Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Babīte saņēma pēdējo brīdinājumu"

Agris Suveizda

Mežeckis: "Babīte saņēma pēdējo brīdinājumu"
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs un Godīgas spēles un ētikas komitejas vadītājs Jānis Mežeckis sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka informācija par likmju svārstībām "Sūduvas" un "Babītes"/"Dinamo" spēlē ir vairāk nekā pārliecinoša un ka "Babītei" šobrīd izteikts pirmais un pēdējais brīdinājums.

"Kā jau tika rakstīts mūsu paziņojumā, šodien tika uzaicināta "Babītes"/"Dinamo" vadība – izpilddirektors Igors Nežmakovs, galvenais treneris Mihails Miholaps un viņa asistents Viktors Terentjevs," teica Jānis Mežeckis. "Iedevām viņiem visus faktus, kuri mums ir un kuri ir vairāk nekā pārliecinoši, kam viņi arī piekrita. Noskatījāmies video, vēlreiz izgājām visam cauri, izrunājām par visiem viņu spēlētājiem, uz kuriem krīt aizdomas no pagājušajiem gadiem – šobrīd gan nenosaucot uzvārdus."

Izmeklēšanas dēļ ierosināts atcelt arī pēdējo "Babītes"/"Dinamo" spēli Ziemas kausā pret "Daugavpili", tomēr, ja vien izmeklēšanā netiks iegūta jauna informācija, šobrīd komandas vieta Virslīgas jaunajā sezonā nav apdraudēta: "Vēlreiz pabrīdinājām, ka tā ir kā dzeltenā kartīte un ka vēl vienas dzeltenās kartītes vietā jau būs pavisam citi mēri – tad ar viņiem runāts vairs nekas netiks. Nē. Viņiem ir piešķirta licence, viņiem ir tiesības spēlēt, taču saku vēlreiz – ja būs vismazākās aizdomas un tās būs pamatotas, kā tas ir šīs spēles gadījumā, tad citu sarunu vairāk arī nebūs."

Atklāt, kāda informācija ir federācijas rīcībā, Mežeckis gan nevēlējās: "Pagaidām to nevaru teikt, taču šie fakti nāk no ticamiem avotiem – vienkārši vēl līdz galam jāsaskaņo, cik tālu ar tiem varam operēt. Bet tas nekādā gadījumā nebūs noslēpums – kamēr notiek izmeklēšana, šobrīd to neziņosim. Nestāstot sīkāk, runa ir konkrēti par likmju svārstībām, kuras notikušas totalizatoru tirgos. Tādas informācijas [kāda bija pirms diviem gadiem "Mettas"/LU un "Gulbenes gadījumos, kad runa bija par zvaniem un spēlētāju vervēšanu] nav." Tāpat, atšķirībā no tās sezonas gadījumiem, izmeklēšanā nav iesaistīta Valsts policija.

"Pirmoreiz noskatoties spēles ierakstu, kad manā rīcībā vēl nebija šo pierādījumu par svārstībām, spēlētāju kļūdas un viss pārējais šķita ļoti ticami," bilda Mežeckis. "Taču, izanalizējot mazliet dziļāk, izejot cauri dažu spēlētāju kustībām palēninātā atkārtojumā un tās vēl saliekot kopā ar likmju svārstībām, uzreiz radās aizdomas. Kamēr notiek izmeklēšana, nevaru atklāt konkrētus likmju veidus, par kuriem ir aizdomas, bet klubs mūsu sniegtajai informācijai piekrita, visu saprata un nekādu pretargumentu nebija."

"Domāju, tas arī nav labākais stils četrus vai piecus spēlētājus, kuri tikko ieradušies klubā, nākamajā vai tajā pašā dienā uzreiz laist pamatsastāvā," Mežeckis turpināja. Vaicāts, vai aizdomas krīt tikai uz spēlētāju vai arī kluba vadības dalību rezultāta iespējamā manipulācijā, ģenerālsekretārs sacīja, ka negribētos ticēt vadības iesaistei: "Vadība, kas bija veikusi arī savu izmeklēšanu, bija atklāta, pretīmnākoša un apsolīja, ka no viņu puses būs pilnīga sadarbība šajā jautājumā."

Mežeckis uzskata, ka vadības sakarā aizdomas nerada arī tas, ka izpilddirektors Nežmakovs savulaik bija "Jūrmalas" tuvumā: "To pašu viņam atgādinājām arī mēs un atgādinājām arī pirms tam. Varbūt piecas dienas vai nedēļu pirms šīs spēles biju runājis arī ar Miholapu, tāpat biju runājis arī ar Nežmakovu. Viņiem izteicu pamatotas aizdomas par viņu komandu – tobrīd vēl neko nedomājot saistībā ar gaidāmo spēli. Vēl nesen bija arī spēle pret RFS (1:3) ar diviem 11 metru soda sitieniem, un ["Babītei"/"Dinamo"] bija daudz spēlētāju, kuriem vēsture jau tā nav no tām labākajām, taču viņi nez kāpēc sakoncentrējas [viņu komandā], taču saprotu viņu [ierobežotās] iespējas komplektācijas sakarā."

"Tās lietas vairāk jau nav tik atklātas. Kā piemēram, Rīgas "Daugavas" vai "Jūrmalas" sakarā, kad mūsu rīcībā nebija visu nepieciešamo sviru, nebija Krimināllikuma panta un visa procedūra ar "Fair Play" komiteju, ar Disciplinārlietu komisiju, ar Apelāciju komisiju u.t.t. nebija pareiza. Ja šo spēli skatītos kā vienkāršs līdzjutējs un nezinātu, kas noticis kaut kādos kantoros, tad šķistu, ka nekas nav noticis – vārtsargs vai aizsargs neveiksmīgi nospēlējis. Galu galā, arī Serhio Ramoss un Krištianu Ronaldu mēdz netrāpīt pa bumbu un citreiz iesit savos vārtos," Mežeckis noslēdza.

Par Ziemas kausa uzvarētāju jau priekšlaicīgi kļuva RFS, kas uzvarēja visās piecās spēlēs, un no pagaidām aizvadītajām 22 spēlēm ziņojumi par iespējamu rezultāta manipulāciju saņemti par diviem mačiem. Pirmkārt, par 9. februāra spēli Marijampolē, kurā Latvijas 1. līgas čempione "Babīte"/"Dinamo" ar 1:3 zaudēja Lietuvas bronzas medaļniecei "Sūduvai", un, otrkārt, par 13. februāra spēli "Skonto" hallē, kad "Metta"/LU ar 3:1 apspēlēja Lietuvas 1. līgas čempioni "Šilas". Izmeklēšanas dēļ tika atcelta "Babītes"/"Dinamo" spēle pret "Utenis", kurai bija jānotiek 14. februārī, un ieteikts atcelt arī spēli pret "Daugavpili", kurai jānotiek 22. februārī. Atcelta arī "Šilas" pēdējā spēle Ziemas kausā – 20. februārī Marijampolē pret "Jelgavu". "Šilas" komandas izmeklēšana ir Lietuvas Futbola federācijas pārziņā.

Saistītie raksti:
"Babītes" atklātā vēstule: aizdomas uzskatām par tīšu skandāla uzpūšanu
Eksperts: ''Babītes'' spēli ir pamats izmeklēt
Šlēgls par ''Babītes'' spēli: ''Pirmie vārti izskatījās ļoti stulbi''

(1. ielaistie vārti no 35:50, 2. - no 41:05, 3. - no 75:25, ''Babītes'' vārtu guvums - no 60:35, Tarasova sarkanā kartīte - no 61:40)

  -2 [+] [-]

, 2017-02-17 19:29, pirms 7 gadiem
 "Godīgas spēles un ētikas komitejas vadītājs Jānis Mežeckis"
Futbola Jāņonkulis baltajā klepera mugurā jāj augstu paceltu galvu, malacs.

     [+] [-]

, 2017-02-17 19:35, pirms 7 gadiem
un uz si ''Babite Dinamo'' fona Zuka kunga naudas lietas ap ''Futbola maja''skiet parak mazsvarigas un labak lai jau paliek nepamanitas Zuks ir Zuks LFF funkcionariem loti noderiga vajadziga persona persona kas prot atmazgat persona kas prot izmazgat!!!

  +4 [+] [-]

, 2017-02-17 19:37, pirms 7 gadiem
"Iedevām viņiem visus faktus, kuri mums ir un kuri ir vairāk nekā pārliecinoši, kam viņi arī piekrita. Noskatījāmies video, vēlreiz izgājām visam cauri, izrunājām par visiem viņu spēlētājiem, uz kuriem krīt aizdomas no pagājušajiem gadiem – šobrīd gan nenosaucot uzvārdus."

Vai par vairāk nekā pārliecinošiem faktiem nevajedzētu sekot diskvalifikācijai? WTF? Prozit!

     [+] [-]

, 2017-02-17 19:38, pirms 7 gadiem
Fakti esot vairāk kā pārliecinoši,bet pakrata tik ar pirkstu,zašebis! Pāris babītes mūļus plikus pie publiskā kauna staba piesiet,lai stāv pārejiem par biedu līdz Virslīgas sezonas beigām

     [+] [-]

, 2017-02-17 19:38, pirms 7 gadiem
Tas viss ir nožēlojami, ko saka šis subjekts

  +1 [+] [-]

, 2017-02-17 19:47, pirms 7 gadiem
Kad JM un GI tiks brīdināti, vēl 20 gadu laikā neviens un par to stadiona lietu abus aiz restēm!

  +6 [+] [-]

, 2017-02-17 19:48, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Tas viss ir nožēlojami, ko saka šis subjekts
Vēl nožēlojamāk par šo ir tas, ka tādi kā Verpakovskis un citi par šiem blēžiem balsoja LFF prezidenta vēlēšanās. Tās vēlēšanas bija jāizgāž kā veca sēta, jo neviens kandidāts nebija cienījams ieņemt šo amatu. Bet ja bija jāizvēlas mazāko ļaunumu, tas bija Kļaviņš, bet ne jau čekista banda.
Skaidrs ir viens, šiem futbola funkcionāriem itin nemaz nerūp futbols. Viņi ir piezīdušies šai silei tik dēļ kāposta. Un, lūk ir rezultāts - vidēji 100 skatītāju vienā spēlē. Cirks, ne futbols. Tā turpināt, Verpakovski & Co! Prozit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-02-17 20:52, pirms 7 gadiem
Daugavpils komandas vadībai tagad vajadzētu atrast kādus "liekus" 5-10k, lai nākamajā Babītes spēlē nedaudz pakustinātu kofus un durvis uz Virslīgu būs vaļā atkal.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-17 20:59, pirms 7 gadiem
Vai Latvijas futbols maz pastāvēs, kad Mežecka un Indriksona gādīgās rokas beigs to žņaugt?

  -2 [+] [-]

, 2017-02-17 20:59, pirms 7 gadiem
Pilnīgs kolhozs Latvijas futbolā valda, tur laikam nav pat vērts kaut ko censties labot.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-17 21:05, pirms 7 gadiem
Derīgāko futbola žurnālistu gada balvai, ko LFF katru gadu decembrī pasniedz paklausīgākajiem strauju izrāvienu veicis A.Suveizda - divas nekritiskas, bez neērtiem jautājumiem intervijas ar Latvijas futbola svētajiem gariem J.Mežecki un Pukinska kungu nedēļas laikā! Tas ir nopietns pieteikums balvai! Ar ko atbildēs Novicka kungs?

P.S. Es domāju, ka LFF labāk varēja balvu vietā vienkārši oficiāli pieņemt kungus darbā, lai visi papīri tīri un nevienam vairs nav jāizliekas.

  +5 [+] [-]

, 2017-02-17 21:06, pirms 7 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Vai Latvijas futbols maz pastāvēs, kad Mežecka un Indriksona gādīgās rokas beigs to žņaugt?
Par 7mio pat mironis pastāvēs...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-17 21:11, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Par 7mio pat mironis pastāvēs...
Vai kāds vispār var izskaidrot ar ko futbols ir pelnījis 7 miljonus? Atņemt visu finansējumu no valsts puses kamēr nenotiks izmaiņas LFF un līdz tam brīdim naudu novirzīt hoķim un basketbolam.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-17 21:18, pirms 7 gadiem
NHLv12GG rakstīja: Vai kāds vispār var izskaidrot ar ko futbols ir pelnījis 7 miljonus? Atņemt visu finansējumu no valsts puses kamēr nenotiks izmaiņas LFF un līdz tam brīdim naudu novirzīt hoķim un basketbolam.
Ar to, ka futbols pasaulē pelna lielu naudu. Milzīgi lielu naudu. No tā arī atlec Latvijai, kas 7mio (nav precīza summa) ir gana liels kāposts, lai Guncham būtu interese piezīsties pie sava krēsla. Bail iztēloties, kāds šmelis ir aizripojis Mežecka preilenēm un daGunchi alkatīgajā kabatā...

     [+] [-]

, 2017-02-17 21:22, pirms 7 gadiem
babite speleja un treneja cits treners un speleja 2 liga un gaja uz 1 ligu bet vinu babites prieksnieks guntars reika un igors nezmakovs atlaida no darba un panema tos cilvekus ar kuriem laikam iznak var dalities un spelet spelites .MALACI BABITE UZ PRIEKSU

     [+] [-]

, 2017-02-17 21:32, pirms 7 gadiem
sviests turpinās - kas tas par brīdinājumu, par ko??! ja ir fakti, tad smagi jāsoda nevis jāpiesedz. ja nav, tad jāklusē..

     [+] [-]

, 2017-02-17 21:34, pirms 7 gadiem
vai variet iekopēt to Babītes sastāvu? - pussargi/aizsargi (uzvārdi), papētīsim vēsturi

  +2 [+] [-]

, 2017-02-17 21:44, pirms 7 gadiem
NHLv12GG rakstīja: Vai kāds vispār var izskaidrot ar ko futbols ir pelnījis 7 miljonus? Atņemt visu finansējumu no valsts puses kamēr nenotiks izmaiņas LFF un līdz tam brīdim naudu novirzīt hoķim un basketbolam.
valsts, ja nemaldos, tad piešķir kādus 200-300k, lielākā daļa ienākumu nāk no UEFA un FIFA. tā, ka ej vien savam hokejam un basketbolam prasi naudu citur.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-17 21:46, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: valsts, ja nemaldos, tad piešķir kādus 200-300k, lielākā daļa ienākumu nāk no UEFA un FIFA. tā, ka ej vien savam hokejam un basketbolam prasi naudu citur.
Arī 200-300k ir daudz par daudz pie tā kolhoza kas tagad valda!

  +3 [+] [-]

, 2017-02-17 21:58, pirms 7 gadiem
manas personīgās domas ir - ka suvjeiz'djē ir konkrēts laizītājs un mežeckis ar indriķi ir pastāvīgie klienti... zajebuuuuubiiii jau šis cirks Latvijā kopumā... futene grimst, hoķis grimst, algas arvien mazākas, jāstrādā arvien vairāk.. bet redz.. tūlīt būs vesals bars, kas teiks, "beidz tak čikstēt, pats neko nedari"... un tā uz riņķi... brīnumzeme...

taisos prom

un lai gan Kļaviņš ir "šur tur" sasmērējies, tikai pēdējam pajolim var nebūt skaidrs, ka viņš būtu 999 reizes labāks LFF... tīrīšana biedē tikai tīrāmos...

     [+] [-]

, 2017-02-17 22:23, pirms 7 gadiem
Šitas āksts tak teica, ka viss ir oki doki LFF: 'Sūduva'-'Babītes' un citas Ziemas kausa...

     [+] [-]

, 2017-02-17 23:38, pirms 7 gadiem
Objektivi spriezot:
1.varti: kur skrien vartsargs vispar nav ideju, tur notika cina acimredzami arpus soda laukuma, turklat aizsargi pasivi atgriezas - aizdomigi;
2.varti: praktiski neatgriezas, dazi netipiski svaki kustina kajas, 100% parkapums-sitiens ar acimredzami sagaidamo rezultatu - penedli, bumbas tur pat tuvu nebija;
3.varti: atkal praktiski neskrien atpakal, acimredzami apzinati, ta vieta 3 lietuviesi ieskrien atklati soda laukuma un tiek pie bumbas

ta varetu notikt ja speletu komanda ar 2.ligas fiziskas sagatavotibas limeni, te pat neiet runa par kaut kadam lielam kludam, vnk negaja tur kur lidoja bumba, parak atklati un izteikti

sarkana kartite- sita tik atklati un bezkaunigi pa kajam ka ko tur vel vareja sgaaidit...tatad tas bija velamais rezultats.

godigi sakot neko tur paleninati nevajag skatities, ari tapat var redzet, ka viena bridi speletaji izteikti cinas par bumbam un skrien, bet citos brizos, pilnigi diametrali preteji, apzinati izkarto vajadzigas situaijas

Gribetos domat ka ja pazeloja, tad vismaz to speletaju vai arstu/treneru varda kuri nebia lietas kursa par notiekoso (ja tas ir iespejams)
Citadi, te bez variantiem

  +3 [+] [-]

, 2017-02-17 23:55, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka tie argumenti ir toto svārstības, un vairāk izskatās, ka toto negrib izmaksāt vinnestus, tāpēc no pirksta grib izzīst sarunātu spēli. Un noskatoties to spēli, tur nekā nav, nu nav virslīgā visi Mesi un Ronaldo. Ja izlasē vairāk pa 2 piespēlēm nemāk iedot, tad ko grib sagaidīt no virslīgas debitantiem

  -1 [+] [-]

, 2017-02-18 02:57, pirms 7 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Derīgāko futbola žurnālistu gada balvai, ko LFF katru gadu decembrī pasniedz paklausīgākajiem strauju izrāvienu veicis A.Suveizda - divas nekritiskas, bez neērtiem jautājumiem intervijas ar Latvijas futbola svētajiem gariem J.Mežecki un Pukinska kungu nedēļas laikā! Tas ir nopietns pieteikums balvai! Ar ko atbildēs Novicka kungs?

P.S. Es domāju, ka LFF labāk varēja balvu vietā vienkārši oficiāli pieņemt kungus darbā, lai visi papīri tīri un nevienam vairs nav jāizliekas.
pietiks domāt! Tavām dāmām pietrūkst naudas koferi

  +2 [+] [-]

, 2017-02-18 08:13, pirms 7 gadiem
Personīgi pazīstu vairākus Babītes spēlētājus un esmu pārrunājis šo nepatīkamo atgadījumu.Neticu,ka kāds no tiem puišiem,kas pagājušajā sezonā izcīnīja čempiontitulu pirmajā līgā varētu būt iesaistīts,kaut arī finansiālajā ziņā komandā situācija nebija tā labākā.Visiem ir profesionāla attieksme un vēlme apliecināt sevi augstākā līmenī,kāds ir Virslīga.Miholaps ir ambiciozs un sevi cienošs treneris.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-18 09:14, pirms 7 gadiem
emox rakstīja: Personīgi pazīstu vairākus Babītes spēlētājus un esmu pārrunājis šo nepatīkamo atgadījumu.Neticu,ka kāds no tiem puišiem,kas pagājušajā sezonā izcīnīja čempiontitulu pirmajā līgā varētu būt iesaistīts,kaut arī finansiālajā ziņā komandā situācija nebija tā labākā.Visiem ir profesionāla attieksme un vēlme apliecināt sevi augstākā līmenī,kāds ir Virslīga.Miholaps ir ambiciozs un sevi cienošs treneris.
Toties mūsu futbola ētikas etalons veiks izmeklēšanu. Redzēsim, kādi būs rezultāti. Nospriedīs strupi, ka līdaka jānes uz upi.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-18 10:25, pirms 7 gadiem
Suveizda - oficiālais Mežecka un Indriksona pakalpiņš. Būtu jāpaprasa viņam - kā ir graut LV futbolu.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-18 13:09, pirms 7 gadiem
alf68 rakstīja: babite speleja un treneja cits treners un speleja 2 liga un gaja uz 1 ligu bet vinu babites prieksnieks guntars reika un igors nezmakovs atlaida no darba un panema tos cilvekus ar kuriem laikam iznak var dalities un spelet spelites .MALACI BABITE UZ PRIEKSU
kā sauca to treneri?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-18 14:20, pirms 7 gadiem
"Godīgas spēles un ētikas komitejas vadītājs Jānis Mežeckis" - tas jau izklausās smieklīgi!

  -1 [+] [-]

, 2017-02-18 15:26, pirms 7 gadiem
Hello Sir/Madam,

Es esmu Kelly Musculler sekretāre Sandra aizdevuma naudu starp konkrētā firma.

Jums vajag naudu starp indivīdu sejas finansiālas grūtības, lai beidzot izkļūt no strupceļa, kas izraisa bankām ar noraidījuma pieteikumu ierakstu kredītu aizdevumu? Misis sandrana kabinets ir spējīgs veikt aizdevumu, summa, kas jums nepieciešams un ar nosacījumiem, kas atvieglo dzīvi. Tad sazinieties ar mani, lai uzzinātu vairāk par mūsu ļoti labvēlīgus apstākļus.

Mēs piedāvājam € 10.000 € 5.000.000 5 gadus līdz 25 gadiem ar likmi 2 % gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@Hotmail.com

sandrana_credito@Hotmail.com

paldies

     [+] [-]

, 2017-02-18 16:46, pirms 7 gadiem
Nekas nemainās joprojām par naudu velns pat danco, jāķer un jāsēdina pat velnu !Visi mīkstie krēsli arī,nožēlojami ....pērkās un pārdodās.....nožēlojami letiņi Latvijā...

     [+] [-]

, 2017-02-18 22:14, pirms 7 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: kā sauca to treneri?
tas treners kas visu saka ar futbolu un pacela futbolu sauc Aliks Karklins

     [+] [-]

, 2017-02-19 00:13, pirms 7 gadiem
alf68 rakstīja: babite speleja un treneja cits treners un speleja 2 liga un gaja uz 1 ligu bet vinu babites prieksnieks guntars reika un igors nezmakovs atlaida no darba un panema tos cilvekus ar kuriem laikam iznak var dalities un spelet spelites .MALACI BABITE UZ PRIEKSU
А ничего, что этот тренер, Алик Карклиньш, которого уволили, приходил на тренеровки в нетрезвом виде, собирал с детей деньги и клал себе в карман, когда все тренеровки бесплатны?? ДА! МОЛОДЦЫ БАБИТЕ! ВРЕРЁД!

     [+] [-]

, 2017-02-20 14:48, pirms 7 gadiem
Tādiem kā tu viss visur vienmēr ir par velti. Kā lejputrijā. Ir jau Aļikam savi trūkumi, bet kā treneris ir o.k.