Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Ronaldu cietumsods un hat-trick, pēdējo minūšu vārti, tribīnes ārpus stadiona

Top 5: Ronaldu cietumsods un hat-trick, pēdējo minūšu vārti, tribīnes ārpus stadiona
Krištianu Ronaldu pēc trešo vārtu guvuma
Foto: imago/Sven Simon/Scanpix

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā beidzot ir startējis. Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. RONALDU CIETUMSODS UN HAT-TRICK

Tikai dažas stundas pirms Pasaules kausa pirmās spēles Portugāles futbola zvaigznei Krištianu Ronaldu tika piespriests 18,8 miljonu eiro sods un divu gadu cietumsods par nodokļu nenomaksāšanu. Saprotams, ka Madrides "Real" zvaigznei, visticamāk, brīvības atņemšana tiks aizstāta ar vēl vienu apjomīgu naudas sodu, kas Spānijā ir ierasta prakse, tomēr rūtainas saules perspektīva jebkuram cilvēkam ir, maigi izsakoties, nepatīkama. Taču Ronaldu tas nespēja izsist no futbola sliedēm - vakara spēlē pret Spāniju viņš izcēlās ar hat-trick, tādējādi vienā mačā iesitot tikpat daudz vārtu, kā iepriekšējos trīs finālturnīros kopā. Turklāt portugālis ir guvis vārtus visos astoņos finālturnīros kopš 2004. gada Eiropas čempionāta Portugālē.

2. PĒDĒJO MINŪŠU VĀRTI

Visās trīs vakardienas spēlēs tika gūti vārti spēles pašās beigās. Jau minētais Ronaldu neizšķirtu pret Spāniju (3:3) ar lieliski izpildītu soda sitienu panāca 88. minūtē. Minūti vēlāk tika gūti vienīgie vārti Urugvajas un Ēģiptes futbolistu spēlē, kuras 89. minūtē Hosē Marija Himeness izrāva trīs punktus urugvajiešiem. Bet pavisam dramatiskas beigas bija Marokas un Irānas valstsvienību spēlē. Mača kompensācijas laika piektajā minūtē, cenšoties novērst bīstamu centrējumu, bumbu ar galvu savos vārtos ieraidīja Azizs Buhaduzs, salaužot sirdis Marokas izlases līdzjutējiem (0:1).

3. SALĀHS TOMĒR NESPĒLĒ

UEFA Čempionu līgas finālspēlē savainojumu guvušais Ēģiptes izlases līderis Mohameds Salāhs tomēr nepiedalījās pirmajā spēlē pret Urugvaju. Ēģiptes izlases galvenais treneris Ektors Kūpers pēc mača izteicās, ka nav vēlējies riskēt ar Salāha atveseļošanās procesa ilgumu, spēlējot pret fizisku futbolu piekopjošo Urugvajas aizsardzības līniju. Pret Krieviju un Saūda Arābiju viņš būšot gatavs spēlēt. Interesanti, ka Čempionu līgas finālā traumu guvušā Dani Karvahala aizvietotājs Načo vakar spēlēja būtisku lomu Spānijas un Portugāles mačā. Spēles pašā sākumā viņš nopelnīja 11 metru soda sitienu, paklupinot Ronaldu, bet 58. minūtē ar fantastisku tālsitienu izvirzīja spāņus vadībā (3:2).

4. PĀRTRAUKTĀS SĒRIJAS

Urugvajas izlase Pasaules kausa finālturnīros atklāšanas spēlē nebija uzvarējusi sešas reizes pēc kārtas. Pēdējoreiz urugvajieši turnīra pirmo maču bija uzvarējuši 1970. gadā Meksikā, kur ar 2:0 pieveica Izraēlu, bet vēlāk aizspēlējās līdz pusfinālam. Vakar tika svinēta laimīga uzvara pār Ēģipti. Cita sērija saistīta ar Spānijas valstsvienību, kurai pagalam neveiksmīgas bija izrādījušās baltās krāsas formas. Spāņi šīs krāsas formā bija zaudējuši sešās spēlēs pēc kārtas, bet vakar šo sēriju pārtrauca ar neizšķirtu pret Portugāli (3:3).

5. TRIBĪNES ĀRPUS STADIONA

Jekaterinburgas stadions atrodas vistālāk uz Austrumiem no visām Pasaules kausa spēļu mājvietām, un tas izceļas ar savu, teiksim tā, šarmu. Oriģināli šajā stadionā ir vietas 23 000 skatītāju, taču pēc FIFA noteikumiem visiem Pasaules kausa stadioniem jābūt ar vismaz 35 000 skatītāju ietilpību. Organizatori izdomāja interesantu risinājumu - vienā no laukuma galiem piebūvēt 45 metru augstas tribīnes, kas atrodas ārpus stadiona, bet līdzjutēji futbolu var vērot pa caurumu stadiona būves galā. Jāpiebilst, ka pirmo spēli šajā stadionā starp Urugvaju un Ēģipti (1:0) apmeklēja tikai 27 015 līdzjutēji, lai gan bija izplatīts 32 278 biļešu. FIFA nolēmusi veikt izmeklēšanu par šo faktu. Taču uzreiz jānorāda, ka tukšās vietas bija ne tikai piebūvētajā tribīnē.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-16 11:20, pirms 6 gadiem
Haha. "Labs'' risinājums. Ko tik pēc 3 0,7 neizdomāsi

  +1 [+] [-]

, 2018-06-16 14:13, pirms 6 gadiem
Debīli komentē...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-16 17:47, pirms 6 gadiem
Ne nu ja vēl kāds uzdod jautājumus, kurš ir labākais futbola vēsturē, tad tas- maigi izsakoties- ir ļoti skaudīgs un ietiepīgs tips

Izlasē? 100 goli? wtf!!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-16 17:54, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-06-16 19:35, pirms 6 gadiem
Seab

Replying to @FIFAWorldCup

What in the holy hell is that?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja