Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Horvāti neuzvarami pēc 90. minūtes, angļiem ceturtais zaudētais pusfināls pēc kārtas

Top 5: Horvāti neuzvarami pēc 90. minūtes, angļiem ceturtais zaudētais pusfināls pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. HORVĀTI UZVAR ARĪ TREŠAJĀ PAGARINĀTAJĀ SPĒLĒ

Horvātijas futbolisti Pasaules kausa finālā spēlēs pirmoreiz vēsturē, bet finālturnīrā viņi startē jau piekto reizi. Horvātija kļuva par pirmo komandu Pasaules kausa finālturnīros kopš 1990. gada, kas trīs spēlēs pēc kārtas aizvadījusi vairāk par 90 minūtēm. Pirms 28 gadiem līdzīgu sēriju aizvadīja Anglija, taču angļi pēc uzvarām papildlaikā astotdaļfinālā pret Beļģiju un ceturtdaļfinālā pret Kamerūnu piedzīvoja zaudējumu pēcspēles sitienos pusfinālā pret Rietumvāciju. Šajā finālturnīrā četrās no piecām spēlēm, kurās ar pamatlaiku izrādījās par maz, bija iesaistīta Horvātija vai Anglija. Vienīgais izņēmums bija Krievijas un Spānijas astotdaļfināla mačs.

2. ANGLIJAS CETURTAIS ZAUDĒJUMS PUSFINĀLĀ

Anglijas valstsvienība izstājusies pusfinālā četros no pieciem lielajiem turnīriem. Pēc uzvaras 1966. gada Pasaules kausa pusfinālā pār Portugāli nākamajos četros nācies piedzīvot zaudējumus – „Euro 1968” pret Dienvidslāviju, 1990. gada Pasaules kausā pret Rietumvāciju, „Euro 1996” pret Vāciju un šogad Pasaules kausā pret Horvātiju. Starp citu, kopš tūkstošgades mijas angļi horvātiem zaudējuši jau trīs reizes – vairāk nekā jebkurai citai komandai.

3. TRIPJERS IESIT KĀ BEKHEMS

Mario Mandžukiča gūtie vārti pēc nospēlētām 108 minūtēm un trīs sekundēm ir Anglijas valstsvienības visvēlāk ielaistie vārti Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Bet Kīrans Tripjers kļuva par pirmo angļu futbolistu kopš Deivida Bekhema 2006. gada finālturnīra mačā pret Ekvadoru, kurš finālturnīrā guvis vārtus ar soda sitienu. Tripjera vārtu guvums pēc nospēlētām četrām minūtēm un 44 sekundēm ir ātrākie vārti Pasaules kausa pusfinālā kopš 1958. gada pusfināla starp Brazīliju un Franciju, kad Vava rezultātu atklāja jau 2. minūtē.

4. PERIŠIČS PANĀK ŠUKERU

Horvātijas izlases pirmo vārtu autors Ivans Perišičs tagad lielajos turnīros bijis iesaistīts jau desmit vārtu guvumos (seši vārti un četras rezultatīvas piespēles). Tādējādi viņš ir panācis leģendāro uzbrucēju Davoru Šukeru, kurš lielajos turnīros Horvātijas izlases labā guvis deviņus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

5. ANGLIJA ATKĀRTO 1966. GADA RĀDĪTĀJU

Anglijas izlases futbolisti šajā turnīrā pēc standartsituācijām guvuši jau deviņus vārtus, kas ir atkārtots komandas rekords. Deviņus vārtus pēc standartsituācijām angļi iesita arī uzvarētajā 1966. gada finālturnīrā.

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5, 7. DIENAS TOP 5, 8. DIENAS TOP 5, 9. DIENAS TOP 5, 10. DIENAS TOP 5, 11. DIENAS TOP 5, 12. DIENAS TOP 5, 13. DIENAS TOP 5, 14. DIENAS TOP 5, 15. DIENAS TOP 5, 16. DIENAS TOP 5, 17. DIENAS TOP 5, 18. DIENAS TOP 5, 19. DIENAS TOP 5, 20. DIENAS TOP 5, 21. DIENAS TOP, 22. DIENAS TOP 5

     [+] [-]

, 2018-07-12 13:55, pirms 6 gadiem
superfoto- Slava Zagrebas un Kijevas Dinamo