Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" Turcijā pret Krievijas Premjerlīgas klubiem, "Daugavpils" saglabā kodolu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Spartaks" Turcijā pret Krievijas Premjerlīgas klubiem, "Daugavpils" saglabā kodolu
Viktors Morozs un Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugavpils.lv

"Daugavpils", kas šogad atgriezīsies Virslīgā, savā mājas lapā pavēstījusi par pēdējiem jaunumiem, savukārt Jūrmalas "Spartaks" paziņojis savus pretiniekus treniņnometnē Turcijā.

"Daugavpils" bez lielām pārmaiņām

Citējam "Daugavpils" mājas lapā teikto: BFC "Daugavpils" turpina aktīvu gatavošanos atgriešanās sezonai Latvijas futbola Virslīgā. Komanda treniņus uzsākusi jau 17. decembrī, bet pamazām sākusies jauno spēlētāju atlase un atsijāšana. Janvāra beigās ieplānota treniņnometne Baltkrievijā.

2019. gadā BFC "Daugavpils" atgriezīsies Virslīgā pēc divu gadu pārtraukuma. Izmaiņas treneru korpusā nav notikušas – komandas galvenā trenera funkcijas arī šogad turpinās pildīt Viktors Morozs, kuram asistēs Vladimirs Žavoronkovs, Vjačeslavs Dusmanovs, kā arī spēlējošie palīgi Jurijs Sokolovs un Valerijs Afanasjevs.

Komandas kodols palicis nemainīgs. Visi vietējie futbolisti palikuši ierindā un tāpat palikuši visi iepriekšējās sezonas leģionāri, atskaitot krievu futbolistu Stanislavu Lebambu [iepriekš pārstāvējis arī "Liepāju" - aut.]. Treniņus ar komandu jau atsācis Vugars Askerovs [rezultatīvākais pērn 1. līgā - aut.], savukārt Marčio, Naisira Karmonas Munjosa un Sedrika Kuadio pievienošanās gaidāma nedaudz vēlāk.

Pamazām uz pārbaudes laiku sākuši pievienoties arī citi leģionāri. Komanda šobrīd trenējas vienu divas reizes dienā, aktīvi strādājot pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas. Treniņu apstākļus ievērojami pasliktina sniegs un ledus, jo Daugavpils Sporta pārvalde neveic laukuma tīrīšanu tādā līmenī, kā nepieciešams. Tas ievērojami apgrūtina gatavošanos, jo ir ierobežotas iespējas treniņu nodarbībām, kā arī paaugstinās traumu gūšanas iespējamība.

Pirmā oficiālā pārbaudes spēle futbolistiem paredzēta jau 19. janvārī, kad tiks aizvadīta spēle Kauņā pret vietējo “Žalgiris”. 26. janvārī Viļņā tiks aizvadīta spēle ar “Vytis”, savukārt janvāra noslēgumā tiks aizvadīta treniņnometne Baltkrievijā. Žodinā paredzēta nedēļu ilga nometne, kuras laikā tiks aizvadītas trīs spēles ar vietējām Premjerlīgas komandām - tādām kā “Torpedo Belaz”, “Neman” un “Isloch”. Februārī tiek plānotas vairākas pārbaudes spēles ar Lietuvas komandām.

Starp citu, šobrīd komanda dēvējama vienkārši par "Daugavpili", nevis "Daugavpils"/"Progress". Tiesa, tuvāko dienu laikā iespējamas izmaiņas, tostarp pastāv variants, ka "Progress" tiks nomainīts uz citu piekabinājumu.

"Spartaks" sparingos pret pazīstamiem klubiem

Tikmēr Nuncio Dzavetjēri trenētais Jūrmalas "Spartaks" 29. janvārī dosies uz Turciju, kur trenēsies 31 dienu. Šodien jūrmalnieki paziņojuši savu pārbaudes spēļu kalendāru siltajās zemēs.

DatumsPretinieksLīga
10. februārisChaykaKrievijas 2. līga (pēc spēka trešā)
12. februārisKrylya SovetovKrievijas Premjerlīga
13. februārisShakhtyorBaltkrievijas Premjerlīga
19. februārisOrenburgKrievijas Premjerlīga
23. februārisDinamo (Maskava)Krievijas Premjerlīga
1. martsShakhterKazahstānas Premjerlīga

Izmantotie resursi:
Galvenā - FC Daugavpils
https://www.facebook.com/fkspartaks...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 01:04, pirms 5 gadiem
šī ziema varētu iecirst milzīgu robu komandu sagatavotībā, jo piemēram, gan Valmierai, gan D-pilij nav ne manēžu, kur aizvadīt kvaliatīvus treniņus, ne finansiālās rocības, lai aizvadītu treniņnometnes siltajās zemēs. Turklāt vēl pirms nedēļas Celtnieka laukumu klāja 20 cm sniega kārta. Kādā veidā komandas šādos apstākļos var sagatavoties man nav ne jausmas

     [+] [-]

, 2019-01-18 08:49, pirms 5 gadiem
Krieviem raksturīgā ņaudēšana ''Daugavpils pārvalde neveic pietiekamu sniega tīrīšanu".Paņemiet lāpstas un paši iztīriet.Tajā krātiņā jau sniegu noteikti nav kur likt.

     [+] [-]

, 2019-01-18 12:02, pirms 5 gadiem
emox rakstīja: Krieviem raksturīgā ņaudēšana ''Daugavpils pārvalde neveic pietiekamu sniega tīrīšanu".Paņemiet lāpstas un paši iztīriet.Tajā krātiņā jau sniegu noteikti nav kur likt.
Esi kādreiz spēlējis ziemā uz mākslīgā, ja ārā ir mīnu grādi? Laukums ir ciets kā akmens, tur pat bučus nevar atrast piemērotus, lai pēc katras mazākās piespēles balsta kāja neizslīdētu. Tur ar laukuma notīrīšanu bieži vien ir par maz

     [+] [-]

, 2019-01-19 00:15, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Esi kādreiz spēlējis ziemā uz mākslīgā, ja ārā ir mīnu grādi? Laukums ir ciets kā akmens, tur pat bučus nevar atrast piemērotus, lai pēc katras mazākās piespēles balsta kāja neizslīdētu. Tur ar laukuma notīrīšanu bieži vien ir par maz
Valmiera īsti nesūdzas un trenējas kā var.