Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Ronaldu un Mesi play-off lāsts, Di Marijam tālākais rezultatīvais sitiens turnīrā

Top 5: Ronaldu un Mesi play-off lāsts, Di Marijam tālākais rezultatīvais sitiens turnīrā
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi. Vai viņiem vēl būs iespēja gūt vārtus PK finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā?
Foto: Sipa USA/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. RONALDU UN MESI BEZ VĀRTIEM PLAY-OFF

Krištianu Ronaldu astotdaļfinālam mačā pret Urugvaju aizvadīja savu 38. spēli valstsvienības kreklā Pasaules kausa un Eiropas čempionāta finālturnīros kopā. Vairāk par viņu šajos turnīros neviens nav nospēlējis. 38 mačus ir aizvadījis arī vācietis Bastiāns Švainštaigers. Tomēr Ronaldu arī šajā Pasaules kausa finālturnīrā izslēgšanas spēlēs vārtu gūt nespēja, tādējādi 514 minūšu laikā finālturnīru play-off (2006, 2010, 2014, 2018) viņš palicis tukšā (nav pat rezultatīvas piespēles). Vakar viņš izdarīja sešus sitienus pa vārtiem, par vienu vairāk nekā visa Urugvajas komanda kopā. Četros finālturnīros spēlējis arī argentīnietis Lionels Mesi, turklāt viņš izslēgšanas spēļu stadijā nospēlējis 756 minūtes. Taču arī viņam tā arī nav izdevies Pasaules kausa finālturnīru play-off iesist kaut vienus vārtus. Bet Mesi ir vienīgais futbolists, kurš pēdējos četros finālturnīros katrā atdevis vismaz vienu rezultatīvu piespēli.

2. SVARESA UN KAVANI DUETS

Šī ir tikai otrā reizi, kad Urugvajas futbolisti izcīnījuši uzvaras turnīra pirmajās četrās spēlēs. Pirmoreiz tas notika pirmajā finālturnīrā 1930. gadā, kad ar šādu sēriju pietika čempionu titula iegūšanai. Edinsons Kavani guva savus 44. un 45. vārtus valstsvienības rindās. Viņa otrais vārtu guvums bija ar vienīgo urugvajiešu sitienu pa vārtiem otrajā puslaikā, turklāt pēc pārtraukuma Urugvaja kontrolēja bumbu tikai 30% spēles laika. Kopš 1966. gada tikai poļi Gžegožs Ļato un Andžejs Šarmahs (pieci), kā arī vācieši Mihaels Ballaks un Miroslavs Kloze (pieci) spējuši kopā gūt vairāk par Luisa Svaresa un Edinsona Kavani četriem vārtiem šajā finālturnīrā.

3. PAVĀRA PIRMIE VĀRTI, DI MARIJAS REKORDS

Francijas izlase joprojām nav piedzīvojusi zaudējumu mačā, kurā ar vārtu guvumu izcēlies Antuāns Grīzmans. Sērija ilgst jau 22 spēles. Vakar pret argentīniešiem viņš realizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par pārkāpumu pret Kilianu Mbapē. Efektīgie Benžamēna Pavāra vārti bija viņa pirmais precīzais sitiens Francijas izlases kreklā aizvadītajos deviņos mačos. Bet Anhela di Marijas gūtie vārti no 27,58 metriem ir no lielākā attāluma gūtie vārti šajā turnīrā.

4. SEPTIŅI VĀRTI AR ASTOŅIEM SITIENIEM VĀRTU RĀMĪ

Francijas valstsvienība vakar guva vārtus ar visiem četriem sitieniem, pēc kuriem bumba lidoja vārtu rāmī. Argentīnai tīklā ielidoja trīs no četriem sitieniem vārtu četrstūrī, vienīgais izņēmums bija Lionela Mesi sitiens mača 85. minūtē. Spēles laikā tika parādītas astoņas dzeltenās kartītes, kas ir šī turnīra rekorda atkārtojums (astoņas bija arī Beļģijas un Panamas duelī). Argentīna tikai piekto reizi finālturnīru vēsturē vienā spēlē ielaida četrus vai vairāk vārtus. Iepriekšējo reizi četri vārti tika zaudēti 2010. gada finālturnīra ceturtdaļfinālā pret Vāciju (0:4).

5. PORTUGĀLES NEVEIKSMJU JOSLA IZSLĒGŠANAS SPĒLĒS

Portugāles valstsvienība ir zaudējusi jau pēdējos četrus izslēgšanas mačus Pasaules kausa finālturnīros. Pēdējoreiz portugāļi pamatlaikā nezaudēja 2006. gada finālturnīra ceturtdaļfināla mačā pret Angliju (0:0). Tikmēr Pepe kļuva par visu laiku vecāko portugāļu vārtu guvēju Pasaules kausa un Eiropas čempionāta finālturnīros – 35 gadi un 124 dienas.

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5, 7. DIENAS TOP 5, 8. DIENAS TOP 5, 9. DIENAS TOP 5, 10. DIENAS TOP 5, 11. DIENAS TOP 5, 12. DIENAS TOP 5, 13. DIENAS TOP 5, 14. DIENAS TOP 5, 15. SPĒĻU DIENAS TOP 5