Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

U21 izlases pussargs Savaļnieks atrādās Polijas "Jagiellonia"

Agris Suveizda

U21 izlases pussargs Savaļnieks atrādās Polijas "Jagiellonia"
Roberts Savaļnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U21 izlases pussargs Roberts Savaļnieks devies pārbaudīties Bjalistokas "Jagiellonia", vēsta Polijas kluba mājaslapa. Nesen šajā klubā atrādījās arī Latvijas izlases pussargs Andrejs Kovaļovs, taču neizturēja pārbaudi.

"Liepājas metalurgs" jau agrā vecumā pārvilināja Valmierā dzimušo Robertu Savaļnieku, kuram februārī apritēs 21 gads. Iepriekšējās sezonās biežāk gājis uz maiņu, pēdējos divos gados Savaļnieks bija viens no komandas līderiem un ir kļuvis arī par Latvijas U21 izlases pamatsastāva spēlētāju. Kā pirms dažiem mēnešiem sacīja galvenais treneris Marians Pahars, Savaļnieks nav tālu arī no pieaugušo izlases sastāva.

Savaļnieks pēc iepriekšējās sezonas beigām sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka viņam vēl ir spēkā līgums ar "Liepājas metalurgu" un ka dod priekšroku spēlēšanai Liepājā, nevis labam atalgojumam un mazākam spēles laikam ārzemēs. 168 centimetrus garais valmierietis jau agrāk ir izpelnījies ārzemju pārstāvju uzmanību, 2008.gadā kopā ar komandas biedru Raivo Varažinski dodoties pārbaudīties uz Anglijas klubu "Plymouth Argyle", kas tobrīd spēlēja pēc spēka otrajā līgā.

Pagājušajā sezonā Savaļnieks SMScredit.lv Virslīgā aizvadīja 20 mačus, visos izejot pamatsastāvā, guva vienus vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Tāpat Savaļnieks vidēji 90 minūšu laikā izdarīja 1.8 sitienus pa vārtiem, izpildīja 2.3 precīzus driblus un atdeva 0.8 bīstamas ("key") piespēles. Vidēji Savaļnieks izpildīja 31.6 precīzas piespēles (precizitāte – 77.1%).

"Liepājas metalurgs" pagājušajā sezonā ieņēma piekto vietu, kas bija atkārtots kluba antirekords, bet divus mēnešus pēc sezonas beigām Liepājā joprojām ir liela neziņa par nākamo sezonu – kādā sastāvā un kurā līgā tā tiks uzsākta. Līdz ar to spēlētājiem ir dota zaļā gaisma jaunas darba vietas meklēšanai.

Bjalistokas "Jagiellonia" ar 29 punktiem 21 spēlē Polijas Ekstraklasē ieņem devīto vietu. Nākamā spēle pēc ziemas pārtraukuma "Jagiellonia" paredzēta 16.februārī, kad komanda dosies izbraukumā pie Hožuvas "Ruch".

Kā komandas mājaslapā sacīja galvenais treneris Andris Riherts, pagājušās sezonas devītās vietas īpašniecei "Mettai"/LU treniņprocesā uz pārbaudes laiku ir pievienojies 17 gadus vecais centra pussargs Ingars Stuglis, kurš pēc sezonas beigām lauza līgumu ar Rīgas "Skonto". Pagājušajā sezonā Stuglis Virslīgā piedalījās trīs spēlēs, visās izejot uz maiņu. Savukārt prom no "Mettas"/LU ir devies Artis Jaudzems, kurš esot izlēmis pievienoties "Jelgavai".

Izmantotie resursi:
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK. Serwis oficjalny.
METTA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-01-08 22:51, pirms 10 gadiem
Lai kā arī gribētos, lai Savaļniekam izdodas iekļūt Jagellonia sastāvā, tomēr Sermulītim varētu būt taisnība. Ja jau Kovaļovu atšuva, tad jaunajam Savaļniekam būs vēl grūtāk iepatikties poļiem. Ceru, ka Roberts pierādīs, ka es kļūdos.

     [+] [-]

, 2014-01-08 23:05, pirms 10 gadiem
Manuprāt , Kovaļovu ņēma kā pamatsastāva spēlētāju , bet Savaļnieks varētu tikt ņemts nakotnei.

     [+] [-]

, 2014-01-08 23:21, pirms 10 gadiem
No Skonto uz Mettu -- tātad vai nu ar Skonto ir bēdīgāk, nekā varēja domāt, vai arī brāļiem Stugļiem nesapas ar Pertiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-08 23:39, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Robis, ja ir vesels, būs kā Riberī savā mērogā ; )
Tiks izmests disciplīnas pārkāpumu dēļ, kļūs par musulmani un ies maukās?

  -1 [+] [-]

, 2014-01-08 23:58, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Kovaļovs neizturēja , Savaļnieks arī neizturēs.
Savaļnieks ir 4 gadus jaunāks!Tam arī ir nozīme!
Lai čalim veicas!

  -1 [+] [-]

, 2014-01-09 00:02, pirms 10 gadiem
ko vins tur atrada suveizda kungs vai parada savu meistaribu???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-09 18:07, pirms 10 gadiem
NU SAWA NEPIEVIL MANI,lai gan nekas traks nenotiks ja netiks,veel viss prieksaa un jaaciinaas taalak,un tad labs klubs tewi pasu atradiis!