Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" piesaista divkārtējo Latvijas čempionu Rodi

Ints Megnis
Ints Megnis

"Jelgava" piesaista divkārtējo Latvijas čempionu Rodi
Renārs Rode (pa kreisi) spēlē pret FK "Jelgava". Publicitātes foto

Vairākkārtējā Latvijas kausa ieguvēja futbolā "Jelgava", gatavojoties 2019. gada "Optibet" Virslīgas sezonai, sastāvam piesaistījusi četras spēles Latvijas izlasē aizvadījuši Renāru Rodi.

Kā vēsta "Jelgavas" preses dienests, jau pirmdien Mariana Pahara vadītā komanda uzsāks gatavošanos nākamā gada Virslīgas sezonai. Futbolisti, kuru vidū gan vēl nebūs ar līgumu uz nākamo sezonu esošu leģionāru, trenēsies FK “Jelgava” treniņbāze, kur ziemas periodā risināsies arī dažas pārbaudes spēles, kurām pašlaik tiek saskaņoti norises datumi. Tāpat pirmajos treniņos aktīvi tiks piesaistīti jaunie akadēmijas futbolisti.

"Jelgava" nokārtojusi visas formalitātes ar 29 gadus veco aizsargu Rodi, kurš jau gatavs piedalīties komandas treniņprocesā. Pēdējo pusgadu Rode pavadījis Īrijas augstākās līgas komandā “Waterford”, kuras rindās gan netika pie spēlēšanas oficiālos mačos. Savukārt gada pirmajā pusē latviešu aizsargs aizvadīja astoņas spēles Malaizijas Superlīgā “Negeri Sembilan” vienības sastāvā.

Rodes kontā ir četras spēles, tostarp mačs pret Īriju “Aviva” stadionā, kas kļuva par vienu no viskuplāk apmeklētākajām spēlēm Latvijas valstsvienības vēsturē.

Līgumu ar divkārtējo Latvijas čempionu "Jelgava" parakstījusi uz vienu sezonu.

Izmantotie resursi:
Renārs Rode pievienojas “Jelgavai”...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-16 20:31, pirms 5 gadiem
Labs pastiprinājums priekš Jelgavas. Ar Rodes un Māliņa pievienošanos - iesākumam izskatās labi.

Bet nu liela nozīme būs arī pussargu un jo īpaši LABU uzbrucēju piesaistē. Jelgava jau cik sezonas ir bez reāliem bombardieriem, kuri pat nav Virslīgas TOP10 bombardieru vidū. Labākajam šajā sezonā bija tikai 4 vārti (V.Kozlovs). Un tas nav labs rādītājs. Un nav nozīmes - vietējais vai ārzemnieks. ES valstu vai āfrikas, dienvidamerikas. Protams, labs spēlētājs arī attiecīgi maksā, bet labāk 1-3 labi un nedaudz dārgāki uzbrucēji, nekā 5-8 viduvēji, kuri labi ja 1-3 vārtus pa sezonu iesitīs. Un ļoti vajag labus "dispičerus" jeb maestro laukuma vidū. Bez tiem būs bezjēdzīgi ņemt da jebkādu super uzbrucēju. Bumba kaut kā ir jāspēj nogādāt soda laukumā. Un man baigi patiktos, ja būtu uzbrucējs, kas prot arī "šaut" no lielgabala un dažādām pozīcijām. Savādāk spēle vienveidīga un mokoša ar spiedienu tikai uz soda laukuma. Un tad nekas tur lielākoties nesanāk. Te mazliet pietrūkst, te garām piespēle, te pa augstu, te pa tālu... te pa vāju piespēlēts. Un izniekotas iespējas. Bet ar to slimo visi Latvijas klubi. Kāds biežāk, kāds retāk. Vārtu rāmī trāpīšana ir liela problēma daudziem.

Tā kā gaidām nākamos pastiprinājumus un sastāva uzlabojumus. Jācer, ka nākamā sezona būs labāka. Un to arī novēlu!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-17 08:30, pirms 5 gadiem
Renārs tā labi pēdējos piecus gadus paklaiņojis pa pasauli. Virslīgā Rode aizvadījis 155 spēles un guvis 13 vārtus (JFK Olimps,Skonto,Ventspils un RFS sastāvos)