks pieņemts vēlāk. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka piedāvājumu izteicis Kipras klubs „Paphos”, cita Latvijas kluba „Riga” sadarbības partneris.

Artūrs Karašausks 2018. gada otrajā pusē spēlēja Kazahstānas klubā „Akzhayik”, taču jau septembra izskaņā tika oficiāli paziņots par viņa noslēgto līgumu ar RFS, kas paredz viņa spēlēšanu Rīgas komandas sastāvā 2019. gadā. Taču iespējams, ka Virslīgas mačos Karašausks RFS kreklu pavasarī tomēr nepielaikos – viņš saņēmis piedāvājumu no ārzemju kluba.

„Jā, varu apstiprināt, ka mūsu klubs piedāvājumu par Karašauska līguma izpirkšanu ir saņēmis,” portālam Sportacentrs.com apliecināja kluba sporta direktors Aleksandrs Usovs. „Šobrīd izvērtējam šo piedāvājumu, drīz sēdīsimies visi pie viena galda un noteikti nonāksim pie kopsaucēja. Ar Artūru septembrī vienojāmies, ka viņš atgriezīsies Latvijā, bet tagad viņam ir cita iespēja. Līgumā viņam ir ierakstīts punkts par tā izpirkšanu, tas tiesa.”

Usovs neminēja klubu, kurš gatavs maksāt Karašauska līguma izpirkuma summu, taču mūsu portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka tas ir Kipras augstākās līgas klubs „Paphos”. Usovs to neapstiprināja, norādot, ka tas ir konfidenciāli, taču arī nenoliedza, ka runa ir tieši par „Paphos”. RFS direktors arī nevēlējās nosaukt kaut aptuvenu summu, kas paredzēta par līguma izpirkšanu, taču norādīja, ka Latvijas apstākļiem tā ir visai krietna.

„Paphos” Latvijas futbola līdzjutējiem nav pilnīgi svešs nosaukums – šajā klubā iepriekš spēlējis Vladislavs Gabovs, bet no 2019. gada sākuma tajā spēlēs Deniss Rakels. Tāpat jāatgādina, ka „Paphos” ir noslēgts sadarbības līgums ar RFS konkurenti Latvijas Virslīgā „Riga”, un šīs abas komandas šoruden iesaistījās cīņā ne tikai futbola laukumā, bet arī publiskos strīdos ārpus tā. RFS un "Riga" tiek minētas kā galvenās Virslīgas titula kandidātes un savstarpējās konkurentes arī nākamsezon.

„Paphos” pēc sezonas pirmās puses Kipras čempionātā ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē, taču aizvadījusi par spēli mazāk nekā konkurenti. Nākamā spēle šai komandai paredzēta otrajā janvārī pret „AEK Larnaca”.

Pagaidām skaidrības nav arī par Latvijas izlases pamatsastāva aizsarga Kaspara Dubras palikšanu RFS. Viņam beidzies līgums ar komandu, un Usovs paskaidroja, ka par Dubru esot interese no vairākiem citiem klubiem, tiesa, RFS direktors nevarēja nosaukt tos konkrētāk, kā arī nezināja, vai interese nav bijusi no citiem Latvijas klubiem.

„Mēs, protams, vēlētos, lai Kaspars paliek komandā, esam sagatavojuši viņam savu piedāvājumu,” teica Usovs. „Domāju, ka drīzumā visam jau jābūt skaidram, ceru, ka jau nākamajā nedēļā arī mēs zināsim, kāda ir Kaspara situācija un vai viņš paliek RFS.”

     [+] [-]

, 2018-12-28 17:49, pirms 5 gadiem
izpirkt, lai uzreiz izīrētu Rigai?

satikušies lomiks ar cirvi, kurš izrādīsies stiprāksbagātāks

  -2 [+] [-]

, 2018-12-28 18:28, pirms 5 gadiem
Tiklīdz Starkovu apstiprinās par Vienpadsmit Vilku galveno treneri, tā Karašauska cena kritīsies.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-28 18:31, pirms 5 gadiem
Aizmirsts pieminēt, ka kopā ar Gabovu Paphos rindās spēlēja arī tagadējais Riga FC centra aizsargs Antonijs Černomordijs, tur atrodoties uz īri. Arī šobrīd Paphos jauniešu komandas rindās ir divi rīdzinieku futbolisti - aizsargs Ņikita Sklarenko un pussargs Kristers Čudars.

     [+] [-]

, 2018-12-28 18:36, pirms 5 gadiem
Redzēsim, ko nolems RFS - skaidrs, ka šādā veidā principā atdot savu potenciālo līderi tiešajai konkurentei nebūtu prāta darbs. Tomēr tajā pašā laikā par "Latvijas apstākļiem visai krietno" transfēra summu būtu iespējams iegādāties iespējams pat vairākus citus labus spēlētājus.

Tagad skaidrs, ka Bulvītis tika paņemts ar domu, ka Dubra iespējams varētu nepalikt komandā. Uzskatu, ka Dubram kā izlases pamatsastāva futbolistam būtu jāmēģina tikt ārzemju klubā, šoreiz mērķējot uz rietumiem, nevis uz Baltkrieviju, kur Kaspars jau savulaik spēlējis. Tāpati Polija būtu ļoti labs variants.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 20:10, pirms 5 gadiem
Līgumā var iekļaut punktu,ka Kara nedrīkst spēlēt ''Rīga''rindās,un lieta darīta..

     [+] [-]

, 2019-01-01 02:31, pirms 5 gadiem
Karašauskas spelēja tikai pie viena trenera, Tamaza! Pārējos klubos vienmēr kaut kas nebija labi, to treneris nomainās, to klubam naudas nav, to vel kas! Liek aizdomāties vai šis čalis vispār varēs spēlēt futbolu lielajā futbolā vai tik pa LV klubiem un fiktieviem darījumiem braukās