Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Nesaņemta UEFA nauda, leģionāru rekords un ceļojumi pa pasauli: "Spartaks" gatavojas sezonai

Agris Suveizda

Nesaņemta UEFA nauda, leģionāru rekords un ceļojumi pa pasauli: "Spartaks" gatavojas sezonai
Foto: Jūrmalas "Spartaks"

Ar uzvaru treniņnometni Turcijā sācis 2016. un 2017. gada Latvijas čempions futbolā Jūrmalas "Spartaks", kas ar rezultātu 1:0 pārspēja Kazahstānas 1. līgas uzvarētāju "Okzhetpes", kurā vēl nesen pārbaudē atradās Vladimirs Kamešs.

Jūrmalas "Spartaka" sākumsastāvā izgāja pieci vietējie spēlētāji – Jevgēnijs Nerugals, Ingus Šlampe, Vitālijs Smirnovs, Ņikita Bērenfelds un kapteinis Gints Freimanis -, krievu uzbrūkošais pussargs Jevgeņijs Kobzars un pieci pārbaudāmie leģionāri. Savukārt vienīgos vārtus 75. minūtē guva Deniss Stradiņš, kurš gan paslēpts zem birkas "pārbaudāmais latviešu spēlētājs". Edgars Vardanjans tika pietaupīts, jo nesen sajutis nelielas sāpes, bet Edgars Gauračs Turcijā ielidoja vien neilgi pirms mača.

"Spartaka" īpašnieks Marko Trabuki, Krievijā labi pazīstams itāliešu izcelsmes aģents, intervijā Match TV nedaudz ieskicēja sastāva komplektāciju. "Cenšamies labot pasaules rekordu leģionāru skaita ziņā," jokojot sacīja Trabuki. "Viņu mums pietiek visām gaumēm. Lūk, kvadrātu spēlē četri tumšādaini puiši. Ne tikai no dažādām valstīm, bet no dažādiem kontinentiem: francūzis, kanādietis, nikaragvietis, kongolietis. Šodien uz pārbaudi ieradīsies senegālietis – divus metrus garš. Paskatīsimies, kas par atlētu."

"Latvijā trīs klubus vada solīdi krievu uzņēmēji. Cīnās par zeltu ar budžetiem, kas ir divas trīs reizes lielāks par mūsējo, un pērk sevi pierādījušus ārzemniekus. Mēs dodam priekšroku iespēju sniegt jauniem, motivētiem un izsalkušiem – lai pierāda sevi Eiropā. Visi laukumā esošie leģionāri ir dzimuši no 1998. līdz 2000. gadam," teica Trabuki, kuram tika vaicāts, vai būt par šādu spēlētāju skatuvi un poligonu, ir viens no "Spartaka" mērķiem. "Varbūt, ka pat galvenais. Mūsu budžets ir mazāks par miljonu eiro, bet konkurentiem tas sasniedz pat trīs. Viņi var treneriem atļauties maksāt 200-300 tūkstošus gadā. Bet ir arī par "Spartaku" nabadzīgākas komandas, protams."

"Mūsu galvenie ienākumi ir spēlētāju pārdošana un Eirokausu nauda. Lepojos, ka jau vairākus gadus Jūrmalas "Spartaks" ir pašpietiekams. Gluži kā Latvijas "Monaco"? Vēl ne, bet orientieris ir labs," atbildēja Trabuki, kurš, acīmredzot domājot Eirokausus, sacīja, ka "Spartaka" spēles apmeklē ap diviem tūkstošiem skatītāju. Lai arī Eirokausu prēmijas veido nozīmīgu budžeta daļu, LFF un līdz ar to arī "Spartaks" joprojām nav saņēmis naudu – 1,08 miljonus eiro – no UEFA par dalību Eirokausos iepriekšējā gadā. Šādos gadījumos ticamākais variants ir izmeklēšana par iespējamu spēles ietekmēšanu, un portāls Delfi šorīt arī ziņoja, ka tā rīcībā ir nonākuši šāda informācija. Federācija gan vairākus mēnešus nesniedz konkrētu atbildi, bumbu piespēlējot UEFA virzienā. Tādējādi nav publiski skaidrs nedz tas, par kuru spēli vai spēlēm varētu būt runa, nedz tas, kura puse varētu būt aizdomās turētā.

Par "Spartaka" sporta direktoru iepriekšējā gadā kļuva bijušais Somijas izlases pussargs Aleksejs Jerjomenko. "Esam ļoti apmierināti ar viņa darbu, bet viņa sieva gan diez vai. Viņš pastāvīgi ir te Āfrikā, te Dienvidamerikā. Lieliski orientējas spēlētājos, pats spēlēja augstā līmenī. Bet darbs ir ļoti sarežģīts. Iedomājieties, ko tas nozīmē – trīs dienas būt Nigērijā, tad uzreiz uz Peru, tad Urugvaju! Ļoti novērtējam viņa darbu. Kādam futbolistus ved aģenti, bet mēs paši meklējam visā pasaulē. Un atrodam." Turcijā "Spartaks" sezonai gatavosies līdz pat mēneša beigām, spēlējot pret Krievijas otrās spēcīgākās līgas komandu "Chayka", Krievijas Premjerlīgas klubiem Samaras "Krylia Sovetov" un Masavas "Dynamo", Soļigorskas "Shakhtyor" un Karagandas "Shakhter".


Sestdien spēlēja arī "Liepāja", kas jau ir atgriezusies no Turcijas un Marijampolē 3x45 minūtes ilgā spēlē ar 4:1 sakāva Lietuvas bronzas medaļnieci "Trakai". Kā vēsta liepajniekiem.lv, atsaucoties uz Kurzemes Vārdu, pa vārtiem guva jaunpienācēji Daniils Ulimbaševs un Māte Vacadze, bet divus vārtus guva kāds pārbaudāmais spēlētājs. Šajā sestdienā "Trakai" Marijampolē tiksies ar "Daugavpili", bet pret liepājniekiem laukumā izgāja arī lietuviešu malējais spēlētājs Mindaugs Grigaravičs, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja "Jelgavā".

"Jelgava" tikmēr ar 2:1 apspēlēja Lietuvas augstākās līgas klubu "Palanga". Pa vārtiem guva Ņikita Ivanovs un Daniils Hvoiņickis, bet sākumsastāvā devās tādi spēlētāji kā Germans Māliņš, Momčilo Rašo, Ivo Minkevičs, Naims Šarifi, Artjoms Osipovs, kurš atriezies no Lietuvas kluba "Jonava", Žeremijs Fernandešs, Jaels Eisdens, Gurams Lukava un trīs pārbaudāmie spēlētāji no Horvātijas, Gruzijas un Latvijas.

"Metta"/LU sestdien aizvadīja pat divas spēles. Galvenā komanda Viļņā ar 1:3 piekāpās Viļņas "Žalgirim", bet otrais sastāvs ar 0:3 Rīgā atzina Igaunijas "Paide" pārākumu. Viļņā vienīgos vārtus 61. minūtē guva Kristaps Liepa, panākot izlīdzinājumu 1:1. Bez viņa starta vienpadsmitniekā izgāja arī Dāvis Ošs, Emīls Birka, Krists Kristers Gulbis, Kirils Ševeļovs, Kabelo Seriba, Rihards Ozoliņš, Rendijs Šibass, Renārs Varslavāns, Tamirlans Džamalutdinovs un Ņikita Kovaļonoks.

Izmantotie resursi:
https://matchtv.ru/football/matchtv...
https://www.facebook.com/fkspartaks...
https://www.liepajniekiem.lv/sports...
Futbolo Klubas Trakai » „Liepajos“...
Pirmā uzvara un Osipova atgriešanās – FK...
FK Metta/Latvijas Universitāte komanda...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 18:32, pirms 5 gadiem
Bez naudas nenomaksas paradus, var klapet boditi ciet vai tomer auklesies..

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 19:26, pirms 5 gadiem
Vai tiešām Māte?