Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Cauņa arvien neatmet cerības atgriezties laukumā un atrod jaunu klubu

Agris Suveizda

Cauņa arvien neatmet cerības atgriezties laukumā un atrod jaunu klubu
Aleksandrs Cauņa. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola klubs "Jelgava" savā mājaslapā paziņojis par Aleksandra Cauņas un Ņikitas Ivanova pievienošanos komandai, savukārt RFS oficiāli apstiprinājusi Alana Siņeļņikova pāreju.

Traumatiskais Aleksandrs Cauņa oficiālā spēlē nav piedalījies kopš 2017. gada 26. augusta, kad RFS kreklā izgāja uz maiņu pret "Ventspili", un iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartakā" pildīja trenera asistenta pienākumus, lai arī formāli tika pieteikts arī spēlētāju rindās. Pašlaik Cauņa mācās B-UEFA trenera licences kursos, taču 30 gadus vecais daugavpilietis punktu karjerai likt vēl nevēlas.

"Jelgavas" sporta direktors Sergejs Golubevs gan atzina, ka Cauņas patiesais statuss klubā kļūs skaidrāks tikai nākotnē: "Aleksandrs būs treneru komandā un dalīsies pieredzē ar gados jaunajiem futbolistiem. Vai nu kā spēlējošais treneris, vai kā nespēlējošais treneris - to rādīs laiks." Trīskārtējais Krievijas čempions Maskavas CSKA sastāvā gatavojas iziet pilnvērtīgu pirmssezonas sagatavošanās posmu: "Neilgi pirms sezonas skatīsimies, kādā Aleksandrs būs gatavībā, un tikai tad pieņemsim lēmumu par viņa turpmāko lomu mūsu komandā." Latvijas izlasē Cauņa 45 spēlēs ir guvis 12 vārtus, iepriekšējoreiz laukumā izejot 2015. gada oktobrī pret Kazahstānu (0:1).

Tāpat uz "Jelgavu" pārcēlies 22 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Ivanovs, kurš iepriekšējos divus gadus pavadīja "Mettā"/LU un spēlējis arī "Skonto" un RFS. Iepriekšējā sezonā Ivanovs sāka 22 no 23 spēlēm un guva četrus vārtus, bet Eiropas U21 čempionāta kvalifikācijā sāka trīs no septiņām spēlēm un vārtus neguva. "No četriem vārtiem Virslīgā divus viņš iesita mums. Paņēmām viņu, lai vismaz nesit vārtus Jelgavai," jokoja Golubevs. Jāpiebilst, ka Golubevs ir arī Latvijas U21 izlases trenera asistents un ka uz "Jelgavu" no "Mettas"/LU iepriekš pārgāja arī cits U21 izlases spēlētājs Eduards Emsis. Šā gada februārī Ivanovs pret Dienvidkoreju (0:1) debitēja Latvijas pieaugušo izlasē. Līgums ar viņu noslēgts uz diviem gadiem.

Kamēr Emsis turpina atlabt no savainojuma un jaunās komandas treniņprocesam pilnvērtīgi pievienosies februārī, "Jelgavas" kreklā nākamsezon neredzēsim ārzemju centra aizsargus Sigitu Olberķi un Maksimu Širjajevu. Golubevs atzina, ka viena centra aizsarga piesaiste vienībai ir viena no prioritātēm. "Jelgavā" vairs nespēlēs arī viens no tās līderiem Alans Siņeļņikovs, kurš oficiāli pārgājis uz RFS. Sarunā ar kluba preses dienestu Siņeļņikovs atzina, ka viņu aicinājis jaunais direktors Māris Verpakovskis, kura piedāvājumam viņš uzreiz piekritis.

Izmantotie resursi:
Aleksandrs Cauņa spēlēs “Jelgavā”...

  +5 [+] [-]

, 2018-12-28 13:44, pirms 5 gadiem
Tā gribētos redzēt Cauņu spēlējam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-12-28 14:09, pirms 5 gadiem
Cauņa - latviešu futbola Deriks Rouzs.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-28 17:22, pirms 5 gadiem
Ļoti gribētos, lai Cauņam izdodas aizvadīt kaut pāris mačus klubā un izlasē, tādā līmenī kā pirms pēdējām traumām...

     [+] [-]

, 2018-12-28 17:32, pirms 5 gadiem
RFS ar savu komplektāciju paši atbaida līdzjutējus!

     [+] [-]

, 2018-12-28 18:04, pirms 5 gadiem
Ziņa par Cauņu tiešām negaidīta un patīkama. Lai izdodas Aleksandram īstenot mērķi un atgriezties futbola laukumā. Nešaubos, ka, uzņemot formu, viņš ātri vien kļūtu par komandas līderi. Patīk Jelgavas līdzšinējā komplektācija šoziem - ļoti mērķtiecīga, salīdzinot ar pērno gadu.

Kā jau prognozēju - Emsis nebūs pēdējais no Mettas līderiem, kurš šoziem atradīs spēcīgāku komandu. Domāju, ka Pahara vadībā Ivanovam ir labs potenciāls progresēt un solis augšup ir pietiekami samērīgs, lai arī šajā komandā tiktu pamatastāvā.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-28 18:15, pirms 5 gadiem
Nu ja Cauņa visu karjeru nebūtu lazaretē, tad pieņemu, ka labākajos gados būtu spēlējis kādas top līgas top klubā.
Žēl, ka Latvijas līdzjutējiem nav par ko "slimot" augstākajās līgās.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 18:25, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Nu ja Cauņa visu karjeru nebūtu lazaretē, tad pieņemu, ka labākajos gados būtu spēlējis kādas top līgas top klubā.
Žēl, ka Latvijas līdzjutējiem nav par ko "slimot" augstākajās līgās.
Kaut vai tajā pašā CSKA būtu spēlējis, nevis tupējis lazaretē... Žēl. Iespējams, talantīgākais latviešu pussargs ever

     [+] [-]

, 2018-12-28 18:58, pirms 5 gadiem
Olberķim, manuprāt, ir labs potenciāls, bet savā jaunības maksimālismā viņš bieži nesavaldās, nospēlējot rupji. Tas arī attainojas iegūto dzelteno un sarkano kartīšu skaitā. Širjajeva atbrīvošana nepārsteidz - spēlētājs tika paņemts no Krievijas pēc spēka 3. līgas kluba un ar neko sevišķu tā arī neizcēlās. Redzēsim, vai jelgavnieki centra aizsargu meklēs vietējā tirgū (mani minējumi būtu Ševeļovs vai Koļesovs) vai arī piesaistīs kādu atlētisku leģionāru.