Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pūcītis: "G.Kalniņš pildīs sporta direktora pienākumus, iespējams, kļūs par džokeru laukumā"

Emils Ozerinskis

Pūcītis: "G.Kalniņš pildīs sporta direktora pienākumus, iespējams, kļūs par džokeru laukumā"
Uldis Pūcītis kopā ar "Valmiera Glass/ViA" futbolistiem komandas treniņu procesā kāpa arī uz slidām. Foto: Jānis Līgats

Otrajai sezonai Latvijas futbola Virslīgā briest "Valmiera Glass/ViA" futbolisti, kuri 12. janvārī uzsāka treniņus āra laukumā. Sarunā ar portāla Vidzemesfutblols.lv autoru Jāni Līgatu valmieriešu aktualitātes ieskicēja komandas vadītājs Uldis Pūcītis.

Zināms, ka valmieriešus jaunajā sezonā vadīs 50 gadus vecais Latvijas treneris Vladimirs Babičevs. Komandas vadītājs Pūcītis komentēja trenera piesaisti: "Runājot par treneru jautājumu, nebija tā, ka vairs neizskatījām Nikolaja Trubačova kandidatūru kā variantu. Bet mana prioritāte bija atrast vietējo treneri. Latvijas treneru sarakstam esmu gājis cauri neskaitāmas reizes, prasījis atsauksmes. Jā, primāri mēs izskatījām Dmitrija Kalašņikova kandidatūru, bet atkrita arī viņa variants, jo viņam PRO-UEFA licences vēl nebija. Nevarēja apiet tās lietas. Tad parādījās Vladimira Babičeva variants – satikāmies, izrunājāmies un vienojāmies. Šobrīd viņš kārto pēdējās formalitātes, Valmierā gaidāms tuvākajās dienās. Ar jauno treneri vairāk esam runājuši par to, kā panākt rezultātu. Viņam jau ir izveidojies savs rokraksts, un tas ir spēlējošs. Noteikti tas nebūs antifutbols, kuru piekopsim, lai tikai panāktu rezultātu. Lai arī dažus spēlētājus komandā viņš zina – mācēja nosaukt kādus piecus, sešus – apjautājoties, vai tie palikuši komandā, principā viņš šeit sāks visu no nulles. Man pat tas ir daudz interesantāk, jo, kad nāca Trubačovs, es tieši vēlējos, lai viņš paskatās uz šo komandu no malas, ar savu svaigu redzējumu. Tā notiks arī tagad."

"Līgums ar Babičevu parakstīts uz gadu, bet kopumā skatāmies uz ilgtermiņa sadarbību, cerams, arī viņš. Kā otrais treneris komandā strādās Gatis Ērglis. Iespējams, būs arī trešais. Gatis Kalniņš šajā sezonā klubā pildīs sporta direktora pienākumus – darbosies ar treneriem, attīstīs akadēmijas sistēmu, piepalīdzēs arī Normundam Zvejniekam darbā ar U-18 un, visticamāk, arī ar U-14 komandām. Viņš arī būs talantu treneris, kurš veidos jauniešu mini grupas, trenējot tos individuāli," situāciju komandas treneru štābā komentē "Valmiera Glass/ViA" vadītājs.

Pērnajā sezonā 32 gadus vecais Marks Bogdanovs pildīja gan vārtsargu trenera pienākumus, gan sezonas gaitā kļuva par komandas pirmo opciju aizsardzības bastiona pēdējā līnijā. "Jautājums vēl pastāv par vārtsargu treneri. Pēc sarunas ar Bogdanovu sapratu, ka viņš vēl nevēlas kārt cimdus uz nagliņas un ir gatavs turpināt spēlēt. Es gan viņam teicu, ka tad mēģināšu atrast vārtsargu treneri, jo apvienot spēlēšanu ar trenēšanu ir ļoti grūti. Cienu viņa lēmumu. Tai pašā laikā atrast šādu kandidatūru – viņu ir tik, cik ir, un tas ir arī finansiāli liels trieciens. Baidos, vai pavasara otrajā pusē man nebūs jārunā ar Marku turpināt pēc pagājušā gada shēmas. Jebkurā variantā viņš paliek ar komandu," stāsta Pūcītis.

"Kas attiecas uz spēlētājiem, izņemot leģionārus, visi tie, kuri pabeidza sezonu, ir arī palikuši. Līdz sezonai gan vēl tālu. Iespējams, kādā brīdī komandai palīdzēs arī pieredzējušie – Gatis Kalniņš ar Valdi Veinbergu. Katram gadījumam mums būs šie divi džokeri. Neviens jauns spēlētājs komandai konkrēti vēl pievienojies nav. Daži varianti ir izskatīšanas procesā. Arī Babičevs labprāt uz Valmieru atvestu atsevišķus spēlētājus, bet tur ir arī savas prasības, kuras vēl nezinām, vai spēsim izpildīt. Skatāmies arī leģionāru virzienā. Ņemot vērā pieredzi no pirmās sezonas, tad viņus, pirms aicināt, kārtīgi izvērtēsim, katrā ziņā viņiem būs jābūt kvalitatīviem," iezīmē Pūcītis, kura komandā pērn laukumā izgāja astoņi leģionāri un vēl vairāki piedalījās komandas treniņos.

Pirmajos treniņos "Valmiera Glass/ViA" sastāvā bija pērnās sezonas komandas spēlētāji Mārcis Ērglis, Alvis Jaunzems, Valts Jaunzems, Artūrs Bankavs, Oskars Madis Miķelsons,Roberts Rainers Cipe, Elvis Arnavs, Ulvis Bērziņš, Elmārs Sietinsons, Klāvs Kramēns, Kristers Lūsiņš, Māris Barkovskis, Jānis Mariss Taulavičus, Eduards Stīpnieks, Egils Arturs Nazarovs, Matīss Kučinskis, Artūrs Rainers Talcis, Kārlis Zvirbulis un Klāvs Grosbergs. Pirmsezonas sagatavošanās posmā valmierieši aizvadījuši treniņus ledus hallē, spēlējot hokeju, gan peldējuši jaunuzceltajā Valmieras peldbaseinā.

Pirmā pārbaudes spēle "Valmiera Glass/ViA" paredzēta 27. janvārī Skonto hallē pret Lietuvas augstākās līgas jaunpienācēju "Panevėžys", bet Virslīgas sezonā valmierieši iesaistīsies no otrās spēļu kārtas, 15. vai 16. martā tiekoties ar "Daugavpili". Šosezon visas mājas spēles valmierieši varēs aizvadīt uz Vidzemes Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukuma.

Izmantotie resursi:
Vidzemes futbols – Viss par futbolu Vidzemē

  +1 [+] [-]

, 2019-01-17 13:46, pirms 5 gadiem
Tātad šosezon komandā nespēlēs Rubezis, Vagančuks, Ribaks, K.Fjodorovs, N.Savaļnieks, Pallo?

Klāt nākuši Apiņš un Grosbergs.

     [+] [-]

, 2019-01-17 16:38, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Tātad šosezon komandā nespēlēs Rubezis, Vagančuks, Ribaks, K.Fjodorovs, N.Savaļnieks, Pallo?

Klāt nākuši Apiņš un Grosbergs.
Kas ar Savaļnieku? Kādēļ nepabeidza sezonu?

     [+] [-]

, 2019-01-17 18:37, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Kas ar Savaļnieku? Kādēļ nepabeidza sezonu?
Ģimenes pieaugums un darbs.

     [+] [-]

, 2019-01-17 21:13, pirms 5 gadiem
Sastāvs, pagaidām, visai pašķidrs. Dikti žēl, ka Pallo un Savaļnieks, laikam, lielajam futbolam metīs mieru. Abi vēl gana lielu pienesumu varētu dot.