Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepāja": "140 tūkstošu piešprice no pilsētas, skotu trenera cerība iegūt trofeju"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Liepāja": "140 tūkstošu piešprice no pilsētas, skotu trenera cerība iegūt trofeju"
Gordons Jangs. Foto: FK Liepāja/Mogo

Šonedēļ savu pirmssezonas pasākumu aizvadīja arī Virslīgas pagājušā gada ceturtā labākā komanda "Liepāja".

"Liepāja" dažas dienas pirms Virslīgas jaunās sezonas starta aizvadīja savu ikgadējo prezentācijas preses konferenci, prezentējot komandas šīgada jaunpienācējus, savukārt kluba galvenais treneris Gordons Jangs atklāja savu šīs sezonas mērķi – kļūt par Latvijas čempionu.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis pastāstīja, ka pašvaldībai ar klubu ir iezīmēts kopīgs redzējums par gaidāmo sezonu un ir panākta vienošanās par pilsētas atbalstu klubam jaunajā sezonā gan infrastruktūras ziņā, gan finansiāli ar 140 tūkstošiem eiro.

Jangs sacīja, ka jaunās sezonas sākums vienmēr ir satraucošs pat dažādos sīkumos – attiecībā uz jaunu ekipējumu un treniņu apstākļiem. Runājot par kluba jaunpienācējiem, Jangs uzsvēra, ka ir par viņiem pārliecināts, jo šie futbolisti ir jauki cilvēki un labi spēlētāji.

Klubs oficiāli prezentēja astoņus šoziem "Liepāju" papildinājušos futbolistus – Kristapu Zommeru, Ofosu Apiju, Vadimu Žuļevu, Daniilu Ulimbaševu, Dodo, Danu Spataru, Vladislavu Kozlovu un Mati Vacadzi. Tikmēr Prinss Agjemangs pagaidām atrodas ASV, kur kārto pēdējās formalitātes, lai tuvākajā laikā varētu oficiāli strādāt un uzturēties Latvijā.

Jangs: "Domāju, ka mums ir laba komanda, un domāju, ka šis "Liepājai" var būt aizraujošs gads. Varu būt pateicīgs kluba prezidentam un īpašniekam par divām treniņnometnēm Turcijā. Esmu priecīgs par spēlētāju sagatavotību un attieksmi. Otrajā nometnē mums bija iespēja aizvadīt vairākas labas pārbaudes spēles. Visbeidzot – es ceru sēdēt šeit 11. vai 12. novembrī ar čempionu trofeju rokā."

Es gribu gūt panākumus. Nebrauktu uz Liepāju vai Latviju, ja vēlētos kaut ko mazāk par to. Komandai ir jābūt mērķiem un ambīcijām. Tam ir jāsākas ar lepnumu pārstāvēt "Liepāju", būt pozitīviem un laimīgiem. Ja mēs kārtīgi trenējamies un gatavojamies, bet to, manuprāt, mēs darām, tad es neredzu iemeslus, kāpēc mēs nevaram būt sekmīgi. Katram trenerim un spēlētājam ir jāvēlas uzvarēt katrā mačā. Es nekad neesmu uzvarējis visas savas spēles, bet vienmēr esmu gribējis tās uzvarēt."

Janga asistents Mareks Zuntners piebilda, ka starpsezonas mērķis bija samērā īsā laikā izveidot jaunu komandu, kurā 40% no spēlētājiem ir jaunpienācēji: "Tas izdevās. Esam gatavi cīņai. Mūsu mērķis ir censties uzvarēt katrā spēlē. Ja sanāks kaut kas pat tuvu tam, tad rezultāts būs pozitīvs. Visi ir noilgojušies pēc futbola, emocijām un gūtiem vārtiem.

Mums nav nosprausts konkrēts mērķis sezonai, bet katrs vēlamies izdarīt maksimumu. Mēs nevaram būt apmierināti par 4. vietu, varbūt nevaram būt apmierināti par 3. vietu, būsim sarūgtināti, ja nebūsim trijniekā. Mērķis ir maksimāli augsta vieta trijniekā. Gribam cīnīties par čempionu titulu un kausu. Konkrētu mērķi neesam izvirzījuši, lai sarūgtinājums nebūtu 2. vieta, ja nekļūtu par čempioniem. Gan 2., gan 3. vieta var būt dažāda, viss atkarīgs no tā, kā ritēs čempionāts."

FK "Liepāja" direktors Dāvids Jansons atklāja, ka saistībā ar klubu ir notikušas lielas izmaiņas: "Mums vairs nav iepriekšējo lielo sponsoru, tagad strādājam nedaudz citādi. Protams, ceram uz atbalstu no sponsoriem, ceram, ka pārrunas būs sekmīgas. Liels paldies Liepājas domei par atbalstu, laukumiem un treniņu laukumiem. Centīsimies atgriezt to skatītāju skaitu, kas mums bija 2015. gadā, kad tribīnes bija pilnas."

Šogad "Liepājai" pamatā būs divu krāsu spēļu formas – pilnībā sarkanas un pilnībā melnas. Rezerves forma būšot balta. Ieejas biļešu cena vēl neesot apstiprināta, bet tā varētu būt draudzīgāka nekā iepriekš – pusotrs eiro iepriekšpārdošanā un trīs eiro pērkot tieši pirms spēles. Būs pieejami arī sezonas abonementi. Aprīļa vidū varētu būt zināms, vai dabīgais laukums būs gatavs uzņemt 4. maija spēli pret RFS - pozitīva verdikta gadījumā šo maču kā pirmo šosezon varētu translēt TV6.

Jauno sezonu "Liepāja" sāks svētdien plkst.15:00 ar izbraukuma spēli Rīgā RTU stadionā pret RFS.

Izmantotie resursi:
"Kurzemes Vārds"

     [+] [-]

, 2019-03-08 20:28, pirms 5 gadiem
Ole Ole Ole

     [+] [-]

, 2019-03-08 20:33, pirms 5 gadiem
Jauki, ka pilsētas dome atbalsta klubu gan ar laukumiem, gan ar finansēm.
Par biļešu cenu gan esmu ļoti pārsteigts - nieka 1.5 EUR ... gandrīz vai vienas kolas pudeles cenā.

     [+] [-]

, 2019-03-09 03:24, pirms 5 gadiem
Riga FC;RFS un tagad ar Liepāja.Dzeltenzilajiem(šogad dzeltenmelnajiem) vien atliek cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz Eirokausiem un koka medāļiem