Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases vārtsargs Māliņš karjeru turpinās BATE

Agris Suveizda

Latvijas izlases vārtsargs Māliņš karjeru turpinās BATE
Germans Māliņš BATE pārbaudes spēlē
Foto: fcbate.by

Latvijas futbola izlases vārtsargs Germans Māliņš karjeru turpinās Baltkrievijas čempionvienībā Borisovas BATE, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Rīgas "Skonto" tehniskais direktors Genādijs Karavajevs. Vārtsarga pozīcijā "Skonto" ir palicis Oskars Darģis un Dmitrijs Grigorjevs, un kopā ar komandu trenējas arī kāds leģionārs.

Latvijas vicečempiones "Skonto" pamatvārtsargs Germans Māliņš kopā ar BATE trenējas jau vairākas nedēļas. Vispirms 25 gadus vecais vārtsargs ar BATE devās uz īsu treniņnometni Turcijā, bet tagad ar Baltkrievijas klubu sezonai gatavojās Spānijā. "Skonto" tehniskais direktors Genādijs Karavajevs apstiprināja, ka Māliņš arī paliks BATE rindās - "Skonto" jau ir saņēmis transfēra pieprasījumu. Vaicāts, vai Māliņam tiks meklēts aizvietotājs, Karavajevs atklāja, ka pārbaudāmā statusā esot kāds leģionārs.

Jau pagājušajā sezonā "Skonto" vadība neslēpa, ka viens no komandas līderiem Aleksandrs Fertovs vēlas turpināt karjeru ārzemēs, tomēr viņš sezonu uzsāks "Skonto". Atgādinām, ka uz Angliju pārcēlās talantīgais Vitālijs Maksimenko, bet uz Daugavpils "Daugavu" pārgāja Igors Savčenkovs, Armands Pētersons un Kirils Ševeļovs. Lai arī Karavajevs un "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko vairākkārt bija portālam Sportacentrs.com apstiprinājuši, ka Minori Sato un Hulio Rioss tiek gaidīti atpakaļ, viņu komandā nav joprojām.

Skaidrs, ka japāņu pussarga "Skonto" sastāvā nebūs pilnīgi noteikti - Sato pārcelsies uz Brestas "Dinamo". Karavajevs gan noliedza runas, ka japānis neatgriezās tādēļ, ka viņam ilgstoši nebūtu izmaksāta alga. Par Riosa likteni ir liela neziņa. Riosam nesen beidzās dalība CONCACAF U-20 čempionātā, kurā Panama izstājās ceturtdaļfinālā, un Karavajevs atklāja, ka joprojām nav zināms, vai viņš atgriezīsies Latvijā.

Toties paliks perspektīvais gruzīnu aizsargs Laša Dvali, kurš komandai pievienojās starpsezonā. Tāpat Turcijā "Skonto" pievienojās japāņu centra pussargs Okado, kurš šodien guva vārtus pārbaudes spēlē pret "Audu" (4:1). Pārējos vārtus guva Valērijs Šabala, Artūrs Karašausks un Alans Sineļņikovs. Lai arī vēl nesen "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija intervijā kluba mājaslapai teica, ka pēc kausa spēles Liepājā "Skonto" dosies uz vēl vienu treniņnometni Turcijā, Karavajevs sacīja, ka otrā treniņnometne tomēr izpaliks. Tāpat Karavajevs pastāstīja, ka brauciens uz Turciju izdevās tādēļ, ka to nodrošinājis kāds palīgs - "Skonto" savus līdzekļus neesot tērējis.

Māliņš savā karjerā līdz šim pārstāvējis tikai "Olimpu" un "Skonto". 2011.gada sezonā Māliņš vietu pamatsastāvā ieguva pēc smagas Kaspara Ikstena traumas, kurš pagājušajā sezonā Daugavpils "Daugavas" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu, bet šosezon spēlēs Islandē. Māliņš BATE rindās treniņnometnēs aizvadīja trīs spēles - 0:0 pret Lietuvas "Atlantas", 2:3 pret Tronheimas "Rosenborg" un 1:1 pret "Atletico Malagueno" (Spānijas 4.līga). Pirmajā mačā Māliņš aizvadīja 64 minūtes, abās pārējās - pa 90. Māliņš ir izsaukts pirms Latvijas izlases gaidāmā mača Lihtenšteinā, taču Māliņš valstsvienībā vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

BATE iepriekšējā sezonā Baltkrievijas čempionātā ar 68 punktiem 30 spēlēs līgā triumfēja septīto gadu pēc kārtas. BATE piecas sezonas pēc kārtas ir spēlējusi kādā no Eirokausu grupu turnīriem - šosezon BATE Čempionu līgā apsteidza "Lille" un palika aiz Minhenes "Bayern" (BATE mājās pret Bavārijas milzi sagādāja vienu no lielākajām grupu turnīra sensācijām - 3:1) un "Valencia". Eiropas līgas 1/16 finālā BATE divu spēļu summā zaudēja Stambulas "Fenerbahce" - 0:0 un 0:1. Jau šosvētdien BATE gaida Baltkrievijas Superkausa spēle pret Novopolockas "Naftan", bet pirmā Baltkrievijas čempionāta spēle gaidāma 31.martā, kad BATE uzņems Minskas "Dinamo". BATE pamatvārtsargs pagājušajā sezonā bija 29 gadus vecais baltkrievs Andrejs Gorbunovs, kurš Borisovas vienībā ir tikai otro gadu.

Izmantotie resursi:
Футбольный клуб БАТЭ (Борисов, Беларусь), ФК...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-13 20:36, pirms 11 gadiem
Mazliet plašāks raksts par Māliņu - Skonto FC
Lai veicas

 +10 [+] [-]

, 2013-03-13 20:41, pirms 11 gadiem
2 rindiņas par izlases vārtsarga pāriešanu uz BATE, bet kad Ronaldu jutās bēdīgs, tad bija 2 raksti dienā

  +4 [+] [-]

, 2013-03-13 20:42, pirms 11 gadiem
Prieks par Māliņu.

     [+] [-]

, 2013-03-13 20:44, pirms 11 gadiem
nav nedaudz par augstu? Nesēdes visu laiku rezerve?

  +3 [+] [-]

, 2013-03-13 20:45, pirms 11 gadiem
Par Fertovu derētu atsevišķs raksts. Būtu daudz komentāru. Kluba vadība apgalvoja, ka spēlētājs ir pāraudzis Virslīgas līmeni, tomēr arī šoziem viņš nespēja ieinteresēt nevienu ārzemju klubu.

     [+] [-]

, 2013-03-13 20:45, pirms 11 gadiem
Nedomāju, ka Māliņš varētu daudz tikt pie spēlēšanas tik labā klubā. Bet, protams, lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 21:04, pirms 11 gadiem
Autor, neliels labojums: BATE 5 sezonas pec kartas spelejusi grupu turniros Eirokausos.

     [+] [-]

, 2013-03-13 21:07, pirms 11 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Autor, neliels labojums: BATE 5 sezonas pec kartas spelejusi grupu turniros Eirokausos.
Paldies.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-13 21:10, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Par Fertovu derētu atsevišķs raksts. Būtu daudz komentāru. Kluba vadība apgalvoja, ka spēlētājs ir pāraudzis Virslīgas līmeni, tomēr arī šoziem viņš nespēja ieinteresēt nevienu ārzemju klubu.
Dažos spēles momentos , liekas , ka Fertovam Virslīga ir par augstu..

     [+] [-]

, 2013-03-13 21:22, pirms 11 gadiem
"Latvijas futbola izlases vārtsargs Germans Māliņš"
"taču Māliņš valstsvienībā vēl nav aizvadījis nevienu spēli"
Autoram kaut kas sajucis.
p.s. lai veicas BATE, tas tomēr ir stiprāks par Skonto.

     [+] [-]

, 2013-03-13 21:33, pirms 11 gadiem
Bus mums čempions!!!

     [+] [-]

, 2013-03-13 21:49, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: "Latvijas futbola izlases vārtsargs Germans Māliņš"
"taču Māliņš valstsvienībā vēl nav aizvadījis nevienu spēli"
Autoram kaut kas sajucis.
p.s. lai veicas BATE, tas tomēr ir stiprāks par Skonto.
nekas nav sajucis, rezervists arī skaitas kā spēlētājs

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 21:51, pirms 11 gadiem
Emm.. citam vārtsargam Markam Bogdanovam Somijā nekas spožs Testimaalivahti ei vakuuttanut Lumijärveä |...

  +4 [+] [-]

, 2013-03-13 21:53, pirms 11 gadiem
liepaajnieks rakstīja: nav nedaudz par augstu? Nesēdes visu laiku rezerve?
Ko dariit, ja Skonto nemaksaa un pikja nav ne sev ne gjimenei, turklaat Bate profesionaalaa zinjaa ir loti labs karjeras turpinaajums, Eiropas kausi un sakariigs vieteejais chempis, ja nebuus speelju prakses, jaastraadaa un jaaskataas, naudu vismaz maksaas, kas peec speeleeshanas Skonto par veedertiesu jau vien ir veertiigi.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 22:00, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Emm.. citam vārtsargam Markam Bogdanovam Somijā nekas spožs http://kymppipaikka.fi/2013/03/13/testimaalivahti-ei-vakuuttanut-lumijarvea/
Viņš spēlēs ''Gulbenē''?
Futbola kluba "AUDA" mājas lapa -...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-13 22:01, pirms 11 gadiem
Tagad, ja futbolists grib turpinaat ar futbolu pelniit naudu, liela dalja augstaako, pirmo Eiropas valstu liigu, kuraas godiigi maksaa nopelniito naudu der gandriiz jebkuram L-jas virsliigas futbolistam, lai pelniitu naudu un progreseetu. lidz tam esam nonaakushi, nav ne apstaaklju, ne arii naudas, varbuut iznemot D-pili un Ventspili, kas arii buus galvenie pretendenti uz zeltu.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-13 22:20, pirms 11 gadiem
Kāpiens karjerā iespaidīgs. BATE ir labi pazīstams klubs Eiropā, tāpēc jācer, ka Māliņš ieņems pamatvārtsarga vietu. Tā jau arī gribētos domāt, jo leģionāru vispār nav daudz BATE rindās un būtu neloģiski ņemt rezerves vārtsargu leģionāru. Tāpēc jāvēl Germanam veiksmi un vietu sastāvā.

Redz, kā beigu beigās Virslīgas gada labāko spēlētāju tituli dod savu plusiņu CV. Pērnās sezonas labākie pēc balsojuma tikuši pie pavisam nesliktiem klubiem:

vārtsargs Māliņš (BATE)
aizsargs Maksimenko (Brighton & Hove Albion)
pussargs Kamešs (Permas Amkar)

vienīgi uzbrucējs Gongadze pēc neveiksmīgas atrādīšanās RPL palicis Daugavpilī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 22:48, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Kāpiens karjerā iespaidīgs. BATE ir labi pazīstams klubs Eiropā, tāpēc jācer, ka Māliņš ieņems pamatvārtsarga vietu. Tā jau arī gribētos domāt, jo leģionāru vispār nav daudz BATE rindās un būtu neloģiski ņemt rezerves vārtsargu leģionāru. Tāpēc jāvēl Germanam veiksmi un vietu sastāvā.

Redz, kā beigu beigās Virslīgas gada labāko spēlētāju tituli dod savu plusiņu CV. Pērnās sezonas labākie pēc balsojuma tikuši pie pavisam nesliktiem klubiem:

vārtsargs Māliņš (BATE)
aizsargs Maksimenko (Brighton & Hove Albion)
pussargs Kamešs (Permas Amkar)

vienīgi uzbrucējs Gongadze pēc neveiksmīgas atrādīšanās RPL palicis Daugavpilī.
Noteikti, Māliņš pamatvārtsargs pēdējo 2 gadu Čempionu līgas un regulārai Eiropas līgas grupu turnīra dalībniecei...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-13 23:08, pirms 11 gadiem
Jā, anjo taisnība, Bogdanovs nostāvējis stipri neveiksmīgi; acīmredzot pēc pusgada nespēlēšanas galīgi nav formā. Tā kā jāmēģina atkopties Gulbenē; tur jau arī vēl pirmā vārtsarga vieta nav garantēta, jākonkurē ar Vitkovski.

     [+] [-]

, 2013-03-14 00:28, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: "Latvijas futbola izlases vārtsargs Germans Māliņš"
"taču Māliņš valstsvienībā vēl nav aizvadījis nevienu spēli"
Autoram kaut kas sajucis.
p.s. lai veicas BATE, tas tomēr ir stiprāks par Skonto.
Sauc uz izlasi viņu regulāri bet spēlēt neļauj.

     [+] [-]

, 2013-03-14 08:07, pirms 11 gadiem
Vismaz sākumā sēdēs uz beņķa, Gorbunovs izskatījās pieklājīgi pēdējās spēlēs.

     [+] [-]

, 2013-03-14 08:20, pirms 11 gadiem
Buda rakstīja: 2 rindiņas par izlases vārtsarga pāriešanu uz BATE, bet kad Ronaldu jutās bēdīgs, tad bija 2 raksti dienā
Kuras izlases? Statistiku lūdzu. Ja katru Ķeizarmeža bumbu padevēju dēvē par izlases vārtsargu, tad tas jau ir nopietni. Diagnoze - skonteļisms

  -1 [+] [-]

, 2013-03-14 10:49, pirms 11 gadiem
Noteikti nākamais aiz Vaņina

     [+] [-]

, 2013-03-14 13:56, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Kuras izlases? Statistiku lūdzu. Ja katru Ķeizarmeža bumbu padevēju dēvē par izlases vārtsargu, tad tas jau ir nopietni. Diagnoze - skonteļisms
Nu nedomaju ka Bate selekcionari panjemtu sliktu vartsargu sev,vinjsh vairak neka menesi bija ar komandu un domajams parliecinaja vadibu ar savu speli,protams,Skonto vienmer ir vilkushi savus speletajus uz izlasi lai cv butu kaut viena spele,lai vieglak pardot speletajus.Malinjam veiksmi jaunaja kluba.