Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vienā spēlē čempioniem četrus vārtus iesitušais Višņakovs pievienojas "Riga" FC

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vienā spēlē čempioniem četrus vārtus iesitušais Višņakovs pievienojas "Riga" FC
Aleksejs Višņakovs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas čempione "Riga" FC šodien sākusi treniņus pirms 2019. gada sezonas, un komanda paziņojusi par diviem jaunpienācējiem – vārtsargu Maksimu Uvarenko un pussargu Alekseju Višņakovu.

34 gadus vecais Aleksejs Višņakovs ilgus gadus pārstāvējis Latvijas izlasi, aizvadījis vairāk nekā 80 spēles un valstsvienības kreklā guvis deviņus vārtus. Karjeras laikā Višņakovs pārstāvējis Latvijas klubus "Skonto", "Ventspils", "Spartaks Jūrmala" un RFS, bet leģionāra statusā Aleksejs aizstāvējis Polijas klubu "Cracovia" un "Widzew Lodz", Krievijas Nacionālās līgas komandas "Baltika" un Moldovas "Zimbru" krāsas.

2018. gadā Višņakovs bija izteikts "Spartaka" līderis. Pussargs 27 spēlēs izcēlās ar 13 gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, pie tam pēdējā spēlē pret "Riga" FC izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem. Višņakovs pirmdien kopā ar komandu uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai. Futbolists ir četrkārtējs Latvijas čempions, vienreiz ieguvis Baltijas līgas zeltu un Latvijas kausa trofeju, bet ar nacionāli izlasi piecas reizes uzvarējis Baltijas kausā.

Pēc Germana Māliņa došanās uz "Jelgavu" klubs meklēja papildinājumu arī vārtsargu līnijā, un to ir ieguvis Maksima Uvarenko personā. Pēdējās trīs sezonas 31 gadu vecais vārtsargs pārstāvēja "Ventspili", bet pirms tam ir spēlējis arī Slovākijas "Zlate Moravce", Bulgārijas CSKA, kā arī Čehijas "Jihlava Visočina" rindās. Uvarenko divas reizes triumfējis Virslīgā un divreiz uzvarējis arī kausa izcīņā. Arī Uvarenko pirmdien sāka treniņus "Riga" FC sastāvā.

Savukārt komandu pametis ir pussargs Boriss Bogdaškins, kuram pēc šīs sezonas ar vienību beidzās līgums, un klubs nolēmis to nepagarināt. 28 gadus vecais futbolists "Riga" FC rindās pavadīja pēdējās divas sezonas, kuru laikā Virslīgā aizvadīja 27 spēles. Pirms tam Boriss ilgus gadus cīnījās "Jelgavas" sastāvā.

"Riga" FC sporta direktora Aleksandra Romašina komentārs: "Aleksejs Višņakovs pagājušajā sezonā bija rezultatīvākais Latvijas futbolists čempionātā. Labākais arī rādītājā vārti+piespēles. Futbolists, kuru stādīt priekšā vajadzības nav, Aleksejs ir nacionālās izlases līmeņa spēlētājs. Maksims Uvarenko nomaina Germanu Māliņu, kurš komandu ir pametis. Vārtsargu sastāvs mums komandā ir gados jauns, tāpēc bija vajadzīgs kāds pieredzējis vārtsargs. Nav tā, ka vārtsargu līnijā skatāmies uz kādu vienu, tā ir kopīga komanda. Šajā pozīcijā jābūt balansam. Bija klubam iespēja parakstīt līgumu ar kādu gados jaunu vārtsargu, bet pagājušajā sezonā bija labs piemērs, kad nozīmīgu lomu spēlēja Germans, kurš daudz palīdzēja Robertam Ozolam gan laukumā, gan ģērbtuvē."

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-fc-vienojas-...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 14:24, pirms 5 gadiem
Priekš 34 gadnieka tādas pakas pelnīt ir visai cienījami.

     [+] [-]

, 2018-12-17 16:01, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Priekš 34 gadnieka tādas pakas pelnīt ir visai cienījami.
Kādas?

  +2 [+] [-]

, 2018-12-17 17:24, pirms 5 gadiem
Tad jau Maiklam komets bija patiess.Uvarenko piezemējās Riga FC,kur Meļņičenko ar Bulvīti?Ja komandu pamet labi spēlētāji ar Latvijas pasi,tas nu galīgi neiepriecina.

     [+] [-]

, 2018-12-17 17:49, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Tad jau Maiklam komets bija patiess.Uvarenko piezemējās Riga FC,kur Meļņičenko ar Bulvīti?Ja komandu pamet labi spēlētāji ar Latvijas pasi,tas nu galīgi neiepriecina.
Cik zinu klubs ir piedāvājis līgumu Meļņičenko,bet tā summa ko piedāvāja ir daudz zemāka par to ko saņem FKV leģionāri un Meļņičenko atteica klubam.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 19:24, pirms 5 gadiem
maikls19 rakstīja: Cik zinu klubs ir piedāvājis līgumu Meļņičenko,bet tā summa ko piedāvāja ir daudz zemāka par to ko saņem FKV leģionāri un Meļņičenko atteica klubam.
Runas ir visādas..es dzirdēju ka viņš no viesnīcas esot pārvācies uz dzīvokli pilsētā...tā kā ej nu saproti....

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 19:53, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: Runas ir visādas..es dzirdēju ka viņš no viesnīcas esot pārvācies uz dzīvokli pilsētā...tā kā ej nu saproti....
Nu ja leģionāriem dod pa 5000-10000 eur ,bet vietējiem pa 2000 eur tad domājams neviens neies tur.Vienīgais veids kā ievilināt LV izlases spēlētāju ir liela alga,kā tas notika Jagodinska gadījumā.Ja var ticēt ko saka,tad viņš FKV saņem 8000 eur+par parakstīšanu saņēma labu summu,bet vienīgi tāda nauda neatbilst viņa līmenim,max 2000eur mēnesī varētu maksāt tāds aizsargs kā Jagodinskis.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 22:00, pirms 5 gadiem
riga efsī bez eirokausiem piektie nākamsezon

  -1 [+] [-]

, 2018-12-17 23:21, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Tad jau Maiklam komets bija patiess.Uvarenko piezemējās Riga FC,kur Meļņičenko ar Bulvīti?Ja komandu pamet labi spēlētāji ar Latvijas pasi,tas nu galīgi neiepriecina.
Bulvītis uz RFS un Meļņičenko laikam arī uz RFS !

  -3 [+] [-]

, 2018-12-18 09:53, pirms 5 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu ja leģionāriem dod pa 5000-10000 eur ,bet vietējiem pa 2000 eur tad domājams neviens neies tur.Vienīgais veids kā ievilināt LV izlases spēlētāju ir liela alga,kā tas notika Jagodinska gadījumā.Ja var ticēt ko saka,tad viņš FKV saņem 8000 eur+par parakstīšanu saņēma labu summu,bet vienīgi tāda nauda neatbilst viņa līmenim,max 2000eur mēnesī varētu maksāt tāds aizsargs kā Jagodinskis.
Nezinu, bet neticu, ka Latvijas ftbolā kādam maksā 8000, par ko?? pat 2000 Latvijas futbola līmenim ir daudz! Protams, ka pat 1000 nevar maksāt visas Virslīgas komandas un arī nevajag! Bet ja dažas komandas ar krievu naudu to var atļauties, tad nevajag čakarēt visu Latvijas futbolu un pieprasīt visām komandām baigos budžetus!