Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Piedāvāsim mājas spēles aizvadīt Hondurasā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Piedāvāsim mājas spēles aizvadīt Hondurasā"
Andris Riherts. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sportacentrs.com piedāvā sarunu ar Virslīgas ilglaicīgāko šī brīža treneri, "Mettas"/LU pārstāvi Andri Rihertu, kurš stāsta par starpsezonu periodu un infrastruktūras problēmām, ar kurām saskāries klubs.

Vispirms ne gluži par tavu komandu. Vakar aizvadījāt pārbaudes maču pret Lietuvas vicečempioni Viļņas "Žalgiri" un pēc tam kļuva zināms, ka "Žalgira" treneris Valds Urbons pamet komandu un kļūs par Lietuvas izlases galveno treneri. Kad uzzināji par to un vai izdevās pakomunicēt ar Urbonu?
Uzzināju uzreiz pēc mūsu spēles. Viņiem pēc spēles bija sapulce, visi bija savākušies, viņi ģērbtuvēs diezgan ilgi runāja un pēc tam arī tas kļuva zināms. Apsveicu viņam, novēlējām viens otram veiksmi. Īpaši daudz aprunāties nesanāca, jo apkārt bija daudz žurnālistu, kuri filmēja, runāja ar Urbonu. Pēc tam, esot mājupceļā, pārrunājām ar viņu telefoniski.

Pieņemu, ka liela pārsteiguma tev nebija, jo viņš jau pirms tam tika minēts starp galvenajiem kandidātiem uz šo amatu?
Jā, zināju, ka divi man pazīstamie treneri, abi Valdi, Urbons un Dambrausks [RFS galvenais treneris - aut.], bija starp kandidātiem. Domāju, tā laba izvēle - gan viens, gan otrs.

Par "Mettas"/LU sastāvu gaidāmajai sezonai. Vēl ir laiks pastiprināties, bet šobrīd situācija ir tāda, ka vairāki līderi komandu ir pametuši. Sarēķināju, ka tikai četros pērn Virslīgā gūtajos vārtos (no kopumā 24) gan vārtus, gan rezultatīvu piespēli veica futbolisti, kas joprojām ir komandā. Uzbrukuma kodols ir prom. Kā viņus aizvietot un kāda būs dzīve pēc viņiem?
Jā, tā ir noticis, ka abi uzbrukuma flangi [Fjodorovs un Ivanovs - aut.] aizgāja projām. Tāpat libēriešu uzbrucējs [Vandeivs Harmons - aut.] pie mums nepaliks - viņš guva divus vārtus, manuprāt, tie abi bija uzvaras vārti [tā bija, pret "Liepāju" (1:0) un "Jelgavu" (3:0) - aut.]. Tai pašā laikā tagad pārbaudes spēlēs katru reizi gūstam vārtus un neteikšu, ka es izjūtu lielu deficītu. Vismaz pagaidām, pārbaudes spēlēs. Protams, pārbaudes spēles ir pārbaudes spēles, bet aizvadījām tās pret Lietuvas visām TOP3 komandām [1:3 pret čempioni "Sūduvu", 1:2 pret bronzas ieguvēju "Trakai", 1:3 pret vicečempioni "Žalgiri" - aut.], esmu ļoti apmierināts, kā komanda šajos mačos darbojusies laukumā. Varbūt pirmā spēle pret "Sūduvu" bija nu tāda... - kur bija 0:3 un tikai beigās guvām vārtus, bet pārējos mačos bija līdzvērtīga spēle un tikai beigās pretinieki nosvēra svaru kausus sev par labu.

Kā notika Fjodorova, Emša, Ivanova aiziešana? Pieņemu, ka viņus kā vienus no līderiem gribējāt paturēt.
Bija vieni no līderiem. Notika sarunas. Fjodorova gadījumā bija spēkā līgums uz vēl vienu gadu, bet "Riga" nāca ar labu piedāvājumu, kas apmierināja gan spēlētāju, gan mūsu klubu, un mēs īpašus šķēršļus nelikām. Transfēra summa? Šobrīd tās nav, bet visdrīzāk būs. Skaidrs, ka tā summa nav nekāda kosmiskā - drīzāk tāda savu ieguldīto līdzekļu atgūšana. Katrā ziņā Fjodorovs bija viens no tiem līderiem, kurš mudināja visus strādāt un uzkurināja arī ģērbtuvē. Par Ivanovu un Emsi - viņi savu darbu darīja labi un mūsu Virslīgas komandas vēsturē savu ieguldījumu ir devuši. Paldies par to.

No iepriekšējiem leģionāriem paliek tikai Seriba. Kāpēc viņš paliek un pārējie nepaliek. Piemēram, Abasu iepriekš esi saucis par vienu no labākajiem malējiem aizsargiem Virslīgā.
Seribam vēl ir līgums. Nav noslēpums, ka par viņu ir bijuši viens divi piedāvājumi - pagaidām darījums nav izdevies. Seriba ir pozitīvs spēlētājs, kurš dara savu darbu un dzīvē savus mērķus noteikti sasniegs. Nenoliegšu, ka Abass Virslīgas līmenī ir labs spēlētājs - kreilis, kas ir deficīts vispār futbolā. Viņam beidzās līgums un viņa prasības bija nesamērīgi augstas. Palaidām viņu pasaulē, bet audzināšanas kompensācija paliek mums tik un tā. Viņa pozīcijā Emīls Birka [18 gadus vecs - aut.], manuprāt, jau ir izaudzis līdz pamatsastāva spēlētājam un varēs veiksmīgi aizstāt Abasu. Birka arī ir kreilis, aizvadījis pietiekami daudz spēļu Virslīgā [17, pamatsastāvā 10 - aut.], sevi pierādījis treniņos. Skaidrs, ka viņam ir vajadzīga konkurence. Ir pāris pārbaudāmie spēlētāji, vietējie.

Kopumā var teikt, ka jūsu komandai ir izteikts jauniešu kurss? Un vai tas saistīts ne tikai ar kluba filozofiju kā tādu, bet arī ar Virslīgas paplašināšanās faktu, redzot, ka varat noturēties šajā līmenī ar savu jauniešu resursiem?
Skaidrs, ka FS "Metta" mērķis ir veidot stingru, spēcīgu akadēmiju, uz kuras pamata veidot arī galveno komandu un dot iespēju šiem spēlētājiem spert pirmos profesionālos soļus. Šogad Virslīgā būs deviņas komandas, un mēs nesaskatām jēgu maksāt nesamērīgi augstu samaksu spēlētājiem, lai cīnītos par piekto sesto vietu. Domāju, ka spēlētāji, kas mums ir šobrīd, ir ar krietni augstāku potenciālu, nekā tie, kam mums tagad būtu jāmaksā tūkstoš un vairāk eiro mēnesī. Mēs uzticamies savai akadēmijai, saviem treneriem, saviem spēlētājiem un redzam, ka galu galā varētu iznākt ļoti labi spēlētāji - gan valstsvienībai, gan ārzemju līgām.

Ir izskanējis, ka mājas spēļu aizvadīšana "Daugavas" stadionā ir kļuvusi dārgāka, un "Metta"/LU šogad tur varētu nespēlēt. Kā šis sadārdzinājums tiek jums skaidrots un kāds varētu būt risinājums šai situācijā - kur spēlēsiet vasarā?
Šobrīd esam pieteikuši Hanzas vidusskolas laukumu, kurš iepriekšējos gados atbilda Virslīgas prasībām. Ir gan jautājums, kas ir darīts, lai tas atbilstu Virslīgas prasībām. Es teiktu, ka nekas, ja runājām par tām struktūrvienībā, kas par to ir atbildīgas. Mēs ikdienā par saviem līdzekļiem šo laukumu kopjam un uzturam - ar skolu mums ir izveidojusies diezgan laba un cieša sadarbība. Bet, lai tur elementāri iebērtu jaunas granulas, tiešām katru svētdienu jāiet uz baznīcu un jālūdz, lai kāds sadzird. Grūti spriest, kāpēc tā. Mums it kā ir Infrastruktūras komiteja, kas par to ir atbildīga, kā arī atbildīga par Infrastruktūras reglamentu. Šis reglaments ir diezgan fantastisks - cik skatījos, pēc dažiem punktiem arī "Daugavas" stadions neatbilst Virslīgas prasībām, jo liela daļa no tribīnēm nav nojumtas.

Ja runājam par izmaksām "Daugavas" stadionā, tad "Ernst & Young" ir veicis auditu, kurā sarēķinātas dažādas pozīcijas, kā rezultātā "Daugavas" stadions šogad pieprasa aptuveni 5 900 eiro par spēli, kas ir nesamērīgi augsta summa. Pat par daļu no šīs vienas spēles summas mēs varētu visu sezonu aizvadīt Hanzas vidusskolas laukumā. Risināsim šo jautājumu, vēl ir laiks līdz pirmajam martam. Piedāvāsim kaut kādus komiskus variantus - piemēram, Hondurasā, kaut kur Latīņamerikā. Domāju, tur vienosimies vieglāk nekā šeit [smejas]. Cik saprotu, nav aizliegts Virslīgas spēles aizvadīt citā kontinentā.

Runājot par Hanzas vidusskolas laukumu, vai pareizi saprotu, ka prasības pret infrastruktūru aug, bet palīdzība netiek sniegta? Vai to sagaidāt no LFF vai tāpat no pašvaldības?
Cik saprotu, federācijai ir sadarbības līgums ar pašvaldību par infrastruktūru. Cik saprotu, Rīgas domē pat ir darbinieks Haralds Gudermanis, un viņš ir kā starpposms starp Rīgas domi un federāciju. Cilvēki ir, atbildība ir, šis darbs, cik saprotu, ir arī apmaksāts. Šobrīd ļoti grūti tās lietas iet un nekāda virzība uz priekšu nenotiek. Paldies Dievam, šobrīd varam tur vismaz trenēties - nav noslēpums, ka tur trenējas visa akadēmijas sistēma, gan zēni, gan meitenes. Nevaru iedomāties, kā kaut kas tamlīdzīgs varētu izskatīties citur pasaulē. Skaidrs, ka paralēli vēl ir Olimpiskais centrs. Papildus tiekam trenēties Hanzas vidusskolas laukumā, pateicoties specializēto klašu projektam. Noslodze tam laukumam ir fantastiska.

Un par lielo laukumu - domāju, "Mettas" līdzjutēji pozitīvi novērtētu iespējas vērot spēles Hondurasā, apvienojot futbolu un tūrismu, bet, nopietni runājot, cik būtiski jums ir līdzjutēju cienīt un aizvadīt mačus viņiem parocīgā vietā? Piemēram, pieļauju, ka Bolderāju jūs neizvēlētos.
Nav nekādu iespēju. Piemēram, Iecavā ir super vieta, smuks, simpātisks stadions, bet tur vispār nav kur pārģērbties, neatbilst nekādām prasībām. Kuri stadioni mums vispār atbilst prasībām?

"Arkādija".
Cerams. Tagad tur ir Virslīgas klubs RFS. Kad viņi tur vēl nebija, mēs cīnījāmies, lai tur spēlētu, bet no Rīgas domes vienmēr bija atrakstīšanās - laukums esot pārslogots, tas nav iespējams. Uzradās Virslīgas klubs - izrādās, viss ir iespējams [smejas]. Skaidrs, ka katram jābūt savai vietai - viņi grib rūpēties par to un negrib nevienu citu laist iekšā. Tas ir pašsaprotami. Skatīsimies. Bolderājā tas nav iespējams - neatbilst ne laukuma kvalitāte, ne kopējā infrastruktūra. Lai gan Hanzas vidusskolas laukumā tā nav labāka, vienkārši te priekšrocība ir, ka var spēlēt uz mākslīgā jau martā. Skaidrs, ka vasarā būtu labāk spēlēt "Daugavas" stadionā - tur visiem ir patīkamāk. Pateicoties spēlēšanai šai stadionā, pērn pacēlāmies skatītāju skaita reitingā, un tas bija jūtams arī pašā stadionā atbalsta ziņā. Taču finansiāli mēs tur neko neieguvām - tikai bijām lielākos mīnusos. Tāds šobrīd ir Latvijas futbols.

Secinājums, ka infrastruktūras līmenis bija un paliek absolūti kritiskā līmenī un darbs šai jomā tiek darīts par maz?
Grūti pateikt. It kā uz katru darbu ir savs cilvēks, budžets iestādei ir 10 miljoni. Acīmredzot ir jānāk tādam prezidentam, kuram ir privātie līdzekļi, tādam prezidentam, kurš spēs uzņemties atbildību, spēs paņemt kredītu. Tikko par Āzijas čempioni kļuva Katara - grūti iedomāties, cik miljonus vai pat miljardus viņi ir ieguldījuši, lai kļūtu par čempioniem. Un kas zina, kas vēl notiks 2022. gadā. Tur lietas ir sakārtotas. Infrastruktūra top līmenī, ēdināšana, treniņi, atbalsts arī. Treneri vislabākie. Neesmu bijis tur uz vietas, bet pieņemu, ka arī darbs notiek fanātiskā līmenī. Mēs Latvijā varbūt varam lepoties tikai ar fanātisku darbu. Ar pārējo ir kā ir - spēlētāji noteikti nav paēduši atbilstoši, infrastruktūras ir tik, cik ir - trenējies tad, kad ir, nevis tad, kad vajag. Un treneri Virslīgā pārsvarā ir ārzemnieki.

Vai jūs kā Virslīgas biedrs izjūtat negatīvas sekas no tā, ka kopsaucēju nekādi nespēj atrast LFF un LFV? Vai arī gatavojaties kā vienmēr? Kalendārs ir un ar to pietiek...
Neteiktu, ka kalendārs ir - kaut kur tas ir izveidots, bet līdz galam tas nav apstiprināts. Par minēto organizāciju neskaidrībām - tas var radīt problēmas, var atteikties ģenerālsponsors un mums var nākties veikt dalības maksu. Biedrība LFV tika dibināta pirms 2012. gada sezonas - tolaik "Skonto" zelta laiki finanšu ziņā bija aiz muguras, Mališkovs vairs nepalīdzēja Daugavpils "Daugavai", Liepājai bija kritums, Virslīgā ienākusi bija "Jelgava", "Metta", "Gulbene", Rīgas "Daugava". Toreiz mums bija jāmaksā dalības maksa tūkstošos latu. To iekasēja federācija. Skaidrs, ka apvienojām spēkus, paši sākām domāt par komercreglamentu un atbalstītāju piesaisti. Šobrīd mums, klubiem, nav jāmaksā dalības maksa, iepriekšējos gados tika nodrošināta Ziemas kausa izcīņa, kurā mums nevajadzēja rūpēties par laukumiem, tiesnešiem. Šogad tā vairs nebija un vairāk koncentrējāmies uz to, lai līgai būtu labāks vizuālais izskats.

LFF ir pašsaprotami atbalstīt LFV. Tas nozīmē atbalstīt klubus - savus biedrus, izlases spēlētājus, savus trenerus. 100 tūkstoši par tiesnešiem nav kosmisks skaitlis 10 miljonu eiro budžetam. It sevišķi ņemot vērā, ka LFF prezidents pirms vēlēšanām vairākkārt uzsvēra, ka naudas pietiek. Virslīgas klubi aptuveni 10 miljonus gadā iegulda futbola attīstībā.

Tas, kas šobrīd notiek, manuprāt, ir divu nepieredzējušu funkcionāru [domāti Gorkšs un Krivuņecs - aut.] problēma, nevis LFF un LFV problēma. Ir acīmredzami, ka jānoliek ambīcijas malā. Nezinu, kas tās par ambīcijām - būt galvenajam vai kas cits. Jāsaprot, ka klubi beidzot panākuši to, ka tie var paši Virslīgā dzīvot un ir svarīgi, ka nav jāmeklē papildus nauda dalības maksai.

Nemaz nerunāju par nākamo līmeni - lai klubiem nebūtu jātērē savi līdzekļi mājas un izbraukuma spēlēm. Piemēram, ir pacēlusies cena "Daugavas" stadionā - līga varētu nākt un nosegt gan transportu izbraukuma spēlēm, gan šo maksu. Tas būtu nākamais loģiskais solis, kuru mēs varētu spert. Lai to varētu izdarīt, ir jānopelna - jāstrādā pie mārketinga, pie infrastruktūras. Taču LFV un klubi arī nevar visu paši izdarīt. Līdz ar to ļoti būtiska ir valsts, pašvaldība un federācija. Tiem trim jāsaiet kopā un jāpiesaista ceturtais, klubi, lai varētu sakārtot infrastruktūru.

     [+] [-]

, 2019-02-04 08:51, pirms 5 gadiem
hehehe, pēdējās trīs rindkopas reāli iespārda, kārtis uz galda.

     [+] [-]

, 2019-02-04 09:05, pirms 5 gadiem
Apsveicu viņam, novēlējām viens otram veiksmi. ..

Ko ta' viņš viņam apsveica? Es neiebraucu!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-04 09:30, pirms 5 gadiem
Ja viņi mājas spēles aizvadīs Hondurasā,tad piesakos (par pliku Paldies)par Rihtera konsultantu. Krivuņeca naudas slaukšanu sauc par ambīcijām ?

  +2 [+] [-]

, 2019-02-04 09:37, pirms 5 gadiem
5k par 1 spēli Daugavas stadionā? Edmund, Tev ir info, kas tajā summā ietilpst un vai vispār viņa ir adekvāta? Kam tad īsti pieder stadions, pašvaldībai vai privātpersonai?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 10:19, pirms 5 gadiem
Tas ir vispār super, virslīgas klubi nemaksā dalības maksu,kamēr 1.līga -1700€ un 2.līgā ~ 1400€, vēl viņš grib,lai federācija nosedz transporta un stadiona izmaksas,tās visas joprojām ir 1. un 2. līgai. Tālāk no akadēmijas naudām,ko dod LFF,nosedz treneru atalgojumu, beigās sanāks pat izdevīgāk spēlēt virslīgā,jā 1.vai 2.līgā.

     [+] [-]

, 2019-02-04 11:05, pirms 5 gadiem
Visai tumši mākoņi savilkušies virs Mettas. Cerēju, ka līdz sezonas sākumam tomēr tiks iegūts kāds kvalitatīvs spēlētājs, bet šeit Riherts apstiprina, ka neko nopietnu nemeklēs. Tad jau šeit bez variantiem - mērķis ir stabilitāte jeb septītās pārspēlēs pēc kārtas.
Jau iepriekš esmu teicis, ka Gorkša un Krivuņeca mazā pieredze un pārlieku lielās ambīcijas nodarīs kādam skādi. Te ir redzams pirmais upuris

  +2 [+] [-]

, 2019-02-04 11:21, pirms 5 gadiem
"LFF ir pašsaprotami atbalstīt LFV. Tas nozīmē atbalstīt klubus - savus biedrus, izlases spēlētājus, savus trenerus. 100 tūkstoši par tiesnešiem nav kosmisks skaitlis 10 miljonu eiro budžetam. It sevišķi ņemot vērā, ka LFF prezidents pirms vēlēšanām vairākkārt uzsvēra, ka naudas pietiek. Virslīgas klubi aptuveni 10 miljonus gadā iegulda futbola attīstībā."

Vai šis arguments par futbola attīstībā ieguldītiem 10 miljoniem domāts kā algu maksāšana, tostarp viesspēlētājiem? Tad jau tos 100000 klubi arī var sakasīt.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-04 11:27, pirms 5 gadiem
Nav paēduši? Par virslīgas aldziņām ja nevar atbilstoši paēst, tad ir jābūt totālam tukšpaurim vai zīmulim. Par tik zema līmeņa sniegumu viņi pat saņem par daudz.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-04 11:59, pirms 5 gadiem
Mākslīgi uzpūstas izmaksas!No FIFA Latvija saņem pieklājīgi, bet no tā pīrāga daudzi grib iedzīvoties, kam tieši ar futbolu maz sakara!
Bet par algām. Latvijā vidējā skaitās ap 1000 eiro, reāli mazāk.
Kāpēc viduvējam futbolistam būtu jāmaksā vairāk?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-04 12:10, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nav paēduši? Par virslīgas aldziņām ja nevar atbilstoši paēst, tad ir jābūt totālam tukšpaurim vai zīmulim. Par tik zema līmeņa sniegumu viņi pat saņem par daudz.
Futbolisti tomēr to karjeru ātrāk beidz, ilgtermiņā skatoties, ar LV nopelnīto nepietiek pusmūžam

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 12:15, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Visai tumši mākoņi savilkušies virs Mettas. Cerēju, ka līdz sezonas sākumam tomēr tiks iegūts kāds kvalitatīvs spēlētājs, bet šeit Riherts apstiprina, ka neko nopietnu nemeklēs. Tad jau šeit bez variantiem - mērķis ir stabilitāte jeb septītās pārspēlēs pēc kārtas.
Jau iepriekš esmu teicis, ka Gorkša un Krivuņeca mazā pieredze un pārlieku lielās ambīcijas nodarīs kādam skādi. Te ir redzams pirmais upuris
Tā ir FS METTA vīzija un cepums viņiem par to!!
..vidējais vecums- 20,6 gadi!! Un šajā sezonā būs vēl mazāks!!!
..Bet, protams, būtu interesanti pavērot viņu rindās arī kādu profesionāli un to, kā ap viņu tiktu veidota komanda..
Tai pat laikā Andris norāda, ka ļoti tic saviem jaunajiem spēlētājiem un tas ir galvenais!!
A tev tik tupa- vietas, vietas..
Katrs jaunietis, kurš no Mettas pārceļās uz kādu profesionālu klubu, ir uzvara!!!

     [+] [-]

, 2019-02-04 12:20, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Bet par algām. Latvijā vidējā skaitās ap 1000 eiro, reāli mazāk.
Kāpēc viduvējam futbolistam būtu jāmaksā vairāk?
..bet rakstā taču ir minēts, ka nevajag viņiem pieaugušu "viduvējību"

  +3 [+] [-]

, 2019-02-04 12:53, pirms 5 gadiem
Riherts pats ar visu savu klubu varētu pārcelties uz Hondurasu, un paņemt Ļašenko līdzi.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 13:31, pirms 5 gadiem
runcels23 rakstīja: Tas ir vispār super, virslīgas klubi nemaksā dalības maksu,kamēr 1.līga -1700€ un 2.līgā ~ 1400€, vēl viņš grib,lai federācija nosedz transporta un stadiona izmaksas,tās visas joprojām ir 1. un 2. līgai. Tālāk no akadēmijas naudām,ko dod LFF,nosedz treneru atalgojumu, beigās sanāks pat izdevīgāk spēlēt virslīgā,jā 1.vai 2.līgā.
2019.gadā 1.līgā-A nav dalības maksas (1.līgas-A čempionāta organizatoriskos izdevumus sedz LFF).
1.līgā-B arī nav.
2.līgā - 1400 EUR.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 13:39, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Tā ir FS METTA vīzija un cepums viņiem par to!!
..vidējais vecums- 20,6 gadi!! Un šajā sezonā būs vēl mazāks!!!
..Bet, protams, būtu interesanti pavērot viņu rindās arī kādu profesionāli un to, kā ap viņu tiktu veidota komanda..
Tai pat laikā Andris norāda, ka ļoti tic saviem jaunajiem spēlētājiem un tas ir galvenais!!
A tev tik tupa- vietas, vietas..
Katrs jaunietis, kurš no Mettas pārceļās uz kādu profesionālu klubu, ir uzvara!!!
Tad jau tev nav ne mazākās nojausmas, cik grūti tādam klubam ir kārpīties uz priekšu. Lai gūtu finansiālu stabilitāti, un nebūtu ar diētisku budžetu katru sezonu jādomā kā līdz sezonas galam izvilkt, lai neciestu ne akadēmija ne Meistarkomanda. Izdzīvošanai VL nepietiek tikai ar Akadēmijas atbalsta naudu no LFF un LU. Bez rezultātiem nav arī nopietnu sponsoru, tādēļ arī akadēmija cieš, jo nav iespējams nodrošināt apstākļus un visas vajadzības, lai spēlētājs pilnvērtīgi augtu. Un mērķi Mettai vienmēr ir bijuši augstāki par VL naudasmaisu barošanu ar spēlētājiem..

  +3 [+] [-]

, 2019-02-04 15:01, pirms 5 gadiem
"Virslīgas klubi aptuveni 10 miljonus gadā iegulda futbola attīstībā." Rihert, kad murgo, aizver acis! Kādā, ellē ratā, attīstībā!? Algās, prēmijās un treniņnimetnēs, tas tiesa. Kāds tam sakars ar attīstību? It nekāds. Labi, ja pēdējo 10 gadu laikā attīstībā ir investēti 2-3 MIO. Klauns.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 19:12, pirms 5 gadiem
Nemaz nav smieklīgi. Baigais klubs, bez sava laukuma un vēl nav kauna kādam kaut ko pārmest.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 21:28, pirms 5 gadiem
Kas ar tiem plāniem Hanzas laukumā būvēt tribīnes utt.? Lai Metta dabūtu finansiālu grūdienu un, varbūt, tiktu pie sava laukuma, kā Jelgava, nekas cits neatliek kā izkapāt vietu Eirokausos, bet ar saviem akadēmijas spēlētājiem to kādu laiku vēl neizdarīt.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-05 09:14, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tad jau tev nav ne mazākās nojausmas, cik grūti tādam klubam ir kārpīties uz priekšu. Lai gūtu finansiālu stabilitāti, un nebūtu ar diētisku budžetu katru sezonu jādomā kā līdz sezonas galam izvilkt, lai neciestu ne akadēmija ne Meistarkomanda. Izdzīvošanai VL nepietiek tikai ar Akadēmijas atbalsta naudu no LFF un LU. Bez rezultātiem nav arī nopietnu sponsoru, tādēļ arī akadēmija cieš, jo nav iespējams nodrošināt apstākļus un visas vajadzības, lai spēlētājs pilnvērtīgi augtu. Un mērķi Mettai vienmēr ir bijuši augstāki par VL naudasmaisu barošanu ar spēlētājiem..
beidz dzīt demagoģiju, lūdzu.
Par Mettu zinu vairāk, nekā TU
Tādēļ iztiksim bez izdomātiem un sadzejotiem (taviem) tekstiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-05 10:13, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Par Mettu zinu vairāk, nekā TU
Šo dziļi apšaubu

     [+] [-]

, 2019-02-05 19:24, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Šo dziļi apšaubu
50/50
Katrā ziņā FS Metta ir absolūti lielākā akadēmija, un šogad Metta pierādīja, ka ir konkurētspējīga pat ar tik jaunu sastāvu!
Tas ir viņu mērķis(cik man zināms) un viņi uz to konstanti iet!!

Drīzāks ir jautājums- kā izdzīvo pārējie klubi?
Man par FS Metta ilgdzīvošanas spēju nav nemazāko šaubu!